Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PLUG

2.428 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2013 10:09
    Ik heb deze al enige tijd (weekjes),ingestapt rond de 0,58.Vrijdag bijna op hoogste koers gesloten,lijkt ook Maandag (gevoelsmatig) door te zetten.4 December komt PB,hebben ze groots aangekondigd,wordt veel positiefs van verwacht.Men heeft zeer duidelijk aangegeven dat 2014 echt de omslag gaat worden,waarbij ze q3 2014 winst verwachten,Als dit ook werkelijk gaat plaatsvinden dan is dit een koopje op deze koers.

    twee zaken die spelen: de koers moet boven de 1$ zien te komen.En er is wellicht voor die tijd ook nog geld nodig.Beide zaken zijn volop bekend.

    kortom best speculatief,garanties 0,0%.

    gr ber
  2. [verwijderd] 2 december 2013 21:39
    Ik volg ze al een paar jaar, in en uit met wisselend succes, maar nu beleeft dit bedrijf haar beste tijd, op een nieuwe golf van waterstof ontwikkelingen, waar Plug en hun leverancier Ballard, inmiddels doorgewinterde specialisten in zijn, terwijl de meeste anderen in de startup fase zitten.

    Ben erin met 35000 stuks en ik blijf voorlopig. Traden is niet mijn ding.

  3. [verwijderd] 3 december 2013 10:57
    Plug heeft met 4000 operationele units, ongeveer 85% van de huidige Amerikaans markt in handen.

    Het huidige klantenbestand heeft in totaal zo'n 250.000 apparaten die geschikt zijn voor conversie of vervanging door GenDrives.

    Plug heeft een enorme voorsprong op haar concurrenten. Aan dit product kleeft namelijk een nadeel: de financiele voordelen zittin in de TCO (total cost of ownership) en niet in de directe investering. Hoewel er in de toekomst een aanschafprijs verlaging verwacht mag worden (schaal, brandstofcel techniek) is de investering nu gewoon stevig. Dus willen potentiele klanten eerst een proof of concept, een pilot project over langere tijd. Concurrenten als Fronius/Linde, ITM Power en Nuvera zijn daar nog maar net mee begonnen. Plug heeft deze moeilijke tijd nu achter zich gelaten en kan met bepaalde accounts nu echt aan de slag. Het nieuws op woensdag moet dus gaan over nieuwe klanten, maar ook over uitbreidingen met bestaande klanten en dan niet 10 of 20 stuks, maar meteen hele vloten vervangen of nieuw leveren.

    De resultaten van alle pilots zijn namelijk zeer positief. Neem bijvoorbeeld Bridgestone. Zij werden al in 2008 klant van Plug, op pilot basis. Hun vloot van onbemande voertuigen heeft sindsdien een grote productiviteitssprong laten zien, door alle selling points ruim waar te maken.

    Deze zijn:

    Korte vultijden (2-3 minuten)
    Gelijkblijvende kracht
    Langere runtime
  4. [verwijderd] 3 december 2013 16:53
    Ze moeten ongeveer 700 units per kwartaal verschepen voor break-even.

    De trend in orders is sterk stijgend. Er is capaciteit om 2500 units per kwartaal te maken. De backlog is 20 miljoen dollar, dat komt neer op ongeveer 1000 stuks van het duurste type (de GenDrive 1900). Het aantal dat werkelijk in backlog staat per type weet ik niet, dat hebben ze nog nooit zo gerapporteerd.

    Plug mikt op winst in het tweede of derde kwartaal van 2014.

    Zie de website

    www.plugpower.com/News/CompanyNews/13...

  5. [verwijderd] 3 december 2013 17:02
    Laten we ook niet vergeten dat de voordelen voor de klanten ook liggen in het elimineren van de laadstations, en de regelgeving daaromtrent. Pure winst in het nuttige oppervlak.

    Daarnaast is het een geweldige naam-maker. Iets waar je je klanten blij mee kan maken, tegenwoordig is een groen imago goud waard.

    En dan gaat plug ook nog met Carrier transicold kijken of koelinstallaties voor vrachtwagens niet beter met een brandstofcel uitgerust kunnen worden (het antwoord is ja).

    Als dat lukt wil Plug toch weer proberen of range extenders voor elektrische auto's niet beter als brandstofcel uitgevoerd kunnen worden (en het antwoord is weer ja).

