Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
9 interessante masterclasses op de IEX Beleggersdag op vrijdag 28 juni

Kansrijke aandelen in de tweede helft van 2024

Op de IEX Beleggersdag op vrijdag 28 juni, in Bussum, staan de beste beleggingsexperts voor u klaar om u te voorzien van interessante kooptips en nuttige achtergrondinformatie, waar u als belegger uw voordeel mee kunt doen.

Heeft u nog geen tickets? Bestel ze dan snel, want vol is echt vol. Klik hier en bestel ze vandaag nog.

Dat de top van het bedrijfsleven de IEX Beleggersdag weet te vinden, is u waarschijnlijk al wel bekend. Niemand minder dan de CEO's van Unilever, NN Group, Flow Traders en TKH èn de hoofdeconoom van Rabobank maken hun opwachting op 28 juni.

Ook de beste beleggingsexperts hebben we weten te strikken. In verschillende kennissessies zullen zij u, ieder vanuit hun eigen expertise, inspireren en voorzien van handige concrete kooptips en nuttige informatie. Wat kunt u verwachten?

1. Kansrijke aandelen en sectoren in de tweede helft van 2024

Beleggers hebben bepaald niet te klagen over het eerste halfjaar. Het ene beursrecord wordt aan het andere geregen. Maar wat brengt de tweede jaarhelft, die vanwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen extra spannend wordt? Technisch analist Wouter Slot van Tostrams bespreekt aan de hand van koersgrafieken in welke aandelen en sectoren de beste kansen liggen.

2. Succesvol beleggen met opties

De wekelijkse IEX-optietips hebben een gemiddeld rendement behaald van bijna 100%. Zou u graag mee willen doen, maar mist u de expertise? Volg dan deze masterclass van Hildo Laman, hoofd van de IEX Beleggersdesk. Hij geeft praktische tips en vertelt u hoeveel geld u nodig heeft, waar u op moet letten bij het inleggen van orders en - minstens zo belangrijk - wanneer u moet uitstappen. Ook is er natuurlijk ruimte om zelf vragen te stellen.

3. It giet oan: het begin van een nieuwe bullmarkt

‘It giet oan’ klinkt een beetje raar, met de zomer in aantocht. Maar net als bij de Elfstedentocht is ook voor de komende bullmarkt vereist dat het ijs voldoende is uitgehard. U leest het goed, het woordje 'komende' suggereert dat we aan het begin staan van een nieuwe bullmarkt. Technisch analist Royce Tostrams loopt al sinds de jaren zeventig in het wereldje mee. Maar zelden in zijn carrière heeft hij zoveel positieve signalen tegelijkertijd gezien. Laat u meevoeren door zijn verhaal.

4. Beleggen in AI en chiptechnologie

Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich in een hoog tempo en zal de manier waarop we leven en werken drastisch veranderen. In het verlengde hiervan neemt de vraag naar chips exponentieel toe. Dit biedt volop beleggingskansen, maar zoals bij elke nieuwe technologie zijn er ook verliezers. Jos Versteeg, analist bij InsingerGilissen Bankiers, verkent de mogelijkheden, kansen en risico's van beleggen in AI en chiptechnologie.

5. Beleggen op Wall Street

Wie met succes wil beleggen kan eigenlijk niet om Wall Street heen. In deze masterclass verkent beleggerstrainer Peter Siks van Saxo Bank de beleggingsmogelijkheden in de Verenigde Staten en staat hij ook stil bij de risico's. Hij zal voor u twee USA-strategieën bespreken:

  • een combinatie van aandelen en opties die ook een positief rendement geeft in een zijwaartse tot licht lagere markt.
  • een strategie die dient als bescherming van uw portefeuille waarbij op een fors lager niveau gekocht gaat worden.

6. Beleggen in grondstoffen

De prijzen van veel grondstoffen zijn de afgelopen vijftien maanden fors omhoog geschoten. Er wordt zelfs hardop gespeculeerd dat we aan de vooravond staan van een Commodities Super Cycle. Martijn Rozemuller, CEO van VanEck Europa, legt uit hoe u met behulp van ETF's blootstelling kunt krijgen aan deze interessante beleggingscategorie, en hij belicht de kansen én de risico’s.

7. Leer beleggen als Warren Buffett

Waarom het wiel zelf uitvinden als er al een beproefde strategie bestaat? Hendrik Oude Nijhuis (medeoprichter van beleggingsfonds ValueMachines en Beterinbeleggen.nl) leert u de fijne kneepjes van value investing: de strategie die van Warren Buffett een van de meest succesvolle beleggers ter wereld maakte. De kunst is om ondergewaardeerde aandelen te kopen en deze langere tijd vast te houden. Maar hoe doet u dat?

8. Turbo’s: een succesformule om versneld kapitaal op te bouwen

Bent u als ervaren belegger op zoek naar een beleggingsstrategie waarmee u versneld kapitaal kunt opbouwen? Dan mag de Turbo niet ontbreken in uw portefeuille. Turbo- en beleggingsexpert Jean-Paul van Oudheusden (Markets are Everywhere) en technisch analist Nico Bakker (van BTAC, gelieerd aan BNP Paribas) leggen uit hoe u dit instrument optimaal kunt inzetten. Na afloop weet u wat de werking, voordelen en risico's van Turbobeleggen zijn en heeft u inzicht in verschillende beleggingsstrategieën. Uiteraard krijgt u allerlei tips & tricks.

9. Hoe wordt uw effectenelftal kampioen?

Niet alleen op het EK Voetbal, maar ook in uw beleggingsportefeuille is een goede balans tussen aanvallers, verdedigers en een evenwichtige spreiding cruciaal. Hans Oudshoorn (beleggerstrainer bij SaxoAcademy) leert u beleggen als een voetbalcoach. Ook wijst hij u op slimme en fiscaal aantrekkelijke optieconstructies die hij zelf ook graag gebruikt. Kortom: u leert hoe u de risico's kunt verlagen en de rendementskansen vergroten.


IEX Beleggersdag: een dag vol informatie, inspiratie en beleggingstips

Wilt u uw kennis over beleggen vergroten en handige tips krijgen waar u direct uw voordeel mee kunt doen? Kom dan op vrijdag 28 juni naar de IEX Beleggersdag. Deze vindt plaats in Theater Spant in Bussum.

Heeft u al kaarten? Mooi, dan zien we u graag op vrijdag de 28e! U heeft ze nog niet? Bestel dan snel, want er is nog maar een beperkt aantal beschikbaar en vol is in Bussum écht vol!

Voor alle sessies hierboven geldt dezelfde strenge, maar noodzakelijke regel: de capaciteit is zo groot als er mensen in de zaal kunnen, dus reserveer uw plek snel!

Meer weten over de IEX Beleggersdag? Bekijk nu de website. Het programma vindt u hier. En een compleet overzichtsartikel vindt u hier.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. Lees-, kijk- en luistertips voor de zomer
  2. Nadert een recessie in de VS? Dit zegt de verrassend accurate Walmart-indicator
  3. Podcast live: 2 ceo's aan tafel en wat er misging bij Alfen en Ebusco