Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel MOREFIELD GROUP AEX:MORE.NL, CWN814651014

  • 0,515 18 apr 2024 17:13
  • +0,019 (+3,83%) Dagrange 0,490 - 0,515
  • 22.535 Gem. (3M) 16K

'Van de Steeg bezit derde aandelen Aamigoo'

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 april 2013 16:28
    'Van de Steeg bezit derde aandelen Aamigoo'

    Gepubliceerd op 15 apr 2013 om 08:37 | Views: 2.331

    AMSTERDAM (AFN) - Esto van de Steeg bezit 33,42 procent van de aandelen Aamigoo en heeft een evengroot stemrecht bij het bedrijf. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het belang wordt middelijk reëel gehouden via investeringsmaatschappij PJAO.

    De aandeelhouders van Aamigoo stemden in februari nog in met de verkoop van de onderdelen Corso, Aamigoo Services en REVL aan voormalig eigenaar JvS Invest en Avantus Human Capital Organisation. Met de verkoop is 2 miljoen euro inclusief schulden gemoeid.
  2. Bulletje80 21 april 2013 21:51
    Het beursgenoteerde uitzend- en payrollingbedrijf Aamigoo blijft onnavolgbare capriolen uithalen. Werd medio mei bekend dat Blenheim advocaat Arjen Paardekooper de eenkoppige Raad van Commissarissen onder leiding van zijn zakenvriend, de ex-Van Lanschot bankier Peter Zwart, kwam versterken, nog geen maand later heeft hij zijn vertrek al weer bekend gemaakt. 'Om persoonlijke redenen', maakte Aamigoo bekend. Het is natuurlijk gissen welke redenen dat zijn. Wellicht levert Paardekoopers cliënt, de getroebleerde zeepondernemer Bob Ultee, hem zoveel werk op dat hij even geen tijd heeft voor toezichthoudende taken bij Aamigoo. Het kan ook zijn dat Paardekooper heeft ingezien dat zijn verblijf in de Raad van Commissarissen mogelijk belangenverstrengeling met zich mee brengt. Zijn kantoor - Blenheim advocaten - is immers het kantoor dat namens Aamigoo de strijd heeft aangebonden tegen twee voormalige aandeelhouders van Aamigoo Holding die een uitzonderlijke pauliana zaak zijn begonnen tegen de in Curaçao gevestigde Aamigoo Group.

    Aamigoo zag zich anderhalve maand geleden genoodzaakt om alvast bij zichzelf en twee andere aandeelhouders beslag te laten leggen. Commissaris Zwart omschreef de kwestie met de oud aandeelhouders - Raj Singh en Patrick Flaton - tegenover FTM als "geen major issue".

    Net als George Tóth
    Van importantie is onmiskenbaar het vertrek van de tot op heden vrijwel onzichtbare directeur Esto van de Steeg. Van de Steeg deed - evenals voormalig Van Lanschot bankier Marc Jans - begin juni afstand van zijn positie in de directie van Aamigoo Holding. Van de Steeg hield zich sinds de oprichting van het payrollingbedrijf - eind 2010 - opvallend stil. Nergens communiceerde Aamigoo wie nu precies het management van de onderneming vormde en welke aandeelhouders er nu precies achter zitten. Over wie de aandeelhouders nu precies zijn, doet het bedrijf nog steeds geheimzinnig.

    De belangrijkste is in elk geval Esto van de Steeg. Hij speelde eerder een schimmige rol als grootaandeelhouder van het beursfonds Vivenda Media Groep dat voorheen bekend stond onder de namen RT Company en daarvoor Newconomy. Van de Steeg verkreeg eind 2006 via een zogenaamde reverse listing met zijn mediabedrijf een plekje op de beurs. Met dank aan de de controversiële zakenman George Tóth die destijds de transactie met Van de Steeg deed. Ook bij Vivenda speelde Van de Steeg bij voorkeur een rol achter de schermen, zo beschreef VEB'er Gerben Hettinga in 2008.

    Hoppa, een reverse listing!

    Goochelen met beursfondsen
    De duistere praktijken van George Tóth waren jarenlang het mikpunt van de Vereniging van Effectenbezitters toen Value8 oprichter en grootaandeelhouder Peter Paul de Vries daar nog directeur was. Tegenwoordig zijn De Vries en Hettinga met Value8 grootaandeelhouder van Aamigoo en zijn ze zakenpartner van Esto van de Steeg. De verwikkelingen rondom Aamigoo doen denken aan de beste dagen van George Tóth die, net als De Vries nu, veel vaardigheid toonde in het goochelen met lege beursfondsen.

    De rol van Esto van de Steeg bij Aamigoo is echter allerminst uitgespeeld. Hoewel het bedrijf er niets over meldt, behoort hij samen met Aamigoo-oprichter Maarten Wienbelt tot de investeerders achter grootaandeelhouder PJAO dat een belang van 33,32 procent in Aamigoo heeft. Bovendien heeft zijn zoon Julian, die via F5 Capital eveneens betrokken was bij de oprichting van Aamigoo, nog een belang van 7,64 procent in Aamigoo Group.

    Primeur
    Het opwekkende Aamigoo-nieuws was dat er ook een financieel directeur is aangesteld in de persoon van Frederique van Maldegem-van Nes. Zij de enig overgebleven bestuurder, de ex-Van Lanschot bankier Anita Maas, vergezellen. Met de aanstelling van Van Maldegem-van Nes beschikt Aamigoo voor het eerst in haar bestaan over een officiële CFO. Wie daarvoor de cijfers samenstelde werd nooit naar buiten gebracht, maar goed ingevoerde bronnen rond het bedrijf zeggen echter dat een vertrouweling van grootaandeelhouder Van de Steeg daar voor verantwoordelijk is geweest: financieel consultant (fiscalist) Cor van der Maarel uit Delft. Van der Maarel was als directeur van de RT Company de rechterhand van George Tóth. Van der Maarel stond aan het hoofd van de 'schoonmaakploeg' van Tóth. In 2000 hielp Van de Maarel hem om zijn wirwar van BV’s te ordenen en hij stond Tóth ook bij toen hij in 2001 bij het beursfonds De Vries Robbé Groep de macht greep.

    Van Maldegem-van Nes was volgens haar LinkedIn-profiel tot recent werkzaam als financieel directeur bij de twee weken geleden gefailleerde vastgoedprojectontwikkelaar Phanos. Dat verklaart ook haar komst naar Aamigoo. Bij Phanos werkte ze, volgens ingewijden, enige tijd nauw samen met Peter Zwart die door de banken van Phanos is aangesteld om het Drentse vakantiepark Hof van Saksen af te scheiden van de zinkende vastgoedprojectontwikkelaar. Overigens heeft Zwart bij die klus ook weer gezelschap van de Blenheim-advocaat Arjen Paardekooper. Samen hebben ze zitting in de stichting administratiekantoor Arkos dat onder andere het beheer voert over eerder genoemde vakantiepark.

    Hoewel Aamigoo met de komst van Van Maldegem-van Nes eindelijk over een cfo beschikt, is de positie ceo na het vertrek van Esto van de Steeg nog vacant. Daarover zei Zwart woensdag tegen Dow Jones dat Aamigoo de komende drie maanden zal uittrekken om een geschikte kandidaat te vinden. De quizvraag luidt: zal de nieuwe kandidaat uit het netwerk Esto van de Steeg komen of uit de hoge hoed van Zwart zelf?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links