    Zie de bijlage en lees alle hyperlinks die erin zitten.

    En vertel het je vrienden, want waterstof maakt de komende jaren alleen slimme mensen rijk.
  6. [verwijderd] 3 december 2013 20:31
    Er is in het verleden eerder hoop geweest op een doorbraak. De CEO, Andy Marsh, heeft ook al eerder teveel beloofd en daarmee zijn aandeelhouders een slechte dienst bewezen.

    Wat het nu in mijn ogen echt anders maakt, zijn de positieve evaluaties van de klanten. Het is wat hen betreft nu tijd voor een definitieve keuze: ofwel men keert terug naar de gewone batterij, ofwel men gaat een totaal vervangingstraject in, hoe dat er dan ook uit mag zien.

    Je gaat tenslotte niet een project dat misschien wel miljoenen heeft gekost en waarvan de resultaten positief zijn, alsnog afschieten.

    Ik zei al eerder, de huidige klanten van Plug bezitten ongeveer 250.000 intern transport apparaten. Alleen Wal-Mart zou al goed zijn voor 300 miljoen dollar als ze alles zouden ombouwen naar brandstofcellen. Laten we aannemen dat een dergelijke klant meerdere toeleveranciers wil hebben, dus een deel gaat dan uiteindelijk naar een ander. Maar Plug is er als eerste bij. Pak eens 25% van Wal-Mart, dat is 75 miljoen dollar. Dat is dik drie keer de totale omzet van het huidige Plug.

    En dan zijn er nog kleine klantjes zoals, Sysco, BMW, Mercedes (Daimler), Coca-Cola, Bridgestone...

    En in Europa is een pilot project met Ikea en spreekt men met Unilever, Philips, Carrefour...

  7. [verwijderd] 3 december 2013 20:37
    Stel je voor Ber: IKEA... En de woordvoerder van Ikea op dit terrein is een Nederlander. Tenslotte is Ikea feitelijk een Nederlands bedrijf. Het project in Frankrijk met Hypulsion (joint venture Plug en Air Liquide) is een pilot waarbij Ikea kijkt naar oplossingen die wereldwijd ingezet kunnen worden.

    Wat intern transport betreft stelt Ikea werkelijk alle andere bedrijven op de wereld in de schaduw. Niemand heeft zoveel oppervlak met zooi dat verplaatst moet worden.

    Ikea zal ook wel met meerdere bedrijven willen werken. Die kun je ook niet in je eentje bevredigen. Fronius en Linde werken aan een totaal systeem met zonne-energie die ingezet wordt om waterstof te maken voor het intern transport. Ook mooi.

    De toekomst is toch echt aan waterstof. De hype is eruit, al het geld is gevlucht, nu erin is over vijf tot tien jaar naar de Bahama's vertrekken.
  8. [verwijderd] 3 december 2013 20:55
    Ooit werd plug gewaardeerd op 6,7 MILJARD dollar. Bij 105 miljoen aandelen is dat zeg maar 60 dollar per aandeel.

    Ik zie dat als reeel, al zal het nog heel wat jaren duren. In de tussentijd, trek ik wel dividend.

    Er zal helaas voor die tijd wel een keer een overname komen, maar ik reken erop dat we zelfstandig tenminste op een tientje in dollars komen te staan.
  9. [verwijderd] 3 december 2013 21:03
    Diverse zaken waren mij ook inderdaad duidelijk.Dat de CEO al gouden bergen heeft beloofd in het verleden werkt ook niet mee.Dat men in gesprek is met div. grote bedrijven had de CEO ook al "aangegeven",nu zal het belangrijk zijn om eerder gedane uitspraken waar te maken.Het zou toch prachtig zijn om bijv. Walmart over de streep te trekken,dan heb je def. de doorbraak.
    Morgen kan een zeer interessante dag zijn.
  10. [verwijderd] 3 december 2013 21:57
    Marsh' voorganger Saillant was nog veel erger. Een totale fantast.

    Ik geloof dat Marsh oprecht is en echt steeds heeft gedacht dat het ging gebeuren, maar hij werd door de crisis in de wielen gereden en helaas liet tot begin vorig jaar de kwaliteit en de service te wensen over.

    Dat is aangepakt, en er wordt door klanten nu wel positief gereageerd.
2.428 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links