Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Biocartis Group NV: Biocartis en Kite tekenen overeenkomst voor de ontwikkeling van tests ter onders

Gepubliceerd op 1 juni 2019 07:01 | Views: 1.004

Biocartis 17:35

EUR 4,55 +0,05 (+1,00%)

PERSBERICHT: 1 juni 2019, 07:00 CEST

Biocartis en Kite tekenen overeenkomst voor de ontwikkeling van tests ter ondersteuning van Kite therapieën

Mechelen, België, 1 juni 2019 - Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan dat het een master ontwikkelings- en commercialisatieovereenkomst is aangegaan met Kite, een Gilead Company (een farmaceutisch bedrijf dat innovatieve kankercelbehandelingen ontwikkelt). De overeenkomst is gericht op de ontwikkeling van moleculair-gebaseerde tests op Biocartis' moleculair diagnoseplatform Idylla(TM) die de behandelingen van Kite ondersteunen. Kite is een dochteronderneming van Gilead Sciences (Nasdaq: GILD) dat, als onderdeel van zijn engagement naar patiënten en hun artsen, innovatieve technologieën exploreert die op een dag hun zorg zouden kunnen ondersteunen.

De laatste jaren deden immunotherapieën - een vorm van kankertherapie waarbij de kracht van het immuunsysteem van de patiënt wordt ingezet om tumoren aan te vallen - hun intrede als belangrijke nieuwe pijler in kankerbehandelingen.  Celtherapieën (zoals CAR-T[1] therapie of TCR[2]-therapie) zijn een specifieke vorm van immunotherapie waarbij de eigen immuuncellen van de patiënt (i.e. T-cellen) genetisch bewerkt worden zodat deze T-cellen geherprogrammeerd worden om specifiek tumorcellen aan te vallen. De snelheid en het gebruiksgemak van het Idylla(TM) platform zou regelmatige en snelle monitoring van patiënten onder dergelijke kankerceltherapieën mogelijk kunnen maken, dichtbij de patiënt, hetgeen naar verwachting het patiëntmanagement zou kunnen optimaliseren.  

De samenwerking met Kite is het tweede partnership van Biocartis gericht op het ontwikkelen van tests in het immunotherapiedomein. Dat is een snel groeiende markt en één van de belangrijke strategische focusdomeinen van het Idylla(TM) testmenu. Cel- en 'checkpoint blockade'[3] therapieën zullen naar verwachting een brede waaier van complementaire indicaties omvatten in solide en hematologische tumoren, en zouden kunnen gebruikt worden afhankelijk van de immuun-activiteitsstatus van de tumor.

Herman Verrelst, Chief Executive Officer van Biocartis, gaf volgend commentaar: "We zijn erg verheugd om onze initiatieven uit te breiden in het domein van immuno-oncologie door dit testontwikkelingsproject met Kite. Als één van de leiders in het domein van anti-kanker celtherapie hebben ze diepgaande kennis over de huidige en toekomstige diagnostieknoden voor dat therapeutisch segment. De gezamenlijke expertise die we in deze samenwerking zullen opbouwen, ondersteunt verder één van onze lange-termijn strategische doelstellingen, gericht op het bouwen van een menu van kwaliteitsvolle en snelle moleculaire immunotherapietests op Idylla(TM)."

Financiële details over de overeenkomst met Kite worden niet meegegeven.

----- EINDE ----

Meer informatie:
Renate Degrave
Head of Corporate Communications & Investor Relations
e-mail   rdegrave@biocartis.com
tel         +32 15 631 729
gsm      +32 471 53 60 64

Over Biocartis 

Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (MDx) dat diagnostische oplossingen van de nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd, staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis ontwikkelt en commercialiseert een continu uitbreidend testmenu dat tegemoetkomt aan belangrijke onvoldane klinische behoeften in oncologie. Dit domein is het snelst groeiende segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis tests aan in het domein van melanoom, colorectale (darm)kanker en longkanker. Meer informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt  u hier. Volg ons op Twitter: @Biocartis_.

Over Kite
Kite, onderdeel van Gilead, is een biofarmaceutisch bedrijf gebaseerd in Santa Monica, Californië (VS). Kite is actief op vlak van de ontwikkeling van innovatieve kankerimmunotherapieën. Het bedrijf is gericht op chimeric antigen receptor en T-cel receptor engineered celtherapieën. Voor meer informatie over Kite, ga naar www.kitepharma.com.

Over Gilead Sciences
Gilead Sciences is een biofarmaceutisch bedrijf dat innovatieve therapieën in domeinen met medisch onvoldane noden ontdekt, ontwikkelt en commercialiseert. De missie van het bedrijf is om de zorg te verbeteren van patiënten die lijden aan levensbedreigende ziektes. Gilead heeft bedrijven in meer dan 35 landen wereldwijd en heeft zijn hoofdzetel in Foster City, Californië (VS).

Biocartis en Idylla(TM) zijn geregistreerde merknamen in Europa, de Verenigde Staten en andere landen. De Biocartis en de Idylla(TM) merknaam en logo zijn gebruikte merknamen die eigendom zijn van Biocartis. Dit persbericht is niet bedoeld voor distributie, rechtstreeks of onrechtstreeks, in enige jurisdictie waar dit onwettig zou zijn. Ieder die dit persbericht leest, dient zich te informeren over zulke beperkingen en dient zulke beperkingen na te leven. Biocartis neemt geen verantwoordelijkheid voor enige inbreuk van enige dergelijke beperkingen door eender wie. Gelieve de product-etikettering te raadplegen voor het toepasselijke bedoeld gebruik van ieder individueel Biocartis product. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of aankoop van effecten in eender welke jurisdictie. Effecten van Biocartis mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten van Amerika zonder registratie bij de United States Securities and Exchange Commission of een uitzondering van registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd.

Toekomstgerichte verklaringen

Bepaalde verklaringen, overtuigingen en opinies in dit persbericht zijn naar de toekomst gericht, en geven de huidige verwachtingen en projecties weer van de Vennootschap of, in voorkomend geval, de bestuurders of het management van de Vennootschap, betreffende toekomstige gebeurtenissen zoals de resultaten van de Vennootschap, haar financiële toestand, liquiditeit, prestaties, vooruitzichten, groei, strategieën en de industrie waarin de Vennootschap actief is. Het is eigen aan toekomstgerichte verklaringen dat zij een aantal risico's, onzekerheden, veronderstellingen en andere factoren inhouden die de werkelijke resultaten of gebeurtenissen materieel kunnen doen verschillen van deze uitgedrukt of verondersteld door de toekomstgerichte verklaringen. Deze risico's, onzekerheden, veronderstellingen en factoren kunnen een negatief effect hebben op het resultaat en de financiële gevolgen van de plannen en gebeurtenissen hierin beschreven. Een verscheidenheid aan factoren met inbegrip van, maar niet beperkt tot, veranderingen in vraag, concurrentie en technologie, kunnen werkelijke gebeurtenissen, prestaties of resultaten wezenlijk doen verschillen van enige verwachte ontwikkeling. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht betreffende tendensen of activiteiten in het verleden zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en dienen niet te worden beschouwd als een garantie dat zulke tendensen of activiteiten zullen voortduren in de toekomst. Tevens, zelfs indien werkelijke resultaten of ontwikkelingen consistent zijn met de toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, geven deze resultaten of ontwikkelingen geen indicatie omtrent resultaten of ontwikkelingen in de toekomst. Geen verklaringen en waarborgen worden gegeven met betrekking tot de nauwkeurigheid of de billijkheid van zulke toekomstgerichte verklaringen. Bijgevolg verwerpt de Vennootschap uitdrukkelijk enige verplichting of verbintenis om enige update of wijziging te publiceren van enige toekomstgerichte verklaring in dit persbericht ten gevolge van enige verandering in verwachtingen of in gebeurtenissen, voorwaarden, veronderstellingen of omstandigheden waarop deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd, behalve indien dit specifiek vereist is bij wet of regelgeving. Noch de Vennootschap, noch haar adviseurs of vertegenwoordigers, noch enige van haar dochtervennootschappen of enige van zulke personen hun kaderleden of werknemers garanderen dat de veronderstellingen waarop zulke toekomstgerichte verklaringen gebaseerd zijn, vrij zijn van fouten, noch aanvaarden zij enige verantwoordelijkheid voor de toekomstige nauwkeurigheid van de toekomstgerichte verklaringen opgenomen in dit persbericht of het werkelijk plaatsvinden van de verwachte ontwikkelingen. Men mag geen overmatige vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen, welke enkel van toepassing zijn op de datum van dit persbericht.


[1] In CAR-T therapieën worden T-cellen genetisch bewerkt om een zogenaamde 'CAR' oftwel 'chimeric antigen receptor' uit te drukken. Deze chimeric antigen receptoren zijn genetisch bewerkte proteïnen die aan T-cellen het mechanisme geven om te verbinden met een specifiek proteïne dat aanwezig is op de oppervlakte van een kankercel.  De verbindende proteïnen (receptoren) worden 'chimeric' genoemd omdat ze de natuurlijke T-cel-functies van de receptor combineren met de nieuwe antigen-herkennende functie.

[2] In TCR-therapieën wordt de T-cel receptor van T-cellen genetisch bewerkt zodanig dat de T-cellen een specifiek proteïne kunnen herkennen op het celoppervlak van een kankercel, of binnenin een kankercel. Dat laat hen toe om zich te richten op meer potentiële doelen in vergelijking met CAR-T cellen, die beperkt zijn tot het herkennen van antigenen op de oppervlakte van de cel.  

[3] Zoals Opdivo® van BMS.




This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Biocartis Group NV via Globenewswire

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Biocartis 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Biocartis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare