Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Brunel International AEX:BRNL.NL, NL0010776944

  • 9,870 19 apr 2024 14:08
  • -0,110 (-1,10%) Dagrange 9,840 - 9,970
  • 21.721 Gem. (3M) 63,9K

Brunel update 22 mei

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 22 mei 2013 08:29
    Bedrijfsresultaat Brunel daalt sterker dan verwacht
    22-5-2013 8:11:45
    Brunel heeft over het eerste kwartaal het bedrijfsresultaat sterker dan verwacht zien dalen nadat een kalendereffect leidde tot lagere marges.

    Afgelopen kwartaal bedroeg het bedrijfsresultaat (EBIT) 13,5 miljoen euro, een krimp van 35 procent op jaarbasis. Vier analisten gepolst door ABM Financial News hadden de EBIT getaxeerd op 16,3 miljoen euro, waarbij de laagste verwachting 14,9 miljoen euro bedroeg.

    De specialistische detacheerder zag afgelopen kwartaal de brutomarge slinken van 19,4 naar 17,7 procent doordat het laatste kwartaal minder werkbare dagen had in Europa en de winstgevendheid bij Energy, de grootste divisie, terugliep.

    De omzet nam met 3 procent toe tot 296,2 miljoen euro, wat in lijn was met de verwachting van 297,3 miljoen euro.

    Brunel noemde niet langer de omzetverwachting voor het boekjaar. Het bedrijf was niet direct bereikbaar voor commentaar hierover.

    Door: ABM Financial News.
  2. forum rang 10 voda 22 mei 2013 14:59
    Brunel handhaaft outlook 2013


    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Brunel International (BRNL.AE) houdt woensdag vast aan de outlook voor 2013, zoals deze werd afgegeven bij de jaarcijfers over 2012, die begin maart werden gepubliceerd. Groei in Duitsland is in het gehele technische segment zeer wel mogelijk, ook al loopt de Duitse markt volgens de onderneming momenteel wat stroever. In Nederland ervoer het bedrijf in eerste fase van het jaar een vertraging in de markt, maar die is inmiddels ingelopen.

    Chief executive officer Jan Arie van Barneveld zegt woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst vast te houden aan de outlook voor dit jaar. "We hebben die in het persbericht van de trading update over het eerste kwartaal niet genoemd, maar hij staat nog en dat betekent wat we voor dit jaar uitgaan van een gelijke tot licht hogere omzet dan over 2012 werd gerapporteerd", aldus Van Barneveld.

    Brunel boekte over 2012 een omzet van EUR1,24 miljard.

    De omzet in Duitsland steeg in het eerste kwartaal met 12%. Met bijna 17% van de groepsomzet is Duitsland niet dominant, maar wel een belangrijke regio, omdat het bedrijf groeit, terwijl het overgrote deel van de werkzame ingenieurs niet via een detacheerder werkt. "De Duitse markt loopt wat stroever, maar wij zien nog zeer veel mogelijkheden in het gehele technische segment te groeien en ingenieurs aan ons te binden", aldus de topman.

    De omzet in Nederland, 13% van het groepstotaal, daalde in het eerste kwartaal met 9%, een afname die de CEO voor meer dan de helft verklaard uit een tweetal werkbare dagen minder in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012. "Het andere deel houdt verband met een seizoenspatroon waarbij contracten aan het eind van het jaar aflopen, wat je in het nieuwe jaar weer moet goedmaken. In 2012 was de aldus ontstane daling lager dan dit jaar en trok de markt snel aan. Dit jaar kenden we een vertraging, maar inmiddels is die achterstand ingelopen", aldus Van Barneveld.

    Bij Energy, dat valt onder de divisie Oil & Gas en met een omzet van EUR165 miljoen in het eerste kwartaal verreweg de belangrijkste poot van het bedrijf, lagen de marges onder druk, maar Van Barneveld stelt dat dit een tijdelijk effect is. "De omzet steeg niettemin met 30%, maar de onregelmatigheden in de boekhouding bij onze vestiging in Houston, waar we begin maart van dit jaar melding van maakten, heeft toch de nodige aandacht gevergd en dat is denk ik ook ten koste gegaan van de focus op recruitment. Het is weliswaar een mix van factoren die de margedaling verklaard, maar een verstoring in de focus is naar mijn idee wel de rode draad die er doorheen loopt", aldus Van Barneveld.

    Brunel liet KPMG onderzoek doen naar de onregelmatigheden. Huisaccountant Deloitte had om een onderzoek gevraagd en Brunel wilde de onafhankelijkheid zoveel als mogelijk waarborgen en koos hier voor KPMG. Op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van Brunel die op 26 juni in Amsterdam wordt gehouden, staat de herbenoeming van Deloitte niet vermeld.

    De algehele Houston-kwestie kostte chief financieel officer Rob van der Hoek uiteindelijk zijn baan, omdat hij zich verantwoordelijk hield voor de onregelmatigheden. "Thans wordt de financiele positie van Brunel waargenomen door onze directeur finance & control Peter de Laat en die positie is bij hem in goede handen.

    De rapportage zoals Brunel die woensdag in zijn trading update weergaf, was uitgebreider dan voorheen. Het bedrijf splitste de omzet en genoemde resultaten als brutowinst en winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) uit naar Europa en Oil & Gas die vervolgens worden uitgesplitst in respectievelijk Duitsland en Nederland en Energy en Projects. "En dat houden we vanaf nu ook zo", aldus Van Barneveld.


    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201

  3. forum rang 10 voda 22 mei 2013 15:07
    Brunel omzet Nederland onder verwachting


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Brunel (BRNL.AE) maakt met de trading update over het eerste kwartaal van dit jaar een zwakkere omzet in Nederland bekend dan analisten van Rabobank hadden ingeschat. Zij hielden rekening met een afname van 2%, terwijl Brunel een omzetdaling voor Nederland van 9% rapporteerde. Rabo wijst op de indrukwekkende omzetgroei bij onderdeel Energy van 30%, terwijl onderdeel Projects de omzet met 46% zag dalen. Rabo blijft voor de korte termijn voorzichtig op het aandeel, maar verwacht dat op een termijn van vier jaar het bedrijf de winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) kan verdubbelen. Het lopende boekjaar is in de visie van Rabobank een overgangsjaar. Het advies voor het aandeel Brunel luidt bij Rabo buy met een koersdoel van EUR40,00. Het aandeel Brunel noteert woensdag rond 09.55 uur 1,5% lager op EUR33,70 bij een Midkap die 0,3% inlevert.(ANS)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 22 mei 2013 15:09
    Brunel eerste kwartaal onder verwachting


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Brunel (BRNL.AE) maakt over de eerste drie maanden van dit jaar een tegenvallende winst voor aftrek van rente en belastingen (EBIT) bekend, aldus analist Marc Zwartsenburg van ING, waarbij hij wijst op de zwakke marge bij onderdeel Energy. Zwartsenburg vindt verder de omzet van Nederland over de verslagperiode tegenvallen, maar Duitsland op dit niveau juist goed presteren. De analist wijst op het lager aantal werkdagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. ING hanteert een buy-advies op het aandeel Brunel met een koersdoel van EUR41,00. Het aandeel noteert woensdag rond 09.05 uur 0,2% lager op EUR34,13 bij een Midkap die 0,1% oploopt. (ANS)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 23 mei 2013 16:26
    Brunel-taxaties 2013, 2014 omlaag bij Kepler


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Cheuvreux verlaagt de ramingen voor Brunel (BRNL.AE) voor 2013 en 2014 met respectievelijk 6,5% en 3,5%, op basis van een hogere bijdrage van de thuismarkten aan de resultaten. De taxaties voor 2015 blijven ongewijzigd. Het groeiscenario voor Brunel blijft in de visie van Kepler Cheuvreux intact, met goede vooruitzichten voor Energy en Duitsland. Het aandeel wordt momenteel verhandeld met een korting ten opzichte van sectorgenoten, aldus de analist. Kepler verwacht voor 2013 een stijging met 5% van de winst voor aftrek van rente en belastingen, gevolgdnd door groeiversnelling in 2014. Het advies voor het aandeel Brunel luidt buy met een koersdoel van EUR40,00. Het aandeel noteert donderdag rond 11.00 uur 2,4% lager op EUR34,03 bij een Midkap die 2,2% zakt. (ANS)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links