Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frauduleuze bedrijven.

2.206 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 6 oktober 2007 12:23
  Misschien een informatief draadje te maken oer allerlei bedrijfs fraudes,veroorzakers en gevolgen voor ons beleggers,ik heb er zeer veel langs zien komen de afgelopen 25 jaar,helaas op een gegeven moment vergeet je het weer,dat zijn de momenten dat vaak dezefde fraudeurs wéér opduiken,want echt je ziet heel vaak dezelfde namen weer terug.

  Hier een als begin.

  Ed Maas voor rechter na duistere aandelenhandel
  door Bart Mos
  Vastgoedmiljonair Ed Maas wordt door justitie voor de rechter gedaagd. Hij moet zich verantwoorden voor verdachte handel in aandelen van zijn eigen beursgenoteerde vastgoedbedrijf VHS. Ook de steenrijke ex-vleestycoon Eddy de Kroes, zakenpartner van Maas, is deze week gedagvaard.
  Dit wordt bevestigd door het openbaar ministerie dat het strafrechtelijk onderzoek naar de schimmige aandelenhandel uitvoert.

  Maas en De Kroes moeten al over drie weken voor de rechter verschijnen. Hun wordt het plegen van strafbare handelingen verweten bij de aan- en verkoop van aandelen in het vorig jaar van de beurs gehaalde VHS.

  Uit stukken, ingezien door deze krant, wordt duidelijk dat de VHS-topman Maas vrijwel dagelijks persoonlijk betrokken was bij het beïnvloeden van de aandelenkoers van zijn eigen bedrijf. Hij handelde daarbij echter uit naam en op rekening van zijn zakenpartner Eddy de Kroes.

  Op te merken valt hierbij dat ook de politiek geraakt kan worden,Maas en Kroes waren grote animatoren en geldschieters van Wijlen Pim Fortuyn en algemeen bekend is dat de onroerend goed magnaten bijna in coup vorm zich een weg in politiek Nederland wilden banen.
  De rechter zal zich er over buigen en de waarheid boven water tillen.

  mvrgr jo jo
 2. [verwijderd] 6 oktober 2007 12:32
  Hier nog een over Spyker wat daar allemaal gebeurt,wie kan het nog volgen het kan bijna niet anders dan misgaan.

  ’Twijfel over vrijwel alles bij Spyker’
  door Bart Mos en Edwin van der Aa
  Spyker kan zichzelf met de opbrengst uit de definitieve verkoop van het Formule 1-team voorlopig wegslepen van de rand van de afgrond. De problemen voor het bestuur van de bolidebouwer zijn echter verre van voorbij. Additionele financiering blijft broodnodig, want de verkoopcijfers zijn slecht. Tot overmaat van ramp heeft ook beleggersvereniging VEB zich gisteren aangesloten bij het juridische verzoek van beurswaakhond AFM om de jaarrekening over 2006 te herzien.
  Gisteren werd schriftelijk bevestigd wat vorig weekend al duidelijk was: na veel gesteggel kan Spyker tegen een relatief goede prijs afkomen van het geldslurpende raceteam. Aandeelhouder Michiel Mol en de Indiase investeerder Vijay Mallya kopen deze activiteiten definitief voor €88 miljoen.

  Even dreigde schuldeiser Friesland Bank de deal te frustreren, maar ook deze bank deelt nu mee in de opbrengst.

  Verder zouden Mol en Mallya bij het boekenonderzoek van de racestal geschrokken zijn van exorbitant declaratiegedrag door de Britse F1-directeur Collin Colles. „De teambaas blijkt voor bijna 1 miljoen euro aan duistere declaraties te hebben ingediend”, weet een ingewijde, hoewel Mol dit ontkent.

  Als alle grote schulden zijn afgelost, houdt Spyker nog €12,2 miljoen over om de fabricage van luxe straatauto’s een nieuwe impuls mee te geven. Er is echter veel meer financiering nodig en het is de bedoeling dat die vóór eind van dit jaar geregeld is. Ook voert de huidige directie besprekingen met kandidaten om de vacante topposities bij het bedrijf in te vullen.

