Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nasdaq staat open voor cryptocurrencies

Nasdaq staat open voor aanbieden cryptocurrencies

Nasdaq staat ervoor open om in een later stadium ook cryptocurrencies zoals bitcoin aan te bieden, zei ceo Adena Friedman vandaag tegen Cnbc. 

"Certainly Nasdaq would consider becoming a crypto exchange over time, if we do look at it and say 'it's time, people are ready for a more regulated market,' for something that provides a fair experience for investors."

"I believe that digital currencies will continue to persist it's just a matter of how long it will take for that space to mature, once you look at it and say, 'do we want to provide a regulated market for this?' Certainly Nasdaq would consider it."

Actie tegen slechte exchanges

Ook kwam vandaag het nieuws naar buiten dat Nasdaq definitief het initiatief van de Winklevoss broers ondersteunt. Cameron en Tyler Winklevoss, gaan samenwerken met Nasdaq Inc. om manipulatie en slecht gereguleerde exchanges tegen te gaan. 

Gemini Exchange zal de bewakingssoftware van Nasdaq, SMARTS, gebruiken om de markt te controleren op omstreden handelspraktijken. Cameron Winklevoss, president and co-founder van Gemini, zei hier in een interview met de New York Times het volgende over:

"We’re doing this because we believe in the importance of creating a rules-based marketplace. We believe this is where things are headed."

Dit nieuws heeft vooralsnog nog geen of nauwelijks positieve invloed op de koersen van de crypto's. Zoals hieronder is te zien, vloeit het bloed nog steeds door de denkbeeldige straten van cryptoland. 

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links