Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Solvay S.A. : De Raad van Bestuur van Solvay benoemt Ilham Kadri Voorzitter van het Directiecomité e

Gepubliceerd op 9 oktober 2018 07:41 | Views: 258 | Onderwerpen: biotechnologie

Solvay 29 mei

EUR 68,48 -4,46 (-6,11%)


Brussel, 9 oktober, 2018 --- De Raad van Bestuur van Solvay heeft Ilham Kadri benoemd tot voorzitter van het Directiecomité, lid van de Raad van Bestuur en CEO van de Groep, met ingang van 1 maart 2019. Ilham Kadri zal op die datum Jean-Pierre Clamadieu opvolgen. Hij zal dan afstand zal doen van zijn uitvoerende taken en van zijn mandaat als bestuurder van Solvay.

Ilham Kadri treedt op 1 januari 2019 toe tot Solvay, eerst in een overgangsperiode met Jean-Pierre Clamadieu, voordat zij de leidende rol op zich neemt en de transformatiestrategie van de Groep voortzet.

Ilham Kadri is CEO en Voorzitter van Diversey, een Amerikaans hygiënetechnologie en -servicebedrijf. Sinds 2013 heeft ze de ommekeer, de carve-out en vervolgens desinvestering van het bedrijf aan een private equity-fonds geleid. Ilham Kadri brengt haar rijke en internationale ervaring mee die ze heeft opgedaan in topmultinationals zoals Shell-Basell, UCB-Cytec, Huntsman en Dow Chemical in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië.

"De Raad van Bestuur van Solvay heeft de keuze van Ilham Kadri als hoofd van de Solvay-Groep unaniem goedgekeurd. Haar kennis van onze strategische markten, sterk klantgerichte instelling en vermogen om een inspirerende visie op te bouwen, maken haar de leider die de Groep nodig heeft om zijn culturele transformatie te versnellen en zijn groeipotentieel te ontplooien. Zij kan op het solide en ervaren managementteam van Solvay rekenen om deze missie te vervullen," zei Nicolas Boël, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Solvay.

"Ik wil Solvays Raad van Bestuur danken voor zijn vertrouwen in mij. Ik kijk er naar uit om te starten bij Solvay, waar de passie voor wetenschap, de waarden en de transformatie overeenkomen met mijn eigen persoonlijke en professionele reis. Begin volgend jaar zal ik samen met de teams van Solvay werken aan het versnellen van waardecreatie op basis van innovatie, samenwerking, een klantgerichte cultuur en een duidelijk gezamenlijk doel. Deze fundamenten zullen mij leiden in mijn acties bij Solvay," zei Ilham Kadri.

Ilham Kadri, houder van de Marokkaanse en Franse nationaliteiten, heeft een ingenieursdiploma van de European School of Chemistry, Polymers and Materials Science in Straatsburg, Frankrijk, en een doctoraat in de macromoleculaire fysico-chemie van de Louis Pasteur Universiteit in Straatsburg.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een bedrijf van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën, en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Haar produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto's, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een schonere mbiliteit, de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met 26,800 werknemers verspreid over 61 landen. In 2017 bereikte de netto-omzet € 10,1 miljard en de marge 22%, met 90% van de activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde worden de aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1 ADR programma. Financiële cijfers houden rekening met de aangekondigde verkoop van Polyamides.

Media Relations
 Caroline JacobsVictoria Binoche, APCO  
  +32 2 264 1530 +33 1 44 94 86 72

 
 
Investor Relations
Geoffroy RaskinJodi AllenBisser Alexandrov
+32 2 264 1540 +1 6098604608 +32 2 264 3687This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Solvay S.A. via Globenewswire

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Solvay

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Solvay

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare