Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SNS toppicks

SNS toppicks

 

Copy-paste, kleine moeite en weer een blogje. Wat heb ik toch een heerlijk lui beroep. Persberichtje SNS Securities. Vind het wel een beetje een speculatief rijtje, want ING, KPN, BAM en TomTom zijn behoorlijke wiebelaandelen. Beetje hoog alles-of-niks gehalte, niet echt een porto voor een fonkelnieuwe en lichtnerveuze laat-ik-het-ook-eens-een-keertje-proberen-belegger.

 

SNS Securities presenteert Beleggingsvisie en Top Picks 2015

SNS Securities, de effectendochter van SNS Bank, publiceert vandaag voor de dertiende achtereenvolgende jaar haar beleggingsvisie en Top Picks voor de eerste helft van 2015.

2014 was een bewogen beleggingsjaar. Zeker het tweede halfjaar zorgde voor veel commotie met een sterk dalende olie prijs, een oplaaiend Rusland/Oekraine conflict, maar ook een aantrekkende economie in de VS. Onze Top Picks hebben in dit klimaat toch een uitstekend rendement behaald van +3.6%. Dat is ruim meer dan het rendement op de AEX index (-1.0%), AMX index (-4.0%) en de All Share index (-2.1%). Vooral de keuzes voor Besi (+37%), Vopak (+17%) en Heineken (+9%) pakten goed uit.

Vanuit een macro perspectief is de situatie in Europa dit jaar niet veel anders dan een half jaar geleden; Duitsland blijft de locomotief met zijn export gedreven economie die profiteert van de groei in de VS, maar bijvoorbeeld ook in China. We verwachten dat deze groei zich nu ook gaat vertalen in stijgende bestedingen door consumenten. De eerste tekenen hiervoor zijn er al. Italië en Frankrijk blijven de zwakke broeders in de Eurozone en er is geen uitzicht dat dit gaat veranderen. In Nederland verwacht SNS Securities dat de groei zal aantrekken tot 1.25-1.5%. Dit wordt gedreven door de export, een betere huizenmarkt en groeiende industriële productie. Al met al is de Europese economie aan het opwarmen.

De Amerikaanse economie doet het goed en we gaan er van uit dat deze gezonde groei zich ook in 2015 zal voortzetten. De werkloosheid daalt, lonen stijgen en de rente is laag. China blijft een mondiale groeimotor, ondanks dat de groet terugvalt naar 6-7%.

Voor 2015 zijn we voorzichtig optimistisch over de vooruitzichten van aandelen en dan met name Europese aandelen. Obligaties zijn onaantrekkelijk door de lage rente. Hoewel we geen grote renteverhogingen verwachten, zelfs niet in de VS. Dividend rendementen zijn hoger dan de rendementen op obligaties, terwijl dat normaliter andersom is. Dit impliceert dat geen dividend groei wordt ingeprijst.

We hebben er dit jaar wederom voor gekozen om onze Top Picks niet in categorieën in te delen, maar gewoon onze beste 8 ideeën te selecteren.

Onze Top Picks over 2015 zijn:

  • Arcadis Profiteert van groei VS en de bijdrage van acquisities
  • ASM International Ondergewaardeerd; op termijn verkoop van belang ASMPT
  • BAM Nederlandse woningmarkt; reorganisaties; nu nog ongeliefd
  • Beter Bed Profiteert van ontwakende Duitse consument
  • Docdata Groei in E-Commerce, lage waardering
  • ING Goed geleid; aantrekkelijke waardering en dividend
  • KPN Hoge kasstroom generatie, zware reorganisatie
  • TomTom Automotive onderschat ; hoge groei Telematics

Achtergrond informatie

Onze Top Picks presteerden in het tweede halfjaar van 2014 beter dan de AEX-index (4.6%-punt). Ook over de lange termijn zijn de prestaties sterk. Een investering van 100 Euro in de AEX in 2002 zou eind 2014 142 Euro hebben opgeleverd. 100 Euro geïnvesteerd in de SNS Securities Top Picks zou gegroeid zijn naar 407 Euro


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eventus docebit 9 januari 2015 10:50
    Voor een fonkelnieuwe belegger zijn die aandelen juist leuk omdat ze zo wiebelig zijn. Je moet ze niet als enige in je portefeuille hebben, en zeker geen grote posities. Maar neem van elk €50 of €100 en dan kun je er heel veel van leren. Bijvoorbeeld het negeren van oeverloos gel*l op fora over dreigende ineenstorting en dreigende claimemissies en manipulatie van koersen door Grote Boze Shorters. Ontwikkeling van een koers op langere termijn, hoe dat op en neer gaat. Het verschil van de waarde-ontwikkeling van een portefeuille vergeleken met die van een los aandeel. En je leert de waarde van geduld.

    Oh, en als laatste: je leert de waarde van analistenvoorspellingen...
  2. wwilliamss 9 januari 2015 11:01
    quote:

    Nico Inberg schreef op 9 januari 2015 10:25:

    Je zou denken dat Beter Bed nou juist niet profiteert van een "ontwakende" Duitse consument......
    Ze hebben in ieder geval wel lekker geslapen op dat beter bed.
    Ik zou er wel Accell bijdoen ,bij de ontwakende duitser. Dan zitten ze ook nog lekker na het ontwaken.
    Long Beter Bed en Accell
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links