Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

  • 44,230 18 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 43,850 - 44,380
  • 2.344.660 Gem. (3M) 1,3M

Unilever verkoopt tomatentak Brazilië

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 september 2010 22:05
    Unilever verkoopt tomatentak Brazilië
    24 september 2010, 21:56 | ANP
    SAO PAULO (AFN) - Levensmiddelenproducent Unilever verkoopt zijn tomatenactiviteiten voor consumenten in Brazilië aan Cargill voor 260 miljoen euro. De verkoop omvat de merken Pomarola, Tarantella, Elefante, Extratomato, Pomodoro en een productiefaciliteit in Goiania.

    ,,Deze transactie is in lijn met de strategie onze portfolio te versterken met sterke wereldwijde groepen'', aldus Kees Kruythoff van Unilever Brazil vrijdag. ,, Dit biedt ook de kans onze relatie met een leidende leverancier als Cargill verder te versterken, terwijl beide bedrijven hun relatie met de detailhandel en groothandel in Brazilië continueren.''

    Unilever blijft actief met de verkoop van tomatenproducten aan supermarktketens en andere foodservicebedrijven. Cargill zal deze producten voor Unilever maken.

  2. [verwijderd] 26 september 2010 22:13
    'Chinezen willen United Biscuits'

    LONDEN (AFN) - Het Chinese voedingsmiddelenbedrijf Bright Food voert exclusieve overnamegesprekken met het Britse bedrijf United Biscuits. Dat schrijft de Sunday Times op basis van bronnen bekend met de situatie. Bright Food zou de onderneming voor meer dan 3,1 miljard dollar over willen nemen.

    United Biscuits is in handen van de private investeerders Blackstone en PAI Partners. Persbureau Reuters meldde in juli dat deze twee partijen United Biscuits in de etalage hadden gezet. Destijds zou het Amerikaanse Campbell Soup een bod overwegen. Ook Nestlé werd toen genoemd als een potentiële koper.

    Het Amerikaanse Blackstone en het Franse PAI kochten United Biscuits in 2006 voor 3 miljard dollar (circa 2,2 miljard euro). De onderneming ontstond in 1948 na de samenvoeging van de twee Schotse bedrijven McVitie & Price en MacFarlane Lang. Bekende producten van het bedrijf zijn onder andere Hula Hoops Snacks, McVitie's biscuitjes en Jaffa-cakejes.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/77565...

    Groeten en Sterkte.
  3. [verwijderd] 27 september 2010 10:04
    9/27/2010 9:38:00 AM ) Unilever koopt Alberto Culver voor $3,7 miljard

    Tijd.Betten

    Door Bart Koster Van DOW JONES NIEUWSDIENST AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever nv (UNA.AE) koopt het Amerikaanse Alberto Culver Co (ACV) voor $3,7 miljard in contanten, maakt het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern maandag voorbeurs bekend. Alberto Culver produceert haar- en huidverzorgingsmiddelen, met merken als Tresemme, VO5 en Nexxus. Het bedrijf realiseerde in het op 30 juni geeindigde boekjaar een bedrijfsresultaat van ruim $250 miljoen op een omzet van $1,6 miljard. Alberto Culver heeft zes fabrieken, met 2.700 medewerkers en is genoteerd aan de New York Stock Exchange. Unilever zegt door de acquisitie van Alberto Culver de "leidende" speler in hair conditioning te worden, de nummer 2 in shampoo en de nummer 3 in styling. Het bedrijf zegt verder door de acquisitie de marktpositie op het gebied van verzorgingsmiddelen belangrijk uit te breiden in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Mexico en Australie en Azie. "De nu aangekochte merken zullen Unilever's bestaande merken als Dove, Clear, Sunsilk, Pond's en Vaseline goed aanvullen", zegt chief executive Paul Polman van Unilever. "Persoonlijke verzorgingsmiddelen is een strategische en snel groeiende categorie voor Unilever, waarvan de bijdrage in onze totale omzet in de afgelopen 10 jaar is gegroeid van 20% naar meer dan 30%", vervolgt hij. Polman voegt toe dat naast autonome groei ook acquisities moeten bijdragen aan de doelstelling van Unilever de omzet de komende jaren te verdubbelen. De overname van Alberto Culver door Unilever moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders van Alberto Culver. Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

    (c) 2010 Dow Jones & Company, Inc.

    Groeten en Sterkte.
  4. [verwijderd] 28 september 2010 08:48
    ( 9/28/2010 8:47:00 AM ) Unilever neemt Griekse ijsmerken over

    Tijd.Betten

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever nv (UNA.AE) neemt de ijsmerken en het distributienetwerk van EVGA in Griekenland over voor een niet nader genoemd bedrag. EVGA behoudt haar bestaande productie- en opslagfaciliteiten en zal zowel de huidige EVGA- als een aantal Unilever-ijsmerken produceren voor de Griekse markt en de export. De overeenkomst versterkt de ijsactiviteiten van Unilever in Griekenland en vergroot de beschikbaarheid van de producten door de uitbreiding van het distributienetwerk en innovatie, aldus Unilever. De omzet uit ijs van EVGA in 2009 bedroeg EUR32 miljoen. Als onderdeel van de overeenkomst verhuizen 65 werknemers van EVGA naar het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern. Door Ben Zwirs, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; ben.zwirs@dowjones.com

    (c) 2010 Dow Jones & Company, Inc.

    Groeten en Sterkte.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links