Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel MOREFIELD GROUP AEX:MORE.NL, CWN814651014

  • 0,530 24 apr 2024 09:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,530 - 0,530
  • 2.000 Gem. (3M) 16,5K

Overname Corso

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. TN17 15 augustus 2011 18:46
    Van de website van AamigoO zelf:
    __________________________
    AamigoO Group NV (AamigoO) maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met Avantus Employment Group B.V. (Avantus) over de volledige overname van Corso BV en haar dochtervennootschappen (Corso). Vanaf 23 mei 2011 werden tussen AamigoO en Avantus exclusieve besprekingen over de overname gevoerd. De overname van Corso – actief op het gebied van detachering, contractbeheer en payrolling van en voor professionals – sluit uitstekend aan bij het realiseren van schaalvergroting door AamigoO op het gebied van staffing services.

    Transactie
    De overnamesom die partijen overeengekomen zijn bedraagt € 25 miljoen. AamigoO overweegt ter financiering van de overname onder andere de plaatsing van nieuwe aandelen en bancaire financiering. Naar verwachting zal de transactie in het vierde kwartaal worden geëffectueerd.
    De overeenkomst is onder opschortende en ontbindende voorwaarden gesloten, waarvan de belangrijkste voorwaarden zijn: verkrijging van financiering, verkrijging goedkeuring van de bevoegde instanties en dat de uitkomsten van het nog uit te voeren due diligence onderzoek bevredigend zijn.

    Corso realiseert een omzet van circa € 240 miljoen. Corso is sinds drie jaar actief in Duitsland, België, Engeland en meer recent in Frankrijk en Luxemburg. De combinatie van activiteiten past binnen AamigoO’s ambitie om zowel nationaal als internationaal een leidende rol te spelen op de markt van staffing services.
    ________________________________

    Dit lijkt me een mooie overname. Weliswaar komen er waarschijnlijk wat aandelen bij (ongeveer 6 miljoen), daar staat wel een flinke winstpotentie tegenover. Weliswaar ken ik verder geen winstcijfers, maar bij een genoemde omzet en een winstmarge van 2% is dat al een leuke winst per aandeel.

  2. TN17 15 december 2011 20:04
    AamigoO Group NV (AamigoO) rondt overname [Corso] af

    AamigoO Group NV (AamigoO) maakt bekend dat de volledige overname van Corso BV en haar dochtervennootschappen (Corso) voor het einde van het jaar wordt afgerond. De opschortende voorwaarden, zijn met onder andere het overeenkomen van een kredietfaciliteit en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten, komen te vervallen.

    In augustus 2011 bereikte AamigoO overeenstemming met Avantus Employment Group BV (Avantus) over de overname van Corso – actief op het gebied van detachering, contractbeheer, en payrolling van en voor professionals.

    AamigoO is met haar huisbankier ABN Amro Bank en ABN Amro Commercial Financial een kredietfaciliteit overeengekomen die naast financiering van de overnamesom van € 25 miljoen, tevens dient als werkkapitaal. Deze meerjarige kredietfaciliteit is tegen marktconforme voorwaarden afgesloten. Deze financieringstructuur draagt zorg voor een solide financiële positie waardoor AamigoO geen noodzaak ziet voor een emissie op korte termijn.

    Mark Jans, algemeen directeur Avantus: “Gezamenlijk vormen AamigoO en Corso een toonaangevende partij op het gebied van staffing services. Met deze overname wordt de nummer 1 in Nederland op het gebied van contractbeheer gecreëerd. Ik ben zeer verheugd dat we deze transactie succesvol gaan afronden en kijk uit naar een constructieve samenwerking.”

    Met de afronding van de overname van Corso en de introductie van het online platform verwacht AamigoO in de komende jaren een flinke groei te realiseren. Met name het bestaande netwerk van Corso in Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk zal bijdragen aan een aanmerkelijke omzetgroei. De ontwikkeling van het AamigoO online platform, AamigoO.com, zal vanaf 2012 een positieve bijdrage aan de omzetgroei en het nettoresultaat leveren.

  3. TN17 15 december 2011 20:13
    Kortom, er komen dus geen nieuwe aandelen bij. Dat is volgens mij heel gunstig voor de winst per aandeel. Aamigoo heeft ongeveer 7 miljoen aandelen uitstaan. Aamigoo had over de eerste 9 maanden van 2011 een omzet van 106 miljoen. Stel dat dat over heel 2011 op 140 miljoen komt. Corso realiseert een omzet van 240 miljoen per jaar.
    Bij een winstmarge van 2% levert dat ruim 1 euro winst per aandeel op. Dat betekent een koers-winstverhouding van 4!

    Ik heb vandaag nog maar wat bijgekocht.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links