  Door alle slechte publiciteit rondom het Formule 1-team en interne kwesties moet Spyker potentiële klanten weer zien te overtuigen van de kwaliteit van het product. In de eerste zes maanden van dit jaar werd bijna €30 miljoen verlies geboekt en rolden slechts zeventien bolides uit de fabriek. In 2006 waren dat er nog 94.

  De toekomst is daarnaast onzeker, doordat de AFM twijfels heeft geuit over de jaarrekening 2006 en die wil laten herzien door de ondernemingskamer.

  De beurswaakhond heeft onder meer moeite met de opvoering van een latente belastingvordering, omdat de toekomstige winstgevendheid van Spyker vraagtekens oplevert. Ook de waardering van bepaalde overeenkomsten rondom de Formule 1-tak staat ter discussie.

  De Vereniging van Effectenbezitters heeft zich nu bij het herzieningsverzoek gevoegd, dat op 11 oktober in de rechtszaal wordt behandeld. De beleggersclub heeft ook een aanvullende vraag over geactiveerde ontwikkelingskosten bij Spyker van €27,1 miljoen. De VEB vindt dat deze kosten geheel of deels moeten worden afgewaardeerd.

  Econoom Gerben Hettinga van de VEB sluit niet uit dat in de toekomst nog een juridisch verzoek wordt ingediend om ook eerdere jaarrekeningen van Spyker te laten herzien. „Dat is nu echter niet concreet aan de orde. Maar laat duidelijk zijn: we twijfelen inmiddels over vrijwel alles bij Spyker.”

  Tijdelijk topman Hans Hugenholtz snapt dat de autobouwer in het verleden geen perfecte beursmaatschappij is geweest. „Er zijn fouten gemaakt door Spyker en het bedrijf heeft absoluut geen onbezoedeld verleden. Het ging daarbij echter vooral om voorspellingen die niet uitkwamen. Wij ontkennen echter dat er fouten in de jaarrekeningen zitten.”

  Hugenholtz begrijpt niet wat het verzoek van de VEB toevoegt aan de procedure die de AFM al voert. „Ik zie het nut niet. Zij hebben een week of twee geleden een brief gestuurd met een verzoek om informatie. Wij waren toen druk met de verkoop van de Formule 1 en hebben geantwoord dat we na half oktober zouden reageren. Daar wilden ze blijkbaar niet op wachten.”

  De bestuurder van Spyker betwist inhoudelijk het argument dat het onduidelijk is of de onderneming ooit winst zal gaan maken.

  „Niemand gaat geld stoppen in een verlieslatend Formule 1-team, maar die zaak ligt nu achter ons. Als de financiering straks op zak is, dan kan Spyker in enkele jaren absoluut winstgevend zijn. In het dure segment moet een marktaandeel van 1% of 500 auto’s per jaar op den duur tot de mogelijkheden behoren.”

  mvrgr jo jo
 3. [verwijderd] 7 oktober 2007 21:18
  Zelfs Euronext in opspraak? is dit een begin een topje van een ijsberg?

  Euronext hielp bij koersmanipulatie
  Euronext heeft maandenlang informatie verkocht aan handelshuizen waarmee koersen in Amsterdam, Brussel en Parijs konden worden gemanipuleerd, stelt het FD op de voorpagina. Volgens een woordvoerder van het beursbedrijf zaten stoploss orders verpakt in historische koersinformatie die werden verkocht vanaf 2005. Eind 2006 werd dat uit die informatie gefilterd omdat een partij beschuldigd werd van koersmanipulatie, stelt Euronext. Kopers kregen immers zomaar informatie over koersniveaus waarop automatische verkooporders zouden worden getriggerd. Woensdag werd bekend dat handelshuis IMC een boete heeft gekregen van de AFM wegens koersmanipulatie in vastgoedfonds Wereldhave op basis van deze gegevens. (FD, p.1)

  mvrgr jo jo
 4. [verwijderd] 7 oktober 2007 21:22
  Drie vermiste topmannen van beleggingshuis Hooghuys&Versteeghe leven als koningen in buitenlandse hotels van het geld van circa zevenhonderd gedupeerde beleggers in de Golden Sun-affaire.
  www.telegraaf.nl/binnenland/72459771/...,2
  Bron telegraaf 7 oktober 2007

  Bronnen rond het FIOD-onderzoek hebben dat gemeld aan Bartels Advocaten dat ruim tweehonderd gedupeerden bijstaat in de zaak. In beleggingsfonds Golden Sun Resorts zijn tientallen miljoenen euro's gestort door particulieren die dachten dat H&V er in Turkije huisjes mee zou laten bouwen.

