Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waar beleggen jullie nog meer in?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Ten eerste, mijn complimenten aan alle forum posters die het Arcelor Mittal forum zo netjes gestructureerd houden.

Ten tweede, ik zie af en toe wat posts over andere aandelen. Klinkt heel erg logisch. Dit aandeel is natuurlijk niet het enige aandeel.

Mischien is er een behoefte onder de Arcelor posters, of anderen natuurlijk, om over andere aandelen te praten/schrijven natuurlijk.

Vandaar deze draad. Misschien een leuk idee? Ik weet het niet.

Goed, ik trap af.

Ik ben eigenlijk een enorme buy and hold aandeelhouder. Ik handel niet voor de korte (zeg b.v. 1 dag - 1 week), of middellange termijn (ik denk dan aan vele weken/maanden). Nee, ik ben een echte LT belegger, dus voor jaren vasthouden.

Momenteel heb ik maar 1 aandeel in portofeuille, en dat is Galapagos. Een Biotech fonds. Heeft de laatse jaren een enorme rit naar boven meegemaakt.
De vooruitzichten zijn enorm, en kas voorraad is ongekend voor een Biotech bedrijf die nog geen werkend medicijn op de markt heeft (ruim 1.3 miljard euro in kas).

Dit jaar had ik een (gedeeltelijke) uitstap naar Arcelor gedaan.

Volkomen verkeerde timing, die mij echt vele duizende euro's gekost heeft.

Ik verkocht een gedeelte Galapagos, om in Arcelor te stappen.

En ja, de wet van Murphy sloeg toe! De koers van Galapagos ging als een raket omhoog, terwijl de kjoers van Arcelor als een baksteen naar beneden viel.

Kan gebeuren natuurlijk, maar het is wel frappant. Later Arcelor met verlies weggedaan, en weer Galapogos teruggekocht (duur). En ja hoor, de koers van Galapogs ging toen flink naar beneden.

Dat hoort allemaal bij beleggen, en heeft mij nog huiveriger gemaakt, voor enige switch tussen aandelen. Ik heb er domweg, te veel pech mee.

Hoe dan ook, misschien is het leuk om informatie uit te wisselen over diverse fondsen? Wellicht kunnen andere posters/lezers er dan ook iets van leren?
Dagelijkse Kost
0
Ik ben een daghandelaar en handel in alles wat interessant is op het moment. Momenteel heb ik Ahold D. echter dat gaat me te lang duren. Dus ik denk, dat ik AD zal omruilen voor AM/MT zodra deze laatste rond de 21 euro staat genoteerd. Wel moet dan de koers van AD rond de huidige koers circuleren en dus niet verder wegzakken.
Mogelijk dat morgen deze actie al kan plaatsvinden.
Robert F
0
Ik had bijna alles in MT sinds medio mrt. Toen op 24€ en in de neergang paar keer bijgekocht en in en uitgestapt. Afgelopen maandag onderweg in de bus in Stockholm alles er uitgedaan. Goeie zet want ging flink omlaag. Nu in Galapagos en Pharming en vanmorgen op 21.90 weer een kwart MT terggekocht. Sta nu op 5.1% winst dit jaar op mijn bescheiden portefeulle. Een paar weken terug nog op verlies. Dus mensen, ook al heb je te duur gekocht, er is hoop. Beetje creatief zijn helpt.
Robert F
0
Trouwens, Galapagos is ook wel een vreemd aandeel hoor. Het is dat ze zoveel geld in kas hebben, maar het blijft een gokje. Waar komt al dat geld vamdaan Voda?
En ben heel benieuwd naar het volgende persbericht :-)
Rider
0
Ik zit momenteel in Mdxhealth, Galapagos, Econocom, Vallourec, Harmony Gold, Postnl en sinds vandaag Vopak.
Mangy_Scoundrel
0
Ik zit op dit moment long / short in MT, AH, UN, RD, ING, ABN, Aegon, Altice, Akzo, KPN, Postnl, DSM, SBM, Wereldhave, KLM en Pharming.
Hopelijk kan ik daar morgen Vopak aan toevoegen ;-)

Overigens kan dat lijstje over een week er weer heel anders uitzien.
voda
1
quote:

Robert F schreef op 18 augustus 2017 23:45:


Trouwens, Galapagos is ook wel een vreemd aandeel hoor. Het is dat ze zoveel geld in kas hebben, maar het blijft een gokje. Waar komt al dat geld vamdaan Voda?
En ben heel benieuwd naar het volgende persbericht :-)


Een stuk van de aandeelhouders, door aandelen emissies (er staan maar ruim 50 miljoen stuks uit), maar het grotere deel door z.g. milestone payments, zeg maar deelbetalingen door partners, die bij ieder "resultaat" een bedrag betalen.

De ontwikkelingen zijn enorm. Komen er daadwerkelijk medicijnen op de markt, dan gaat het dak er af. Tegen die tijd zal de koers meer dan 300% gestegen zijn, of meer, als er al geen overname bod komt...
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ArcelorMittal Meer »

Koers 12,836   Verschil -0,38 (-2,90%)
Laag 12,414   Volume 12.673.858
Hoog 12,950   Gem. Volume 6.312.348
28 feb 2020 17:35
label premium

ArcelorMittal: Positiever

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over ArcelorMittal 31 januari 2018 15:36
Investeringsplan China 16 mei 2017 00:20
Topaandeel Aperam 10 februari 2017 16:10
ArcelorMittal on fire 10 februari 2017 16:02