Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Duidelijk AEX-signaal

Wat is goed en wat is slecht? Het rapport over de banenmarkt in de Verenigde Staten bezorgde veel beleggers een ongemakkelijk gevoel. Er zijn weliswaar minder werklozen, maar bedrijven zijn nog steeds niet happig om nieuwe mensen aan te nemen.

De beurzen spoten in eerste instantie omhoog, maar konden de winsten niet vasthouden. Het wordt een beetje eentoning, maar in mijn ogen is het nog steeds een kwestie van wachten op de daling. Zolang er geen significante beweging omhoog komt, blijft mijn visie neerwaarts.

Ik kom kort terug op besproken waarden uit eerdere columns:

 • TomTom: tradingrange doet zijn werk, TomTom op weg naar 2,80 euro.
 • Siemens: dubbele top duidt op daling.
 • IBEX: negatieve trend is ingezet.
 • Telefonica: onder de 11 euro blijven de signalen op rood

De argumentatie kunt u teruglezen bij eerdere stukken.

AEX
Voor mijn kortlopende posities gebruik ik vooral de daggrafiek voor mijn analyses. Deze AEX-weekgrafiek geeft echter zo’n duidelijk signaal dat ik het plaatje u niet wil onthouden. De pijlen zeggen genoeg.

Mijn stochastische indicator loopt terug op het kritieke punt van een dubbele top. Er lijkt geen andere beweging mogelijk, dan een daling naar 290 punten.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Renault
Autoverkopen gaan voor de Franse autobouwers al tijden slecht. 2012 dreigt het slechtste jaar te worden sinds lang voordat de financiële crisis uitbrak. Bij Renault daalden de verkopen in eigen land met 33,4% sinds vorig jaar.

Er wordt wat gecompenseerd met de groei in opkomende landen, maar daar doen de Franse merken het een stuk minder goed als de Duitsers. Iedereen weet hoe het met de koers van Peugeot is vergaan. Renault lijkt nu verdoemd tot eenzelfde lot. Er ligt potentie omlaag tot aan de 30 euro.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Netflix
Is er dan helemaal geen positief nieuws te vinden? Jawel! Netflix brak recent uit de negatieve trend en vloog door de weerstandszone. Het aandeel is volatiel genoeg om terug te stijgen tot de bekende 85 dollar. Ik houd mijn turbo long daarom nog even vast.


Klik op de grafiek voor een grote versie


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

 1. Mijn vier grootste fouten
 2. Liever Barrick Gold, dan goud
 3. Monsterlijke sterk

Gerelateerd

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 9 oktober 2012 09:22
  quote:

  alex5150 schreef op 9 oktober 2012 09:21:

  @rickbreda

  Deze opmerking is een open deur waar een vrachtwagen doorheen kan. Natuurlijk zullen zijn posities zijn visie reflecteren. Is dat bij jouw niet het geval dan?
  Als columnist moet je objectief zijn en niet lullen naar je eigen positie in de hoop op volgers.

  Rick heeft helemaal gelijk!
 2. [verwijderd] 9 oktober 2012 10:19
  quote:

  FvR schreef op 9 oktober 2012 09:46:

  En Bas dan? TA specialist voor de ING geloof ik, en dus een man met een missie; roep dat alles beter wordt en lok kopers naar de markt, want kopers betekent omzet. Dus om nou te zeggen dat zijn visie objectief is............

  Eens, dat is ook niet objectief. Snap ook niet dat TA op deze manier serieus genomen kan worden wanneer deze "profs" totaal een andere kant op wijzen
 3. Brokie Even 9 oktober 2012 10:22
  quote:

  FvR schreef op 9 oktober 2012 09:46:

  En Bas dan? TA specialist voor de ING geloof ik, en dus een man met een missie; roep dat alles beter wordt en lok kopers naar de markt, want kopers betekent omzet. Dus om nou te zeggen dat zijn visie objectief is............

  Nee, Bas is ook zeker niet objectief. Toch lees ik zijn columns regelmatig. Dat om een positief gevoel te krijgen, want ik ben vooraf voor de LT tactiek gegaan, daar wil ik dan ook niet van afwijken.

  Echt serieus nemen kun hem echter niet, want bij elke stelling die hij plaatst, dekt ie zich met een andere stelling in. Volgens hem is de LT trend altijd opwaarts gericht, ongeacht de situatie.

  Je moet zeker niet de illusie hebben dat een van deze mannen objectief en betrouwbaar is, dan houd je jezelf voor de gek.

  Naar mijn mening kun je geen enkele analist serieus nemen. Als ze het echt wisten, dan lagen ze met hun ballen op Ibiza, in plaats van saaie stukjes te schrijven voor IEX.
 4. [verwijderd] 9 oktober 2012 10:26
  Selwyn ziet het goed. Het is allemaal niet zo positief als Bas doet vermoeden. TA maakt trends inzichtelijk en er is geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat we omhoog moeten. De RSI topt alweer en gaat ruim onder de 50 duiken. Zelfs al zijn de KW3 cijfers goed dan nog gaat het naar beneden. De Stochastics doen mij vermoeden dat dit nl. al ingeprijsd is. Selwyn heeft ons vorige keer op het verkeerde been gezet door z'n shorts te verkopen terwijl hij beter 1 weekje had kunnen wachten. Dus alleen de timing kan iets beter en belangrijker nog, niet te snel draaien. Een trend blijft een trend. Tot slot, beide heren geven slechts hun opinie/interpretatie van hun TA. Op dit moment (en ca. het laatste half jaar)scoort Selwyn mi beter dan Bas. Maar ook Bas z'n bijdrage lees ik graag.Beetje triest om te gaan katten als iemand een andere mening heeft.
 5. [verwijderd] 9 oktober 2012 11:08
  "TomTom: tradingrange doet zijn werk, TomTom op weg naar 2,80 euro."

  Je roept ook echt zomaar wat he. Blijf je het nou alleen steeds verkondigen omdat je er zo faliekant naast zat de laatste maanden en constant scheef zit of..

  De profs denken hier ook heel anders over en daarbij ook goed onderbouwd. Iets wat ik bij jou vaak mis. Wat maakt jou dat dan?
 6. [verwijderd] 9 oktober 2012 12:13
  quote:

  vinno777 schreef op 9 oktober 2012 09:22:

  [...]

  Als columnist moet je objectief zijn en niet lullen naar je eigen positie in de hoop op volgers.

  Rick heeft helemaal gelijk!
  Rick is alleen maar blind positief ( als je hem een beetje volgt) . En anders moet hij maar eens een paar posities doorgeven ; kijk ik wel wie er gelijk gaat krijgen !!!
 7. De nakketikker 9 oktober 2012 17:30
  Dit is geniaal en inderdaad het bericht waar ik op had zitten wachten!! Een betere koop aanbeveling is niet te vinden. Tenzij je dit keer wel eens gelijk krijgt (als je het maar lang genoeg roept krijg je altijd gelijk).
  Gezien mijn ervaringen met eerdere colums ben ik nu overtuigd koper, bedankt hiervoor!
  Misschien laat ik je van mijn winst een keer een echte cursus volgen!
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.