  Noorderzon
  Na enige maanden stokten ineens de uitbetalingen van de beloofde rente van 12,8 procent en bleek de directie met de noorderzon vertrokken. Bartels Advocaten probeert nu op alle mogelijke manieren geld zeker te stellen voor de gedupeerden. Aangezien drie topmannen van H&V, Olav B., Martin B. en Frits 't H. nog niet zijn opgepakt, richten de advocaten hun pijlen op andere partijen, die zij medeverantwoordelijk achten. Zo doen ze een verzoek bij de rechter-commissaris om diverse betrokkenen bij ABN Amro, die huisbankier was van de verdachten, te horen.

  "ABN Amro heeft niet aan de zorgplicht voldaan", zegt mr. Carlo Fiscalini. "We willen de aansprakelijkheid onderzoeken en hopen via een voorlopig getuigenverhoor van onder andere de locatiedirecteur en de accountmanager meer bewijslast te verzamelen." Volgens het advocatenkantoor kan de bank zich niet verschuilen achter zijn plicht om de privacy van rekeninghouders te beschermen. ,,Ook in de zaak rond Willem Endstra heeft ABN Amro ingegrepen toen er allerlei vreemde transacties werden gedaan", zegt zijn collega mr. Sanjeev Loilargosain.

  Eerder al liet de ingehuurde consultant Peter van Ispelen aan deze krant weten dat de bank wel degelijk onraad vermoedde in de Golden Sun-zaak. Zo zou de rekening van H&V al enkele malen zijn bevroren na twijfel over 'verschillende posten', maar daarna toch weer zijn geopend. Bij de advocaten uit Zeist hebben zich al ruim tweehonderd gedupeerden gemeld, die allen gevallen zijn voor de gelikte folders en televisiecommercials.
 5. [verwijderd] 25 oktober 2007 17:43
  Jawel hier is hij weer 'onze' Joep een spoor van ellende begon ooit met de HCS affaire ternauwernood aan straf ontsnapt,hebben ze weer een zaakkie tegen hem,hij kan het niet laten.
  Grootste giller vind ik dat de LPF hem ooit bijna minister van economische zaken wilde maken.

  Joep van den Nieuwenhuyzen aangehouden
  AMSTERDAM - Zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen is donderdag in Zwiterland aangehouden. Dat gebeurde op verzoek van de Nederlandse opsporingsdienst FIOD-ECD.


  Ingewijden hebben dat gemeld. Van den Nieuwenhuyzen wordt verdacht van faillissementsfraude. Woensdag werd al bekend dat justitie de uitlevering wilde van de zakenman, van wie het vermoeden bestond dat hij in Zwiterland was. Een medewerker was eerder al aangehouden.

  De FIOD-ECD doet onderzoek naar de gang van zaken rond de faillissementen van de bedrijven Lamoenchi Beheer bv, SS Rotterdam bv, SP Aerospace en Vehicles Systems bv. Deze bedrijven van Van den Nieuwenhuyzen zijn volgens de opsporingsdienst in verband te brengen met garantstellingen door het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam in 2000. Het vermoeden bestaat dat door de failliete bedrijven betalingen zijn gedaan aan gelieerde bedrijven of aan de verdachten.

  Hopelijk heeft het om nu meer goed bewijs om deze frauduleuze zakenman zijn terechte straf niet te laten ontlopen.

  mvrgr jo jo
 6. [verwijderd] 25 oktober 2007 20:13
  quote:

  Sylvia 11 schreef:

  Lees het net op teletekst.
  Geweldig dat je zo'n draadje hebt geopend voor dit soort berichten, jo jo,

  groet,
  Sylvia
  Weet je wat het is Silvia ook nu weer dezelfde namen komen steeds weer terug bij een ander bedrijf bij een andere aandeelhandel/fraude opletten en onthouden is ook voor ons van levensbelang,is ook weer geleken bij Dico,geert Schaaij noemde als referentie dat Cor Boonstra en Koop Tjuchem die ook in Dico zaten,nu blijkt weer als je die namen weer ziet moet je zeker niet in Dico zitten,zeer zeker dus Dico mijden.

