Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Reverse split Air France-KLM
Beeld: Nvidia

Reverse split Air France-KLM

Wie aandelen Air France-KLM in handen heeft en vandaag rijk denkt te worden, komt van een koude kermis thuis. Het aandeel stijgt weliswaar met 895% tot €14,10, maar dit is volledig het gevolg van een aandelensplitsing.

Tien aandelen Air France-KLM zijn vandaag samengevoegd tot 1 aandeel. Als we corrigeren voor deze stocksplit is er zelfs sprake van een daling van 0,4%. Het enige voordeel van deze stocksplit is dat het nu langer duurt voordat Air France-KLM weer een pennystock is. Verder schieten beleggers er vrij weinig mee op.

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Analistenteam. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. Basic-Fit: high risk, high reward
  3. Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. lohere fou 31 augustus 2023 18:42
    Hier hoef je als Air/France KLM aandeelhouder niets voor te doen, komt zomaar een ongelofelijke hoge koers op het bord, zal onze minister van buitenlandse zaken deugd doen, zou dan niet over de splitsing praten, maar dit voor kennisgeving aannemen, zou me als aandeelhouder onder deze omstandigheden in mijn zak gescheten voelen als je het verloop en de geschiedenis van dit aandeel kent en in aanmerking neemt.
    Er is echter toch een voordeel, failliet gaan met dit aandeel lijkt bijna uitgesloten want als dat echt dreigt te gaan gebeuren wordt er alijd weer geholpen en ingesprongen door de overheid zodat voortbestaan mogelijk is.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.