Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursintroducties

70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 mei 2017 11:48
    'Broodjesketen Pret A Manger gaat naar beurs'

    Gepubliceerd op 10 mei 2017 om 11:23 | Views: 169

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijd actieve broodjes- en koffieketen Pret A Manger wordt mogelijk dit jaar naar de aandelenbeurs in New York gebracht. Dat meldden bronnen rond de zaak.

    Pret A Manger is eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Bridgepoint. Die heeft naar verluidt zakenbanken JPMorgan Chase en Jefferies ingeschakeld om de beursgang te begeleiden. Ook andere banken zouden betrokken zijn bij het proces. Bridgepoint heeft overigens nog geen definitief besluit genomen en kan besluiten af te zien van de beursgang, aldus de ingewijden.

    Het van oorsprong Britse Pret A Manger had eind 2016 wereldwijd 444 zaken, waarvan het merendeel in Groot-Brittannië. De keten richt zich met name op natuurlijke producten. De omzet lag vorig jaar op circa 1 miljard dollar.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 mei 2017 12:27
    'Prijsrange beursgang VolkerWessels aangescherpt'
    3 uur geleden

    AMSTERDAM (AFN) - De bandbreedte van de verkoopprijs voor de aandelen VolkerWessels is aangescherpt. Dat meldde persbureau Bloomberg, dat documenten over de gang naar het Damrak in handen heeft.

    De prijsrange ligt nu tussen de 22,50 euro en 23,50 euro per aandeel. Eerder kondigde VolkerWessels nog aan dat de verkoopprijs kwam te liggen tussen de 21,25 euro en 25,25 euro per aandeel.

    Reggeborgh, het investeringsfonds van de familie Wessels, wil tot 25 miljoen aandelen verkopen. Die zijn goed voor een belang van 31,25 procent. De beursgang staat gepland voor 12 mei.

    De inschrijving voor de beursgang eindigt op 11 mei, om 14.00 uur Nederlandse tijd. De boeken zijn, met de aangepaste bandbreedte, inmiddels volledig gevuld. Inclusief de zogenoemde overtoewijzingsoptie.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 mei 2017 07:56
    VolkerWessels stelt prijs beursgang vast

    Gepubliceerd op 12 mei 2017 om 07:29 | Views: 221

    AMERSFOORT (AFN) - VolkerWessels heeft de uitgifteprijs voor zijn beursgang vrijdag vastgesteld op 23 euro per aandeel. Daarmee komt de opbrengst voor de familie Wessels, die een minderheidsbelang naar de beurs brengt, op minstens 575 miljoen euro. Aan het bouwbedrijf als geheel komt een prijskaartje te hangen van ruim 1,8 miljard euro.

    Reggeborgh, het investeringsfonds van de familie Wessels, verkoopt minstens 25 miljoen aandelen. Die zijn goed voor een belang van 31,25 procent. Met de banken die de beursgang begeleiden is afgesproken dat bij grote belangstelling extra aandelen aangeboden kunnen worden. Als die optie volledig wordt benut, komt de opbrengst op 661 miljoen euro.
  4. forum rang 6 Chiddix 12 mei 2017 14:27
    De familie Wessels zijn slim bezig. In 2003 Volker Wessels van de beurs gehaald voor ruim 700 miljoen en nu de aandelen weer aanbieden op de beurs.
    Verwachte opbrengst 1,5 tot 2 miljard euro.
    Vermogen Dik Wessels 3,5 miljard euro. Hij heeft twee dochters. Zijn broer die in 2007 overleed op 53 jarige leeftijd werkte ook binnen de onderneming tot zijn dood.
  5. forum rang 6 Chiddix 13 mei 2017 08:49
    Ga nog even door met Volker Wessels. In 2007 verkocht de familie Wessels 42,5% van de aandelen aan CVC Capital Partners. Die aandelen kocht men in 2012 en 2013 weer terug.
    De reden, dat men in 2003 het bedrijf van de beurs haalde was, men vond dat de koers te laag stond en vreesde voor een overnamebod. Dik Wessels staat op nr 2 in de Quote.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 mei 2017 16:49
    Beurswaarde Fries aardappelbedrijf in vier jaar verdubbeld

    De certificaathouders van HZPC Holding, 's werelds grootste handelaar in pootaardappelen, hebben opnieuw een prima jaar achter de rug. De waarde van hun certificaat steeg over heel boekjaar 2016-2017 met enkele tientallen procenten. En datzelfde gebeurde ook al in de drie voorgaande jaren.

    Dat blijkt uit een bekendmaking vrijdag van de in Joure gevestigde onderneming. HZPC, dat ruim vierhonderd werknemers telt, is wereldmarktleider in aardappelveredeling en pootgoedhandel. Het eigendom zit bij honderden certificaathouders die twee keer per jaar stukken kunnen aan- of verkopen op een onlineplatform. De beursdag wordt door een bank begeleid.

    Beurswaarde €130 mln

    De beurswaarde van de aardappelveredelaar bedraagt nu bijna €130 mln. Vier jaar geleden was HZPC nog €61 mln waard.

    Het certificaat is op de jongste handelsdag, in mei, met 10% gestegen tot €165,65. Dat is de maximaal toegestane koersstijging. De verkoopbereidheid was gering. Er werd slechts 0,7% van het aantal uitstaande certificaten verhandeld.

    Bestuursvoorzitter Gerard Backx verwacht dit jaar voor het bedrijf een goede omzet en resultaat. ‘Ondanks de mindere oogst zijn we er in geslaagd een hoger tonnage te verkopen.’

    De omzet over 2016-2017 zal voor het eerst door de grens van €300 mln breken. De omzet stijgt ook door de overname van medewerkers en rassen van een Nederlands aardappelveredelingsbedrijf dat eigendom was van het Duitse KWS.
    Geen externe aandeelhouders

    HZPC heeft geen externe aandeelhouders. Pootgoedtelers en (oud)medewerkers zijn lid van de vereniging HZPC. Er zijn in totaal achthonderd certificaathouders. Grootaandeelhouders kent de vereniging niet. Het bezit per aandeelhouder is gelimiteerd tot maximaal 1% van het aantal uitstaande certificaten.

    Sinds 2010 is de koers van het certificaat al veertien maal met de maximale 10% gestegen en één keer met 9%.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 mei 2017 11:13
    'Aston Martin gaat mogelijk naar beurs'
    13 min geleden

    LONDEN (AFN) - De Britse bouwer van luxeauto's Aston Martin overweegt naar de beurs in Londen te gaan. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

    Volgens de bronnen laat Aston Martin zich inspireren door het succes op de beurs van het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari, dat in 2015 een notering kreeg. Mogelijk kan volgend jaar al een gang naar de aandelenmarkt worden gemaakt door Aston Martin. Er is echter nog geen definitief besluit genomen en er kan worden besloten af te zien van een beursgang.

    Het ruim honderd jaar oude Aston Martin is grotendeels in handen van investeerders uit Italië en Koeweit. De waardering van het autobedrijf zou rond de 3 miljard dollar moeten liggen.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 mei 2017 11:27
    Restaurantketen Vapiano dit jaar naar beurs

    Gepubliceerd op 31 mei 2017 om 11:18 | Views: 13

    BONN (AFN) - De Duitse restaurantketen Vapiano wil nog dit jaar naar de beurs in Frankfurt. De beoogde opbrengst van rond de 85 miljoen euro wil het bedrijf gebruiken om het aantal vestigingen in de periode tot eind 2020 bijna te verdubbelen. Ook wil het zijn afhaal- en bezorgmogelijkheden verder uitbouwen.

    Vapiano heeft nu 185 restaurants waar gasten voor een relatief bescheiden bedrag terechtkunnen voor een snelle Italiaanse hap. De vestigingen staan verspeid over dertig landen op vijf continenten. Nederland behoort met filialen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg en Groningen tot de kernmarkten van het bedrijf.

    De eerste Vapiano opende in 2002 zijn deuren in Hamburg. De afgelopen tien jaar nam het aantal zaken met gemiddelde meer dan een kwart per jaar toe. Vorig jaar verwelkomde de keten wereldwijd ruim 40 miljoen gasten. Zij waren goed voor een totale omzet van 460 miljoen euro, inclusief franchisevestigingen en joint ventures.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juni 2017 11:35
    Peiling: Weinig belangstelling voor beursgang Hema
    7 min geleden DFT

    Een mogelijke gang van de Hema naar het Damrak volgend jaar hoeft op weinig interesse van bezoekers van DFT te rekenen. Vooral de onzekere vooruitzichten voor de detailhandelssector maakt hen kopschuw, zo blijkt uit een peiling op DFT.