  Ze kunnen het niet laten.

  Zo een Joep vergeet je ook nooit meer ik zat toen behoorlijk in HCS technoligy toen hij er zich mee ging bemoeien,failliet geld kwijt voor mij, hij zijn zakken vol.
  We moeten ze in de gaten houden volgen en noemen.

  mvrgr jo jo
 7. forum rang 10 voda 25 oktober 2007 20:28
  quote:

  Sylvia 11 schreef:

  jo jo en Voda, hoe heet die man uit Joure nu ook al weer?
  Zijn naam hoort hier beslist bij.

  groet,
  Sylvia

  Deze?

  Hilversumse investeerder blijft failliet

  AMSTERDAM (ANP) - Het faillissement van de Hilversumse zakenman René van den Berg blijft gehandhaafd. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam vrijdag bepaald. Het hof acht het niet aannemelijk dat de tennissponsor binnen korte termijn aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Ruim 1400 beleggers hebben in totaal nog 125 miljoen euro van hem te goed.

  Het hof ziet ook geen aanleiding gehoor te geven aan het verzoek tot schorsing van de hechtenis van Van den Berg. De zakenman zit vast op verzoek van zijn curator T. van Hees, zodat die meer informatie kan krijgen over de geldstromen van de investeerder. Volgens het hof geeft Van den Berg nog steeds geen inlichtingen over zijn faillissement.

  De tennissponsor leende geld van de gedupeerden en beloofde zeer hoge rentes. In ruil daarvoor kregen de geldverstrekkers schuldbekentenissen. In januari van dit jaar bleek hij de rentes niet te kunnen betalen aan de gedupeerden, van wie het merendeel particulieren. Onder hen bevinden zich het Haagse Bronovo-ziekenhuis en schaker Hans Böhm.

  De faillissementsaanvraag betrof een gedupeerde die nog 6 miljoen euro van Van den Berg te goed heeft. De investeerder heeft altijd volgehouden dat hij in september over 70 miljoen beschikt uit een investering in onroerend goed in Tsjechië. Ook zou hij een stuk grond in Turkije bezitten ter waarde van 9,5 miljoen euro. Het hof acht niet bewezen dat Van den Berg ooit deze investeringen te gelde kan maken.

  Het hof is ook niet gevoelig voor het verzoek van ongeveer 1100 schuldeisers die zich verenigd hebben in de vereniging ’Welbegrepen Eigen Belang’ dat er geen faillissement moet worden uitgesproken. Zij willen dat Van den Berg in de gelegenheid moet worden gesteld om binnen een bepaalde periode orde op zaken te stellen.
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Leeuwardercourant d.d. 21-07-2005

  Megafraude door ex-baas Intereffekt
  JOURE/HILVERSUM - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de 48-jarige ex-directeur en ex-mede eigenaar René van den B. van Intereffekt in Joure aangegeven bij Justitie. Hij wordt ervan verdacht circa duizend mensen te hebben opgelicht voor zeker €50 miljoen.

  Een maand geleden is Van den B. persoonlijk failliet verklaard. In het faillissementsverslag van de curator staat dat Van den B. van achthonderd tot duizend particulieren geld kreeg tegen hoge rentes. Die konden oplopen tot wel 240 procent. Met het geld dat hij van de deelnemers ontving, betaalde hij andere deelnemers af.

  Ook het Haagse ziekenhuis Bronovo zou ,,enkele tonnen'' op de rekening van de Hilversumer hebben gestort. Daarnaast zou Van den B. eigen geld hebben geïnvesteerd in een grondsaneringsproject in Tsjechië. Gedupeerde beleggers hebben zich inmiddels verenigd en richten morgen in Lemmer een stichting op.

  Intereffekt, een kantoor dat handelt in effecten, verbrak in maart reeds alle banden met Van den B. Dat gebeurde na onderzoek van de AFM dat resulteerde in de vaststelling dat Van den B. de Wet toezicht Effectenverkeer niet naleefde. Hij toonde zowel zakelijk als privé een te gul sponsorgedrag rondom de tennisclub Hilverheide in zijn woonplaats Hilversum. Van den B. kocht een topteam bij elkaar met namen als Martin Verkerk en Miriam Oremans, dat vorig jaar in het felbegeerde Nederlands kampioenschap resulteerde.

  Bij de afwikkeling van het faillissement stuit de curator op nogal wat tegenwerking. De AFM weigert kopieën van Van den B.'s administratie af te geven en de verdachte zelf houdt vol geen documenten meer te bezitten
 8. [verwijderd] 25 oktober 2007 20:37
  quote:

  Sylvia 11 schreef:

  jo jo en Voda, hoe heet die man uit Joure nu ook al weer?
  Zijn naam hoort hier beslist bij.

  groet,
  Sylvia

  Ik heb hem hier in de KK uitgebreid behandeld toen het speelde Sylvia,kan helaas dat draadje niet meer terugvinden,vadaar mijn start met'frauduleuze bedrijven' deze kan ik makkelijk terugvinden en aanvullen.
  Echt dezelfde namen komen steeds weer terug,nu ook weer Ed maas met zijn schoondochter die hij belazerd heeft, Dietta die een scheepswerf bezit in Waterhuizen(Grn)ik kan helaas het bericht van de rechtbank niet vinden.
  Zie ook v/d Hoeven die weer vrolijk miljoenen verdiend met een adviseursrol bij een ander bedrijf het is een godspé

  mvrgr jo jo
 9. forum rang 10 voda 25 oktober 2007 20:48
  Werfpersoneel is ’leugens en bedrog’ van Diette Doesburg beu

  Gepubliceerd op 15 augustus 2007, 07:00

  waterhuizen -
  In niet mis te verstane woorden neemt het personeel van de werf in Waterhuizen afstand van de vroegere directeur Diette Doesburg-Maas. Ze zijn de aantijgingen beu en willen dat ze haar mond een keer houdt: ”Het gaat tenslotte om onze toekomst (42 gezinnen) welke u tracht kapot te maken met leugens en bedrog.”

  Het personeel heeft Diette Doesburg een open brief (klik hier voor de open brief) gestuurd naar aanleiding van een interview dat ze vorige week voor RTV Noord gaf. ”We hebben nog nooit zo veel onzin bij elkaar gehoord”, zegt het personeel in een brief die door alle aanwezige werknemers (een aantal heeft nog vakantie) is ondertekend.

  Ze storen zich aan de bewering van Doesburg dat het werfbedrijf van haar schoonzoon, Groningen Shipyard, verantwoordelijk zou zijn voor het oponthoud aan de afbouw van twee schepen die nog op de werf liggen. ”Het ene schip had in 2006 al klaar moeten zijn. Toen waren wij, Groningen Shipyard, nog niet in beeld. Dat is dus niet de schuld van Groningen Shipyard maar van u als directeur-eigenaar van Maas Shipyard.”

  Maas Shipyard, het werfbedrijf van Diette Doesburg, verkocht 23 mei de activiteiten aan Groningen Shipyard. Het laatste bedrijf wordt geleid door haar schoonzoon, de Duitser Günther Schmidt.

  De advocaat van Doesburg, Govert Tiddens, zegt over de brief: ”Dit lijkt allemaal emotie. Het is wijsheid de gesprekken en verhoudingen over en weer zakelijk te houden. De schepen moeten afgebouwd worden, dat lijkt me de hoofdkwestie.”

  Het personeel van Groningen Shipyard weerspreekt alle beschuldigingen die Diette Doesburg de afgelopen tijd over de werf in Waterhuizen heeft geuit. Over de afbouw van de schepen die nog op de werf liggen: ”Een schip bouw je niet af door alleen maar te schreeuwen.”

  Zo ligt het schip Bornrif, dat al in 2006 opgeleverd had moeten zijn, aan de kade van de werf te wachten. ”Aan de elektro-installatie is de laatste maanden niet meer gewerkt, omdat u daarvoor geen nieuwe co-maker heeft kunnen vinden. Of moeten we zeggen dat niemand dit meer voor u wil doen gezien de reputatie die u heeft opgebouwd? ”

  Ze weerspreken op die wijze nog een serie aantijgingen. Tevens stellen ze: ”Ook zegt u altijd goed te zijn geweest voor uw personeel. Dit zijn we met u eens voor zover het gaat om de tijd dat u ons nodig had voor het verwezenlijken van uw persoonlijke doelen. We kunnen ons ook de tijd herinneren dat u ten overstaan van vele collegae, een van ons aan de schandpaal nagelde om uzelf schoon te praten. Indien er iets niet goed ging lag het altijd aan een ander en nooit aan u. Dat was zelfs het geval als we weer eens geen materiaal kregen omdat u niet (tijdig) had betaald.”

  Het personeel besluit de open de brief met: ”We hadden gehoopt door het tekenen van een contract bij Groningen Shipyard van uw gezeur en mismanagement af te zijn maar helaas blijft u doorgaan met uw praktijken. We verzoeken u dan ook om ons en onze werf nu eindelijk eens met rust te laten en u te focussen op zaken waar u volgens zeggen goed in bent, PR en het schrijven van boeken.”

  Al eerder actie tegen Doesburg

  Twee jaar geleden zette het personeel van Maas Shipyard in Foxhol zich ook al af tegen Diette Doesburg. Na een faillissement kwam zij in beeld als overnamekandidaat. Het personeel richtte zich via de publiciteit tot de curatoren met de boodschap: ’Asjeblieft, nooit weer in zee met Diette Doesburg’. Ze typeerden haar als een onredelijke, ijdele dwingeland. ”We worden gek als zij met de werf door mag gaan.”

 10. [verwijderd] 25 oktober 2007 20:58
  Mooi gevonden Voda maar ik las deze week is er een rechtzaak geweest tegen ED Maas de schoonvader dus die had spullen van de werf onttrokken en hij is door de rechter gedwongen deze direct weer daan Diette terug te geven.
  Deze mensen zijn echt schaamte en medogenloos.
  Helaas kan ik het juiste bericht nog steeds niet vinden.

  mvrgr jo jo
 11. forum rang 10 voda 25 oktober 2007 21:03
  Maar 1 van de vele...

  Publicatiedatum: 6-10-2007

  Vervolging voorkennis rond VHS
  Gerben van der Marel

  Amsterdam

  Het Openbaar Ministerie zet de vervolging door van overgebleven verdachten in de beursfraudezaak rond het vastgoedfonds VHS, oud-directeur-grootaandeelhouder Ed Maas en Staalbankiers.........

  etc.

  De link voor het volledige artikel is:
  www.fd.nl/artikel/7874377/vervolging-...
 12. forum rang 10 voda 25 oktober 2007 21:09
  quote:

  jojobuitenzorg schreef:

  Mooi gevonden Voda maar ik las deze week is er een rechtzaak geweest tegen ED Maas de schoonvader dus die had spullen van de werf onttrokken en hij is door de rechter gedwongen deze direct weer daan Diette terug te geven.
  Deze mensen zijn echt schaamte en medogenloos.
  Helaas kan ik het juiste bericht nog steeds niet vinden.

  mvrgr jo jo
  scheepvaartnieuws.punt.nl/index.php?r...
  www.bizz.nl/1743-onder-de-rechter.htm...
  koopvaardijnieuws.punt.nl/index.php?r...

  Maas moet materialen terug brengen

  Gepubliceerd op 24 oktober 2007, 11:00
  Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2007, 17:21

  waterhuizen -
  Afgelopen donderdag kwam de deurwaarder namens Maas Shipyard spullen ophalen bij Groningen Shipyard in Waterhuizen, vandaag mag Maas de materialen na een gerechtelijk vonnis weer afleveren in Waterhuizen. De familievete tussen Diette Doesburg-Maas (Maas Shipyard) en haar ’schoonzoon’ Günther Schmidt (Groningen Shipyard) telt zo weer een nieuw hoofdstuk.

  Hoewel de directie van Groningen Shipyard (GS) zich niet uit over de kwestie met Maas, staat GS met de rug tegen de muur. De rechter heeft recent bepaald dat GS volledige medewerking dient te verlenen aan de afbouw van een schip voor Alpha. "We zijn maar aan de slag gegaan en hopen later het geld voor het werk alsnog van Maas te krijgen", zegt een werknemer van GS.

  Afgelopen donderdag kwam Maas met een dieplader, een verhuiswagen en een deurwaarder om allerlei in beslag genomen materialen op te halen. Een dag later volgde al een kort geding tegen Maas.

  De rechter sprak gisteren vonnis. Hij kwam tot de slotsom dat Groningen Shipyard zonder de weggehaalde materialen niet voort kon met het werk en dus ook niet met de afbouw van het schip voor Alpha. Ook in het belang van Maas oordeelde de rechter dat de spullen terug gebracht moeten worden. De rechter bepaalde dat de materialen vandaag afgeleverd moeten worden.

  Familietwist in het kort

  Groningen Shipyard is min of meer de doorstart van Maas Shipyard in Waterhuizen. Günther Schmidt, die samenwoont met de dochter van Diette Doesburg-Maas, nam er 1 juni de werf over van zijn schoonmoeder en zou als onderaannemer de twee schepen afbouwen die Maas nog diende af te leveren aan Schurink (Harlingen) en Alpha (Letland). Maar Schmidt en Maas kregen binnen de kortste keren hoog oplopende ruzie.

 13. forum rang 10 voda 25 oktober 2007 21:58
  RTRS-BP treft schikking na incidenten VS
  WASHINGTON (ANP) - Het Britse olieconcern BP heeft met de
  Amerikaanse autoriteiten een schikking getroffen naar aanleiding
  van een reeks incidenten waarbij onder meer schade werd
  veroorzaakt aan het milieu. Het bedrijf heeft beloofd een bedrag
  van 373 miljoen dollar te zullen betalen. Voor een deel gaat het
  om boetes, zo hebben Amerikaanse functionarissen donderdag
  bekendgemaakt.

  BP kwam onder meer in opspraak naar aanleiding van een
  explosie twee jaar geleden in een raffinaderij in Texas.
  Vijftien mensen kwamen daarbij om het leven, terwijl er 170
  gewond raakten. De schikking heeft ook betrekking op een
  incident in de staat alaska, waarbij olie weglekte uit een
  pijpleiding. BP werd ook verantwoordelijk gehouden voor het
  manipuleren van de prijs van propaangas.

  Amerikaanse functionarissen verklaarden dat de schikking
  laat zien dat de Verenigde Staten zijn milieuwetten strikt
  naleven en dat bedrijven die zich niet aan de regels houden
  daarvoor verantwoordelijk voor worden gesteld. BP is in
  marktwaarde het op twee na grootste energieconcern ter wereld,
  na ExxonMobil en Shell.

  ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
  504 5999))
2.206 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 655,68 -0,54%
EUR/USD 1,0429 0,00%
FTSE 100 7.168,65 -0,01%
Germany40^ 12.927,40 +1,12%
Gold spot 1.811,10 0,00%
NY-Nasdaq Composite 11.127,85 +0,90%

Stijgers

PROSUS
+3,38%
Pharming
+2,39%
Aegon
+2,37%
Alfen ...
+2,27%
Galapagos
+2,00%

Dalers

Flow T...
-10,69%
ASMI
-9,37%
BESI
-6,65%
ASML
-5,40%
VIVORY...
-3,44%

Nieuws Forum Meer»

(16)

Han 2 op 28 jun 2022 16:34
(8)

Demir op 7 jun 2022 04:35
(11)

Demir op 6 jun 2022 10:07
(2)

Demir op 6 jun 2022 10:06
(15)

Demir op 5 jun 2022 06:56

Column Forum Meer»

(10)

Frederik Trading op 3 jul 2022 22:36
(4)

wiegveld op 3 jul 2022 22:36
(214)

shortie op 3 jul 2022 21:54
(19)

Yukon Gold op 3 jul 2022 19:53
(4)

Warrem Buffet op 3 jul 2022 19:18

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links