Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2e kwartaal 2014 cijfers

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Vooruitblik: 'Concurrentie kost AF-KLM omzet'

WOENSDAG 23 JULI 2014, 11:20 uur | 246 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal naar verwachting iets minder omzet behaald dan een jaar eerder. Het luchtvaartconcern, dat kampt met stevige concurrentie op zowel lange als kortere routes, heeft vermoedelijk wel de operationele winst weten te verhogen. Dat blijkt uit een consensus die het bedrijf zelf heeft samengesteld aan de hand van de ramingen van 20 analisten, voorafgaand aan de cijferpresentatie van vrijdagochtend.
De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een omzet van 6,54 miljard euro, tegen 6,58 miljard euro in het eerste halfjaar van 2013. De operationele winst ramen zij gemiddeld op 198 miljoen euro, tegen 79 miljoen euro een jaar eerder. De consensus voor de nettowinst staat op 74 miljoen euro, waar Air France-KLM de eerste helft van het vorige jaar nog afsloot met een verlies onder de streep van 163 miljoen euro.

Air France-KLM gaf kort na afloop van het tweede kwartaal al een winstwaarschuwing voor heel 2014. Het voorziet nu een bedrijfsresultaat (ebitda) tussen de 2,2 en 2,3 miljard euro, waar eerder 2,5 miljard euro werd voorspeld. Over 2013 kwam het bedrijfsresultaat uit op 1,9 miljard euro.

Achterblijvende ticketverkopen

Aanleiding voor de winstwaarschuwing waren achterblijvende ticketverkopen in het voorjaar en tegenvallende zomerboekingen. Met name de vraag naar tickets voor verre vluchten, naar Azië en de Verenigde Staten, is lager dan voorzien. Dat leidt tot overcapaciteit op die routes. Ook de nog altijd zwakke luchtvrachtmarkt speelt het bedrijf parten.

De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep heeft aangekondigd binnenkort met een nieuw strategisch plan voor de komende jaren te komen. Topman Alexandre de Juniac heeft al aangegeven dat de nadruk, meer dan in het vooral op bezuinigingen gerichte plan Transform 2015, op groei zal liggen. Toch worden verdere kostenbesparingen niet uitgesloten. Ook wacht de markt nog op maatregelen die zijn aangekondigd bij de verliesgevende vrachtdivisie.

paulta
0
Easyjet moest vandaag de outlook voor 2014 openbreken: de winst wordt nog hoger dan eerder gemeld.
Meer toestellen, meer bestemmingen(meer slots op SPL plus overnachtingsstation) winstgevend volume maken op minder kosten.

KLM-AF zal morgen beroerde cijfers rapporteren, de loonkosten blijven tegen de klippen opgroeien, de vakbonden in Frankrijk leiden gewoon het vliegbedrijf.

KLM-AF is Het Voorbeeld van oude economie, de cheap carriers vliegen er links en rechts voorbij....met semi-staatssteun kan onze "Nationale Trots" nog jaren voorruit.....
paulta
0
Ik zie ze regelmatig in De Jordaan lopen: 50+ heren die recentelijk zijn aangenomen om als steward aan de gang te gaan(een dun zilveren streepje=opleiding)
Een(anus) vriendje op kantoor die nog wel wat kon ritselen bij de probleemloze aanname, De Familie moet tenslotte op grote blijven, liefst met soortgenoten om het gezellig te houden.

Ik zie ze regelmatig lopen vanaf het busstaion Marnixstraat op weg naar de hotelschool in de Da Costastraat.
Gemotiveerde jongens en meisjes die binnenkort de opleiding afronden en graag bij "De Nationale" aan de slag willen.
Helaas volstrekt kansloos wegens ontbreken Kruiwagens en vriendjes op kantoor.


Morgen zal Eurlings, glimmend van trots en gezonde rode wangen, aankondigen dat "De reorganisaties" op koers liggen, "Familie-Gevoel 2018" gaat vanaf 2017 zijn vruchten afwerpen........
Wilbar
0
Air France-KLM verkleint nettoverlies op lagere omzet

25-07-2014 08:09:00

door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft het nettoverlies in het tweede kwartaal verkleind, terwijl een lagere omzet werd geboekt, maakt de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag voorbeurs bekend.

De groep rapporteert over het tweede kwartaal van 2014 een omzet van EUR6,45 miljard, in vergelijking tot EUR6,54 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. Het operationeel resultaat kwam uit op EUR238 miljoen positief, versus EUR84 miljoen positief een jaar eerder. Het nettoverlies daalde naar EUR6 miljoen tegen EUR158 miljoen een jaar geleden. De nettoschuld kwam 30 juni uit op EUR5,4 miljard. Air France-KLM is op koers om de nettoschuld te verlagen naar EUR4,5 miljard in 2015, aldus de luchtvaartgroep.

Twintig analisten gingen vooraf gemiddeld uit van een omzet van EUR6,5 miljard, terwijl zeventien analisten een nettowinst van EUR77 miljoen voorzagen.

De luchtvaartmaatschappij maakt in het persbericht bij het vrijgeven van de financiele resultaten geen nieuwe maatregelen bekend ter bevordering van de winstgevendheid.

Air France-KLM heeft sinds het aanbreken van de economische crisis moeite met het genereren van winst. Daartoe heeft Air France-KLM in 2012 besloten over te gaan tot het herstructureringsprogramma Transform 2015. Om binnen drie jaar terug te keren naar winstgevendheid en de schuldenlast met EUR2 miljard te verminderen tot EUR4,5 miljard, werd ondermeer het schrappen van 5.000 banen in Frankrijk aangekondigd. De uitvoering van Transform 2015 ligt volledig op schema, aldus Air France-KLM vrijdag.

Begin deze maand kwam Air France-KLM met een neerwaartse bijstelling van de verwachting voor het operationeel resultaat (EBITDA) voor 2014 naar EUR2,2-2,3 miljard van een eerder afgegeven verwachting van EUR2,5 miljard. De nieuwe verwachting ligt nog 20% hoger dan de EBITDA in 2013. De winstwaarschuwing was een gevolg van achterblijvende vooruitboekingen.

Het aandeel is donderdag gesloten op EUR8,63.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires

July 25, 2014 02:09 ET (06:09 GMT)

voda
0
Resultaten Air France-KLM vallen reuze mee, zegt TGB - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Air France-KLM (AF.FR,) die vrijdagochtend voorbeurs werden vrijgegeven, vallen analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen reuze mee. "Het operationeel resultaat [van EUR238 miljoen] kwam beter uit dan onze verwachting van EUR221 miljoen, die al aan de hoge kant was in vergelijking tot de consensus van EUR200 miljoen", aldus Versteeg, die er wel op wijst dat het tweede kwartaal niet het allerbelangrijkst is. "Het moet allemaal gebeuren in het derde kwartaal, en daarvoor heeft [Europees concurrent] Lufthansa juist een 9% hogere capaciteit afgekondigd. Daar moet Air France-KLM wel iets van gaan merken". Maar "je ziet wel dat het kostenbesparingsprogramma gaat intikken". TGB heeft een 'niet aanbevolen' advies uitstaan op het fonds bij een koersdoel van EUR10,00. Donderdag sloot het aandeel op EUR8,63.(EPR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
RBC juicht Air France KLM's winstsprong toe - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De toename in Air France KLM's (AF.FR) operationele winst over het tweede kwartaal tot EUR238 miljoen is de sterkste prestatie op jaarbasis in tien kwartalen, concludeert RBC Capital vrijdag, na de resultaatpublicatie van de luchtvaartgroep. Na de ten doel gestelde winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) voor 2014 neerwaarts bijgesteld te hebben, hoeft Air France-KLM zijn winst over de tweede helft slechts met EUR100 miljoen te versterken in vergelijking tot vorig jaar, om zijn nieuwe doelstelling te bereiken, zegt RBC. CEO Alexandre de Juniac zegt dat de luchtvaarder opereert in een 'zwaar omgevingsklimaat' en kondigde aan dat 'Transform 2020' het huidige kostenbesparingsprogramma 'Transform 2015' zal vervangen ter verbetering van de winstgevendheid. Details over 'Transform 2020' volgen in september. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 5,3% hoger op EUR9,08, terwijl de Midkap met 0,1% stijgt. (EPR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Resultaten Air France-KLM weer wat beter'

VRIJDAG 25 JULI 2014, 09:41 uur | 54 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Air France-KLM zijn in het tweede kwartaal weer wat verbeterd, al gaat dat nog altijd langzaam. Dat stellen analisten van Rabobank vrijdag vast in een commentaar op de kwartaalcijfers van het luchtvaartconcern.
Het bedrijfsresultaat is beter dan verwacht en ook de nettoschuld was aan het einde van de eerste jaarhelft iets lager dan Rabobank had ingeschat. De resultaten bij de vrachtdivisie blijven echter teleurstellend. Het verlies is ondanks herstructureringsmaatregelen nauwelijks afgenomen, aldus de marktvorsers.

Het wachten is volgens Rabobank op de groeistrategie die Air France-KLM in september zal presenteren. De bank houdt voorlopig vast aan zijn hold-advies met een koersdoel van 11 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend in het eerste handelsuur 5,2 procent tot 9,07 euro.

paulta
0

"wat is je koersdoel voor de rest van het jaar???? "

Terug naar €2,00 ik zie geen verbeteringen!

De Amerikaanse maatschappijen komen allemaal uit Chapter-11, stuk voor stuk jaren geleden opgeschoond van schulden en te dure medewerkers(maandag ontslagen, woensdag 70% terug voor 40% minder loon)


De netto schuld kwam uit op €5,4 miljard......en bruto?
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,140   Verschil +0,13 (+1,30%)
Laag 9,758   Volume 2.685.508
Hoog 10,150   Gem. Volume 2.934.150
14-okt-19 17:35
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium