Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse: Bitcoin stijgt verder in aanloop naar hard fork

Prijsanalyse: Bitcoin stijgt verder in aanloop naar hard fork

Bitcoin-beleggers zaten er al een poosje op te wachten: de doorbraak van de weerstandslijn op $4469. Zoals we vorige week aangaven was een kortstondige neergang noodzakelijk voorafgaand aan de doorbraak van deze weerstandslijn. Die kwam er, maar de vraag bleef echter of het bitcoin in een keer zou lukken om opwaarts uit te breken. Maar ook dit gebeurde!

De fenomenale doorbraak ging gepaard met hoog volume en we kunnen dan ook stellen dat de koers richting de $5000 is ingezet. Momenteel noteert de koers $4580 dit is een kleine plus van 2,92%.

Hard fork

De verwachting is dat bitcoin verder zal gaan stijgen in aanloop van de volgende hard fork eraan zit te komen. Dit omdat men gratis geld verwacht, met de komst van bitcoin gold. De verwachting is dat veel geld zal worden onttrokken uit de altcoins en dit aan de bitcoin marktkapitalisatie zal worden toegevoegd. In de aanloop naar de hard fork zal bitcoin naar verwachting ook verder stijgen richting de $5000.

In de onderstaande grafiek is de uitbraak waar wij lange tijd op zaten te wachten, te zien. Deze ascending triangle suggereerde een positieve uitbraak, die gisteren ook daadwerkelijk kwam. Vandaag ontstond negatieve divergentie, doordat de toppen op de grafiek hoger werden, maar de toppen op de RSI juist steeds lager werden. Dit had tot gevolg dat de koers door de EMA-20 (20-daags exponentiel gewogen gemiddelde) heen zakte.

IEX bitcoin prijsanalyse

 

Lange termijn

Op de langere termijn is duidelijk te zien dat de steunlijn die wij vorige week hadden aangeschreven, op 3 oktober werd doorbroken. Volgens de verwachting daalde de koers, om op 6 oktober weer opwaarts uit te breken. 

Momenteel ondervindt de koers steun op de EMA-50 en loopt het volume ook weer ietsje op. De weerstand van de EMA-20 op $4580 moet ook in de gaten gehouden worden. Een opwaartse doorbraak van deze weerstandslijn is een positief signaal. Om daarna verder door te stijgen richting de $5000.

IEX bitcoin prijsanalyse


Belangrijkste punten:

  • Longterm negatieve divergentie liet de koers dalen tot $4141.
  • Volume moet toenemen om de EMA-50 niet neerwaarts te doorbreken.
  • Uitbraak boven de EMA-20 duidt op een positief signaal ($4580).
  • Verwachting is dat koers doorzet richting de $5000 in aanloop van de hard fork.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
san marco
0
Binnen nu en 4 jaar wordt de quantum computer verwacht.....gaat bitcoin nog meer in het zadel brengen
tampi
0
quote:

san marco schreef op 13 okt 2017 om 12:30:


Bitcoin kan naar zeer hoge koers afstevenen....ik kijk niet raar op van 100.000 dollar of 12 maanden. Het is namelijk de blockchain die een revolutie gaat ontketenen. En bitcoin is zeer geliefd onder de zwart geld bezitters....het is naemijl makkelijker om bitcoins dan goud over land grenzen mee te nemen.


Bitcoin is niet alleen zeer geliefd onder zwart geld bezitters.... Bitcoin is ook zeer geliefd onder de NIET-zwartgeld bezitters. Er is heel veel behoefte om geld naar een anderen te sturen over landsgrenzen buiten de banken en regulering om. Dit heeft verder niets met zwart geld te maken.

Ik ben van mening dat je landsgrenzen los moet zien van crypto munten. De crypto munt kent geen landsgrenzen. Zodra je toegang hebt tot je wallet, kun je je crypto munten uitgeven. Een beetje ICT-er kent zelfs voldoende technische mogelijkheden om je wallet niet eens mee te hoeven nemen om er toch bij te kunnen (bv via email, vanuit een cloud opslag)
Geen enkele landsgrens kan dit tegenhouden.

Objectief gezien bestaan er namelijk helemaal geen landsgrenzen. Die bestaan alleen omdat jij en ik dat hebben geleerd (en dus geloven) dat die bestaan. Ons fiatgeld wordt gereguleerd vanuit het land waar het vandaan komt, dus kent landsgrenzen. Alles wat buiten de reguleringsregels valt, wordt helaas te vaak gezien als zwart geld en fraude.

Ik ken mensen die het verdomd handig vinden om hun familie in Zuid-Amerika buiten de banken om geld te kunnen sturen. Dit gaat snel en met minimale transactiekosten. Dit heeft echt helemaal niets met fraude of met zwart geld te maken.
22 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord