Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO verkoopt meerderheidsbelang in Stater aan Infosys

Gepubliceerd op 28 mrt 2019 om 06:56 | Views: 268 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO kondigt vandaag de verkoop aan van 75% van de aandelen in Stater, aan Infosys.

Stater, de hypotheekadministrateur van ABN AMRO, beheert ruim 1,3 miljoen hypotheekleningen voor meer dan 30 hypotheekaanbieders op de Nederlandse markt. Infosys is een wereldwijd opererende  aanbieder van  IT- en bedrijfsdiensten, die al in andere landen actief is op het gebied van hypotheekadministratie.

ABN AMRO blijft met een belang van 25% strategisch aandeelhouder in Stater. Christian Bornfeld, lid van de Executive Board van ABN AMRO: "Hypotheken zijn een zeer belangrijk product voor ABN AMRO, maar de hypotheekadministratie zelf is geen kernactiviteit. We zijn dan ook blij met Infosys als nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Stater. ABN AMRO houdt een strategisch belang van 25% en we blijven een belangrijke klant van Stater."

Erwin Dreuning, directeur van Stater: "We zijn verheugd met Infosys als nieuwe aandeelhouder. Infosys is al actief als hypotheekadministrateur en brengt specifieke kennis in. De gezamenlijke kracht van ABN AMRO, Infosys en Stater geeft ons een solide basis om onze dienstverlening verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgen we hiermee meer mogelijkheden om te groeien en nieuwe klanten te bedienen."

De verkoop levert ABN AMRO een boekwinst op en heeft een bescheiden positief effect op de CET1-kapitaalratio van de bank. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal afgerond.

Vragen/meer informatie

ABN AMRO Press Office           +31 (0)20 6288900         pressrelations@nl.abnamro.com

ABN AMRO Investor Relations   +31 (0)20 3837244        investorrelations@nl.abnamro.com
This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: ABN AMRO via Globenewswire

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABN AMRO

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links