    20% van de 900 respondenten liet weten mee te willen doen aan de beursgang. Dat klinkt veel, maar bij VolkerWessels lag dit percentage op 26%. De uitslag geeft een goede indicatie van de belangstelling, maar aan het percentage moet weinig waarde worden gehecht. Gewoonlijk schrijven slechts een paar procent van alle particuliere beleggers in op een beursgang.

    De meesten die wel wat in Hema zien, vertrouwen erop dat de warenhuisketen een volksaandeel kan worden.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juni 2017 23:01
    Emissieprijs Belgische tapijtreus tussen €13,25 en €13,75
    2 uur geleden

    De Belgische tapijtenfabrikant Balta die woensdag de gang wil gaan maken naar de beurs in Brussel heeft zijn introductieprijs vastgesteld tussen de range €13,25 tot €13,75 per aandeel.

    Door magere belangstelling van grote beleggers is de prijsrange van Balta dat in handen is van de Amerikaanse Lone Star aan de onderkant van de eerdere prijsindicatie komen te liggen, zo meldt de Belgische krant De Tijd.

    Met de opbrengst van de beursgang wil Balta zijn schuldenlast afbouwen en overnames gaan doen in de markt waar het bedrijf actief is.

    Balta is de grootste producent van textiel vloerbedekking in Europa met wereldwijd 11 vestigingen. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van €668 miljoen.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juni 2017 10:08
    Delivery Hero voor bijna 1 miljard naar beurs

    Gepubliceerd op 19 jun 2017 om 09:55 | Views: 39

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De beoogde beursgang van de Duitse maaltijdbezorgdienst Delivery Hero in Frankfurt kan tot 996 miljoen euro opbrengen. Dat volgt uit de bandbreedte voor de introductieprijs die de branchegenoot van het in Amsterdam genoteerde Takeaway maandag heeft bekendgemaakt.

    Delivery Hero biedt de aandelen aan voor een bedrag tussen de 22 en 25,50 euro per stuk. Het gaat om 15 miljoen aandelen van de huidige eigenaars en bijna 19 miljoen nieuwe stukken die groeikapitaal moeten opleveren voor het bedrijf. Bij grote belangstelling kunnen tot ruim 5 miljoen aandelen extra worden aangeboden.

    Naar verwachting kan vanaf 30 juni worden gehandeld in aandelen Delivery Hero. Het bedrijf is nu nog voor 35 procent eigendom van techinvesteerder Rocket Internet, die eerder kledingretailer Zalando naar de beurs bracht.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juni 2017 21:41
    Tata overweegt beursgang Jaguar Land Rover'

    Gepubliceerd op 19 jun 2017 om 20:30 | Views: 232 | Onderwerpen:

    MUMBAI (AFN) - Tata Group brengt mogelijk auto-onderdeel Jaguar Land Rover (JLR) naar de beurs. Het Indiase conglomeraat zou daarbij op beursnoteringen in Londen en New York mikken, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

    De leiding van Tata zou al langer met het idee spelen om het onderdeel op eigen benen te zetten. Het geld dat het met een beursgang ophaalt zou kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe modellen en technologieën.

    Tata kocht JLR in 2008 voor een bedrag van 2,4 miljard dollar van het Amerikaanse Ford Motor. Sinds de Indiërs aan de knoppen zit bij de maker van luxe auto's, is de omzet stevig gegroeid. Deze viel in 2015 zeven keer hoger uit in vergelijking met 2008.

    Eerder maakte Tata bekend tot en met maart volgend jaar ruim 5 miljard dollar in JLR te investeren. Een deel van het geld wordt in een nieuwe fabriek in Slowakije gestoken.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juli 2017 22:44
    NEPI Rockcastle naar Amsterdamse beurs
    Vandaag, 17:37

    AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds NEPI Rockcastle heeft woensdag zijn beursdebuut gemaakt in Amsterdam. Het fusiebedrijf, dat ontstond na afronding van de samensmelting van New Europe Property Investments (NEPI) en Rockcastle eind mei, opende tegen een prijs van 11,33 euro per aandeel. Daarmee was het bedrijf 6,1 miljard euro waard.

    NEPI Rockastle is een van de grootste investeerders in commercieel vastgoed in Europa. De aandelen van het bedrijf worden ook verhandeld aan de beurs van Johannesburg, waar NEPI en Rockcastle voor hun fusie ieder een eigen notering hadden.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 augustus 2017 07:30
    'NIBC bereidt beursgang voor'

    Gepubliceerd op 3 aug 2017 om 06:21 | Views: 299 | Onderwerpen: NIBC

    AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse investeringsmaatschappij JC Flowers gaat de Haagse bank NIBC afstoten. Het is de bedoeling de bank in Amsterdam naar de beurs te brengen, of als dat niet lukt te verkopen aan een andere bank of investeerder.

    Dat zeggen meerdere bronnen tegen het Financieele Dagblad. De huidige eigenaar is in gesprek met zakenbanken die NIBC moeten helpen met de voorbereidingen van de beursintroductie of verkoop. Een beursgang zal op z'n vroegst in 2018 plaatsvinden, aldus de ingewijden, en de voorbereidingen zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

    Het middelgrote NIBC verdient zijn geld behalve met hypotheken voornamelijk met leningen aan mkb-bedrijven in Nederland, Duitsland en Engeland. JC Flowers wilde meer dan tien jaar geleden ook al afscheid nemen van NIBC via een beursgang, maar de kredietcrisis zette een streep door die plannen.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 augustus 2017 17:54
    SNS Bank, Van Lanschot niet vatbaar voor flirt
    Mooiste meisje NIBC blijft desnoods alleen
    19 min geleden Ruben Eg Edwin van der Schoot

    Amsterdam - Tenzij op de valreep nog een buitenlandse koper op de deur klopt, keert NIBC mogelijk volgend jaar al terug op de beurs. Pogingen om de bank onder te brengen bij De Volksbank en Van Lanschot bleken een doodlopende route.

    De zoektocht van eigenaar Chris Flowers naar een partner voor NIBC is zo ongeveer het verhaal geworden van het mooiste meisje van de klas waar niemand mee wil trouwen. „De klanten van NIBC zijn de échte pareltjes van het Nederlandse bedrijfsleven”, zegt een Amsterdamse zakenbankier liefdevol over de voormalige Nationale Investerings Bank uit Den Haag. „NIBC kan nooit mee met het prijsvechten van de grootbanken. Maar klanten keren altijd terug, gewoon omdat ze er zo graag zaken doen door de topservice.”

    Toch heeft Flowers de speurtocht naar een fusie- of overnamepartij om een échte vierde Nederlandse grootbank te creëren vaarwel gezegd. Hij zag in 2013 eerst de Friesland Bank naar Rabobank vertrekken, na ingrijpen van De Nederlandsche Bank (DNB). Een droomfusie met de genationaliseerde consumentenbank SNS bleek op voorhand mislukt. Een rapport van Boston Consulting Group over de toekomstscenario’s van SNS Bank was eigenlijk al een schot voor de boeg. Tot frustratie van de Amerikaan stond hierin niets over NIBC of zelfs een visie over een vierde Nederlandse grootbank naast ING, Rabo en ABN Amro.

    Flowers haakte definitief af nadat SNS vorig jaar onder de nieuwe groepsnaam De Volksbank een manifest over een -in zijn ogen- bijna socialistische vorm van maatschappelijk bankieren publiceerde. Zelf De Volksbank inlijven is geen optie voor de 60-jarige voormalige Goldman Sachs-bankier, omdat hem de financiële middelen hier volgens insiders voor ontbreken. Aftastende gesprekken met Karl Guha, ceo van Kempen Van Lanschot, voor een fusie tot een grote merchant bank leverden eveneens niets op.

    Via het FD lekte donderdag uit dat NIBC werkt aan een beursgang. Volgens marktinsiders bedoeld als laatste middel om onvoorziene partijen wakker te schudden over het te koop staan van NIBC. Buitenlandse fusiekandidaten zoals BNP Paribas, RBS of Commerzbank trekken zich vooralsnog vooral terug naar hun thuismarkten, mede om oude problemen op te ruimen en systemen klaar te maken voor de komst van nieuwe wet- en regelgeving. Op voorhand was al besloten dat de knoop over de toekomst van NIBC zou worden bepaald als er €100 miljoen jaarwinst werd gemaakt. Dat was over 2016 het geval. DNB gaf toen ook toestemming voor het eindelijk weer uitkeren van dividend.

    Flowers, een fanatiek schaker, selecteerde daarom recent een Amerikaanse zakenbank om een beursgang danwel verkoop te orkestreren. Een gehoopte opbrengst van €1,5 miljard is volgens zakenbankiers alleen mogelijk als een partij die veel synergievoordelen ziet zich alsnog meldt. Beleggers zouden door een huidig rendement op eigen vermogen van zo’n 5% op een jaarwinst van €100 miljoen een korting eisen bij een beursgang. Dan is een opbrengst van €1,2 miljard is reëler, weet een gespecialiseerde Zuidasbankier.

    Flowers bleef door de kredietcrisis zitten met het in 1945 om Marshallhulp te verdelen opgerichte NIBC. Een geplande beursgang werd in 2007 afgeblazen omdat NIBC ten onder ging aan beleggingen in Amerikaanse rommelhypotheken. Een overname door Kaupthing Bank ging vervolgens niet door omdat de bank uit IJsland ook in problemen kwam.
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 augustus 2017 07:40
    'Maker Angry Birds naar beurs'
    1 min geleden DFT

    Het moederbedrijf Rovio van Angry Birds denkt begin volgende maand naar de beurs te kunnen. Met die notering zou het $2 miljard waard worden.

    Rovio kan volgens betrokken banken $400 miljoen aan kapitaal ophalen voor zijn groei. Deutsche Bank, Danske Bank en Carnegie Bank zijn volgens Bloomberg betrokken bij een lokale notering voor winstmaker Angry Birds.

    Opvolgers

    Het Finse Rovio uit Espoo boekte vorig jaar 34% omzetgroei tot €190,3 miljoen vergeleken op jaarbasis. De gamemaker werkt aan opvolgers van de populaire game-app Angry Birds.

    Delen van het bedrijf, waaronder de animatiestudio en de boekenverkoop van Angry Birds, zijn verkocht.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 september 2017 18:10
    ’Groothandel B&S kijkt naar beursgang’
    31 min geleden

    Amsterdam - Groothandel B&S International overweegt naar de beurs. Het Nederlandse bedrijf met hoofdkantoor in Dordrecht, zou daarmee €2 miljard waard zijn.

    Die intentie meldt Bloomberg donderdagmiddag. Een woordvoerder van 145-jaar oude bedrijf zegt in een reactie geen commentaar te geven en „voorlopig” niets te melden.

    De veronderstelde notering van het bedrijf zou meer dan €500 miljoen kunnen opleveren. Dat is volgens Bloomberg de inschatting van zakenbanken ABN Amro, ING en Morgan Stanley die zijn geselecteerd om de deal te begeleiden naast Deutsche Bank en Rabobank.

    Samenwerking

    B&S is een combinatie van drie bedrijven die zijn gefuseerd, met onderdelen die teruggaan tot handelsbedrijven uit 1872. In 2012 kocht het Capi-Lux, de keten met elektronicawinkels in belastingvrije artikelen. Augustus vorig jaar kocht het Topbrands Europe, een leverancier van shampoos en andere verzorgingsproducten.

    Mede-eigenaar is Willem Blijdorp, die faam maakte met een schip dat tussen Nederland en Duitsland voer en belastingvrije artikelen aanbod aan meereizende passagiers.

    In 2014 boekte B&S €1,4 miljard omzet, 7,1% meer dan het jaar ervoor.Het bedrijf haalt in Nederland 22% van zijn groepsomzet. In Europa heeft het ruim vijftig winkels, en werkt ook vanaf Schiphol.

    Als B&S akkoord is, volgt het bedrijf dat onder meer belastingvrije artikelen verhandelt de notering bij Euronext dit jaar van NIBC en LeasePlan.

    Het bedrijf vermeldt op zijn site gespecialiseerd te zijn in producten voor nichemarkten.
  18. forum rang 7 hirshi 12 september 2017 17:46
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 12 september 2017 16:30:

    fd.nl
    Column

    Grootspraakhandel

    B&S gaat naar de beurs. De leverancier van consumentengoederen aan onder meer vliegvelden is €2 mrd waard volgens zakenbankiers. Dat is wel heel ruim gerekend.

    Beleggers overdrijven en waarderingen zijn hoog.
    Dus hoe kom je erbij dat er ruim gerekend wordt?
70 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,35 -0,42%
EUR/USD 1,0714 +0,16%
FTSE 100 8.090,40 +0,62%
Germany40^ 17.976,90 -0,62%
Gold spot 2.322,20 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+4,05%
UNILEV...
+4,00%
Fugro
+3,32%
Kendrion
+1,98%
Accsys
+0,76%

Dalers

ADYEN NV
-11,72%
BESI
-6,08%
WDP
-4,77%
VIVORY...
-2,68%
Basic-Fit
-1,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links