Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 59,150 18 apr 2024 17:35
  • -0,400 (-0,67%) Dagrange 58,850 - 60,050
  • 197.120 Gem. (3M) 135,7K

nieuws

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. olieboer 16 oktober 2009 12:17
    Amersfoort, 15 oktober 2009
    ARCADIS ontwerpt eerste KinderBomenBos ter wereld




    Gemeente Rijnwoude beleeft zaterdag 17 oktober een wereldprimeur. Bij Benthuizen wordt dan op feestelijke wijze het eerste Nationale KinderBomenBos geopend. Het bos is uniek in de wereld, want het is het eerste bos waar zowel geboorte- als levensbomen gaan groeien en waar ook naamplaatjes bij worden gezet. De bekende Nederlanders Anne Wil Blankers, Leontien van Moorsel, Anouk Smulders, Gerda Havertong en Winston Gerschanowitz planten met commissaris van de koningin Jan Franssen en voorzitter van de Nationale Boomfeestdag Onno Hoes een Geboorte- of Levensboom.

    Het wordt het eerste bos in ons land, waarin Geboortebomen én Levensbomen voor kinderen groeien. Deze bomen gaan groeien in 5 Bomenkamers: 2 Geboorteboom-kamers en 3 Gedenkboom-kamers. De 5 Bomenkamers staan symbool voor de 5 zintuigen: horen, zien, ruiken, proeven en voelen en geprobeerd wordt om dit ook uit te beelden in het aan te planten plantsoen. De centrale plek wordt gevormd door een cirkel bestaande uit 12 bomen: een link naar de grenzeloosheid van de natuur én van het leven én een verwijzing naar de 12 provincies, de 12 maanden van het jaar en de 12 sterrenbeelden. In de 5 Bomenkamers en in de centrale cirkel komt een walnoot te groeien met rondom een boombank.

    ARCADIS heeft het KinderBomenBos in opdracht van Dienst Landelijk Gebied ontworpen en heeft zorggedragen voor de directievoering. Het podium waarop alle feestelijkheden plaatsvinden is een geschenk van ARCADIS aan de Stichting Nationale Boomfeestdag. ARCADIS is tevens een van de hoofdsponsors van de Nationale BoomPlantdag.


  2. forum rang 10 voda 16 oktober 2009 17:20
    DHV en Arcadis actief bij aanleg Poolse A2
    16 oktober 2009, 17:13 | ANP
    AMERSFOORT (AFN) - Ingenieursbureaus DHV en Arcadis helpen mee bij de aanleg van 90 kilometer snelweg in Polen tussen Lodz en de hoofdstad Warschau. Met de opdracht is 9,5 miljoen euro gemoeid, bevestigde vrijdag Chris Engelsman, directeur Europa van DHV.

    Het gaat om een overeenkomst met de Poolse Rijkswaterstaat. DHV/Arcadis houdt toezicht op het werk, dat wordt uitgevoerd door Chinese en Poolse aannemers. De A2 Lodz-Warschau zorgt voor een directe verbinding tussen Amsterdam en Warschau.

    Nederlandse bedrijven proberen een graantje mee te pikken en orders in de wacht te slepen in de aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal dat in 2012 in Polen en Oekra''ine wordt gehouden. Een bedrijvendelegatie onder leiding van verkeersminister Camiel Eurlings was deze dagen op werkbezoek in Polen. Met geld van Economische Zaken is de Taskforce EK 2012 actief, waarin ook onder andere Ballast-Nedam, Philips, FME-CWM, Bouwend Nederland en de Koninklijke Metaalunie deelnemen.

    Eerder sleepte Imtech al enkele kleine opdrachten binnen rond de bouw van voetbalstadions in Gdansk en Warschau. De technische dienstverlener aast volgens een woordvoerster van Eurlings nu op een order van ongeveer 50 miljoen euro voor de constructie van het Nationaal Stadion in Warschau, waar in juni 2012 de openingswedstrijd van Euro 2012 plaatsvindt.
  3. forum rang 10 voda 16 oktober 2009 17:41
    CEO: Arcadis overweegt overnames in Azië16 okt 2009, 17:34 uur

    ARNHEM (AFN) - Topman Harrie Noy van advies- en ingenieursbureau Arcadis kijkt naar mogelijke overnames in Azië op het gebied van gebouwen of infrastructuur of een combinatie daarvan. Dat zei hij in een interview met persbureau Reuters.

    Om eventuele overnames te financieren kan Arcadis nieuwe aandelen uitgeven als het de aandeelhouders kan overtuigen, zei Noy verder. De bestuursvoorzitter van Arcadis liet tevens weten dat de neergang in commercieel vastgoed ,,zeer groot'' is.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links