Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Opnieuw winstwaarschuwing Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Opnieuw winstwaarschuwing Air France-KLM

Gepubliceerd op 18 dec 2014 om 20:53 | Reacties: 1 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:35

EUR 8,30 +0,35 (+4,34%)
• Opnieuw winstwaarschuwing Air France-KLM
• Aer Lingus wijst bod van IAG van de hand

PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft voor de derde keer in een halfjaar tijd de winstverwachting voor dit jaar verlaagd. De brutowinst (ebitda) komt nog eens 200 miljoen euro lager uit dan het bedrijf in oktober had aangegeven. Dat meldde het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern donderdag.

Air France-KLM heeft nog altijd flink last van prijsdruk op lange vliegroutes. Ook de nasleep van de pilotenstaking bij Air France in september kost meer dan voorzien. Daarnaast speelt een pensioentegenvaller het bedrijf parten.

De dalende olieprijzen kunnen dat niet compenseren omdat de prijzen van vliegtuigbrandstof minder hard zijn gedaald dan die van ruwe olie. Ook heeft Air France-KLM een flink deel van zijn brandstof van tevoren tegen een vaste prijs ingekocht via termijncontracten.

Concurrentie

Oorspronkelijk ging Air France-KLM voor 2014 uit van een brutowinst van 2,5 miljard euro. Inmiddels ligt de prognose tussen de 1,5 en 1,6 miljard euro. Van die verlaging komt ongeveer de helft voor rekening van de verhevigde concurrentie op vluchten naar verre bestemmingen. De andere helft is het gevolg van de pilotenstaking.

,,Er zit behoorlijk wat druk op de omzetontwikkeling. Ook in de eerste weken van december zien we niet de verbetering die we hadden gehoopt'', zei financieel topman Pierre-François Riolacci in een toelichting. De lagere olieprijzen bieden maar beperkt verlichting, voegde hij eraan toe. ,,Voor vliegtuigbrandstof gelden andere maatstaven dan voor ruwe olie'', zei hij.

Air France-KLM liet verder weten dat het de investeringen de komende twee jaar op een lager pitje zet. Het blijft zoeken naar kostenbesparingen in het kader van het in september aangekondigde strategische programma Perform 2020.
moneymaker_BX
0
valt nog wel mee
van $9.50 nu weer $9.85
het had ook te maken met pilotenstakingskosten en tegenvaller pensieon
dus niet echt de corebusiness
een analist rekende laats voor bij een daling olie van $ 9 spaart AirFrance/KLM tot $400 miljoen uit
nou volgens mij zijn we wel veel meer dan die $9 gezakt met de olie
ik denk dat de daling morgen bij opening omslaat in een dikke plus omdat de olie inmiddels al weer $4 gedaald is tov vanmorgen
Had je me maar
0
Het lijkt me niet in de huidige situatie dat dit met deze prijs lang kan door duren. Er zitten zeker leperds op het vinkentouw om fors in te kopen en de boel uit elkaar te trekken.
[verwijderd]
0
ik verwacht dat air france binnenkort onder de 5 euro staat. Emissie zal hard nodig zijn vermoed ik. Daarnaast staat het bedrijf op rand van de afgrond en heeft naar mijn mening geen bestaansrecht meer in de toekomst. Totaal niet concurrend bedrijf.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,235   Verschil -0,03 (-0,29%)
Laag 10,145   Volume 2.308.315
Hoog 10,380   Gem. Volume 2.610.870
17-okt-19 17:35
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium