Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Kanonnen spreken

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Als de kannonen bulderen moet u aandelen kopen, luidt een oud gezegde op de beurs. Logisch, want de Hollandse kooplieden verkochten destijds de Spanjaarden zelf de wapens waarmee ze tegen ons vochten. Anders doet iemand dat wel en zo verdienen we er tenminste nog iets aan, was de redenatie.  

Aandelen iets lager, obligaties, olie en goud wat hoger: risk-off dus. De VS zou met 59 kruisraketten (made by Raytheon) een luchtmachtbasis van de Syrische president Bashar al-Assad hebben aangevallen, van waaruit deze week die aanval met chemische wapens zou zijn gebeurd.

 

 

Veel of weinig, zeg het maar:

 

 

U ziet het, het zijn vooral olie en goud die bewegen. Azië lijkt niet erg geschokken.  Eén ding is natuurlijk wel nieuw en dat is dat president Donald Trump voor het eerst de trekker heeft overgehaald.

 

 

Payroll Report

Het nieuws dan, Telenor begint nu al met verkopen VEON en Galapagos doet een standaard trade:

  • Het Noorse telecombedrijf Telenor verkoopt 70 miljoen aandelen VEON voor 3,75 dollar per stuk. Dat komt neer op een belang van 4% in de van oorsprong Russische onderneming, die voorheen Vimpelcom heettte en sinds deze week een beursnotering heeft in Amsterdam.
  • Galapagos geeft 247.070 nieuwe aandelen uit met een kapitaalverhoging van ruim 4 miljoen euro (inclusief uitgiftepremie) tot gevolg. Topman Onno van de Stolpe heeft 15.000 warrants uitgeoefend. Twee andere leden van het directiecomité 10.000 en een andere bestuurder 5400.

Toch bijna geen bedrijfsnieuws en té leuk, ik wil u de eerste reactie op dit GLPG-nieuwsbericht niet onthouden. Goldman Sachs er bij, toe maar. Intussen zijn hier ook weer reacties op :-)

17 Eurotjes p/s, is niet duur. Morgen dumpen en ff ruim 16 miljoen in je zak steken. Is al dat pluggen toch nog ergens goed voor. Maar nu eerlijk, zal GS ook in het complot zitten?

Natuurlijk 84,60 min 17 euro levert een leuke Ferrari op, maar zo is het nu eenmaal ooit besloten. Mooi bruggetje naar deze tweet:

 

 

Nog meer nieuws, Samsung deed -0,6% vannacht:

  • Samsung heeft het meest winstgevende kwartaal in bijna vier jaar achter de rug. Stevige verkopen van chips en displays compenseerden daarbij het fiasco met smartphone Galaxy Note 7, bleek vrijdag uit eerste schattingen van het Koreaanse technologieconcern.

Er is welgeteld één adviesje, maar op papier kan dit zeker impact hebben: 

  • KPN: naar 3,5 van 3,9 euro (overweight) - Morgan Stanley

Eerste vrijdag van de maand en dat betekent weer... Payroll Report, ofwel maandelijkse Amerikaanse arbeidsmarktcijfers. Het heet nog altijd hét macrocijfer voor de beurzen te zijn, maar echte koersschuivers zijn er al lang niet meer geweest. Daarvoor moet het rapport flink afwijken van de consensus.

Verder zijn er industriële productiecijfers en van mij mag u om 14:31 uur weekend gaan vieren. Garantie tot de voordeur. 

  • 08:00 Duitsland handelsbalans feb 18,0B/li>
  • 08:45 Frankrijk industriële productie feb 0,5% MoM
  • 09:00 Duitsland industriële productie feb -0,2% MoM
  • 09:00 Spanje industriële productie fen 3,1%
  • 10:30 VK industriële productie feb 0,2% MoM
  • 10:30 VK handelsbalans feb 0,2% MoM
  • 11:00 VK speech BoE gouverneur Mark Carney
  • 14:30 VS Payroll Report mar 180K en 4,7%
  • 16:00 VS groothandelsvoorraden feb
  • 117:30 Laatste dag openbaar bod Delta Lloyd

U ziet het laatste puntje, vergeet uw Delta Lloydjes niet aan te harken vandaag voor het bod van NN. Want Super John de Mol gaat u dit keer echt niet redden als u er mee blijft zitten.  

 

En dan nog even dit

Mooi cijfertje:

 

 

Dit is een wereldmerk aan het worden, doe es beursgang!

 

 

Oh?!

 

 

Peg of pech?

 

 

Doet het altijd goed, denk ik:

 

 

Sluit ik maar met deze bordesfoto af:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. retsok 7 april 2017 08:49
    I guess there are people dumb enough to believe Assad, while he is winning the war and peace talks are starting within 24 hours again, that he would drop a sarin bomb on a residential neighbourhood.

    America just fired 59 Tomahawk missiles which means, at one million each, someone just made $59,000,000 million dollars. Isn’t life wonderful.
  2. [verwijderd] 7 april 2017 08:50
    Wat vooral jammer is, is dat door deze actie van de VS de wereld weer een stap dichter bij echte ellende is. De Russen voelen zich duidelijk tegen de haren in gestreken. Trump veranderd zonder een enkel probleem binnen enkele dagen van het steunen of in elk geval gedogen van een regime naar een concrete raket aanval. Ik bedoel, een mening herzien kan, zeker als iemand stout is geweest en de gaskraan open liet staan, maar gelijk een vliegveld de grond in boren? Alas, met deze domme aktie heeft oom Donald mijn puts een groot plezier gedaan, maar toch was ik gelukkiger geweest als dit niet was gebeurd. Maar eens zien wat de banen vanmiddag brengen.
  3. [verwijderd] 7 april 2017 10:50
    Weet iemand de regels voor market makers? Als ik de laat prijzen van Veon regelmatig ververs en de transacties volg, dan lijkt het erop dat iemand deze gewoon aanvult om de koers zo hoog mogelijk te houden, zeker toen de prijs op 3,99 stond. Nu dat Telenor verkoopt voor een veel lagere prijs lijkt mij dat prijs manipulatie.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links