Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,830 18 apr 2024 11:36
  • +0,346 (+3,65%) Dagrange 9,662 - 9,892
  • 696.125 Gem. (3M) 1,8M

26-10-2012

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. bestens 27 oktober 2012 13:38
    Martinair blijft vliegen onder eigen naam, personeel krijgt KLM-contract

    SCHIPHOL - Martinair Cargo blijft ook in de toekomst vliegen met een eigen AOC, eigen 'rode' vliegtuigen en onder de huidige merknaam. Wel zullen de vrachtactiviteiten verder worden geïntegreerd met die van KLM en krijgt het personeel geleidelijk een 'blauw' KLM-contract. Die plannen heeft Martinair vrijdag bekendgemaakt aan de bonden.

    Diederik Pen, managing director van Martinair, laat weten dat Martinair Holland NV zal blijven bestaan uit drie onderdelen: Martinair Cargo, het Martinair Regional Jet Center en de Martinair Vliegschool op Lelystad Airport.

    De verdere integratie van de vrachtactiviteiten van Martinair en KLM zal volgens Pen doorgevoerd worden bij de diverse operationele stafafdelingen, zowel in binnen- als buitenland. Wel behoudt Martinair een eigen Operation Control Center (OCC) en eigen loadmasters.

    De onderneming wil alle huidige Martinair-medewerkers van Martinair Cargo de komende veertien maanden gefaseerd laten werken onder een KLM-contract. Daarmee moet de werkgelegenheid bij de vrachtafdeling verzekerd zijn. Het voorstel is ingediend in een adviesaanvraag aan de Ondernemingsraad.

    Regional Jet Center
    De onderhoudsafdeling van Martinair gaat verder als Martinair Regional Jet Center (RJC). Met ingang van november wordt gestart met de infasering van het 'line maintenance' van de overige zeventien Embraer 190's van KLM Cityhopper. Iedere week wordt één vliegtuig ‘overgedragen’. In het voorjaar van 2013 zullen daarmee alle 22 E-Jets van KLM Cityhopper onder de verantwoordelijkheid van Martinair vallen. Nu nog worden die werkzaamheden verricht door Nayak. Het RJC verricht ook de C-checks aan de Embraers van de regionale KLM-dochter.

    De bedoeling is dat het RJC, dat gevestigd wordt in Hangaar 73 op Schiphol-Oost, ook onderhoudswerkzaamheden voor derden gaat uitvoeren. Personeel van het RJC zal werkzaam blijven onder het bestaande Martinair-contract, zo blijkt uit de bekendgemaakte plannen.

  2. bestens 28 oktober 2012 00:13
    Branson: Virgin Atlantic wordt lid van een alliantie

    MUMBAI - Virgin Atlantic wil zich aansluiten bij één van de grote luchtvaartallianties. Binnen enkele maanden moet daar duidelijkheid over komen. Dat heeft Virgin-oprichter Richard Branson gezegd volgens de Britse krant The Guardian. Al jaren is er sprake van dat Virgin Atlantic tot een van de grote luchtvaartallianties toetredeedt.Tot op heden is het daar echter niet van gekomen. Branson heeft niet gezegd met welke partijen wordt onderhandeld over een lidmaatschap. Maar omdat aartsrivaal British Airways lid is van oneworld lijken Star Alliance en SkyTeam de enige opties.Virgin Atlantic heeft zich gespecialiseerd in langeafstandsvluchten vanaf Britse luchthavens. Begin volgend jaar heeft de maatschappij voor het eerst in lange tijd ook regionale vluchten met Airbus A319's in de planning staan. Daarbij gaat het om een lijndienst van Londen naar Manchester; meer routes volgen mogelijk.Zo voegde de maatschappij deze week Mumbai aan het routenetwerk toe. Virgin Atlantic wil volgens Branson verder uitbreiden op de Indiase markt, en kijkt naar drie extra bestemmingen naast Mumbai en Delhi.Van onze redactie
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links