Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO publiceert oproeping voor Algemene Vergadering 2019

Gepubliceerd op 13 mrt 2019 om 18:10 | Views: 425 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO Group N.V. publiceert vandaag de oproeping en vergaderdocumenten voor de Algemene Vergadering 2019, die op woensdag 24 april 2019 in Amsterdam wordt gehouden. De documenten en de oproeping, inclusief de agenda en de toelichting, zijn beschikbaar op de website van ABN AMRO (www.abnamro.com/algemenevergadering). 

Op de agenda staat onder andere het voorstel tot benoeming van Anna Storåkers en Michiel Lap als leden van de Raad van Commissarissen. Steven ten Have en Frederieke Leeflang hebben besloten om na afloop van de Algemene Vergadering 2019, volgend op de benoeming van Anna Storåkers en Michiel Lap, terug te treden als leden van de Raad van Commissarissen. 

Op de agenda staat ook het voornemen om de organisatiestructuur van ABN AMRO Group N.V. te vereenvoudigen door een juridische fusie tussen ABN AMRO Group N.V. en ABN AMRO Bank N.V. Met de voorgenomen juridische fusie, die nog moet worden goedgekeurd door de toezichthouders, wordt ook een verbetering van de kapitaalratio's (inclusief de leverage ratio), optimalisatie van administratieve processen en verlaging van de administratieve kosten beoogd. Als gevolg van de voorgenomen fusie houdt ABN AMRO   Group N.V. op te bestaan en worden de aandeelhouders van ABN AMRO Group N.V. aandeelhouders van    ABN AMRO Bank N.V. De certificaten van aandeel gaan aandelen vertegenwoordigen in ABN AMRO Bank N.V., met behoud van de notering op Euronext Amsterdam. Voor de houders van door ABN AMRO Bank N.V. uitgegeven schuldpapieren treedt er geen verandering op. Verder heeft de juridische fusie geen materiële gevolgen. Voor meer informatie over de juridische fusie kunt u terecht op www.abnamro.com/ir/merger.   

Stichting Administratiekantoor Continuïteit ABN AMRO Group (STAK AAG) houdt op maandag 8 april 2019 een vergadering voor certificaathouders. Tijdens deze vergadering zullen de certificaathouders worden verzocht in te stemmen met wijziging van de statuten en aanpassing van de administratievoorwaarden, welke een vereiste zijn voor goedkeuring van de juridische fusie door de Algemene Vergadering 2019 van ABN AMRO. De voorgenomen wijzigingen moeten met een twee derde meerderheid worden aangenomen door de vergadering van STAK AAG, waarvoor een quorum van twee derde van de certificaten van aandeel geldt. 
  
Indien het quorum bij deze vergadering niet wordt gehaald, zal STAK AAG een tweede vergadering bijeenroepen, die op 24 april 2019 zal plaatsvinden (voorafgaand aan de Algemene Vergadering 2019 van ABN AMRO) en waarvoor geen quorum geldt. Certificaathouders worden dringend verzocht de vergadering(en) voor certificaathouders en de Algemene Vergadering 2019 van ABN AMRO bij te wonen dan wel hiervoor volmacht te verlenen. Voor de eerste vergadering voor certificaathouders kunnen certificaathouders tot en met 5 april 2019 registreren of hun volmacht afgeven, en voor zowel de tweede vergadering voor certificaathouders (indien van toepassing) als de Algemene Vergadering 2019 van ABN AMRO kunnen zij dit tot en met 18 april 2019 doen.

Meer informatie over de vergadering van certificaathouders van STAK AAG is beschikbaar op http://www.stakaag.org/nl/informatie/certificaathouders

De Algemene Vergadering 2019 vindt plaats op het hoofdkantoor van ABN AMRO, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam, om 14.00 uur CET. De vergadering is ook via webcast te volgen op www.abnamro.com/algemenevergadering.  

 

Brigitte Seegers
 

Anton Groenevelt
ABN AMRO Press Office ABN AMRO Investor Relations
pressrelations@nl.abnamro.cominvestorrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6288900+31 20 6282282

 

 

 This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: ABN AMRO via Globenewswire

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABN AMRO 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links