Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Studiebureau ESHER treedt toe tot ABO-Group

Gepubliceerd op 6 okt 2017 om 15:28 | Views: 154

ABO-Group 11:30

EUR 2,20 +0,04 (+1,85%)

Gent, 06 oktober 2017, 15.00 u. - Persbericht / gereglementeerde informatie


Studiebureau ESHER treedt toe tot ABO-Group

 

ABO-Group versterkt haar marktleiderschap op vlak van bodem- en milieustudies door de overname van ESHER bvba, een Belgisch studie- en adviesbureau voor milieu en duurzaamheid, gespecialiseerd in water- en bodemonderzoek, milieu­administratie en kwaliteitssystemen. ESHER heeft een dertigtal medewerkers in dienst, verspreid over drie vestigingen in Gent, Brussel en Roeselare.


ABO en ESHER, gerenommeerde bodemsaneringsdeskundigen met hoofdzetels in Gent en actief in zowel Vlaanderen, Brussel en Wallonië, bundelen de krachten. Beide bedrijven versterken elkaar en creëren synergiën in het voordeel van hun operationele diensten, klanten en medewerkers.

 

Via deze overname versterkt ABO-Group tevens haar aanwezigheid in West-Vlaanderen, waar de directe relatie met private en publieke klanten verder zal uitgebouwd worden. Frank De Palmenaer, CEO ABO-Group: "Ik zie diverse mogelijkheden in decomplementariteit van onze dienstverlening die bijzonder sterk tot uiting komt door samen in te zetten op onder meer complexe bodem- en milieustudies."


Door de overname zal ESHER beroep kunnen doen op de gediversifieerde diensten van ABO (onder meer asbestonderzoek, archeologisch onderzoek, energie- en BREEAM-studies) en Geosonda (geotechnisch, archeologisch en milieukundig veldwerk). Herman De Bruyne blijft zaakvoerder van ESHER en zal daarnaast actief deel uitmaken van de directie van ABO-Group: "Voor onze medewerkers biedt dit samengaan zowel horizontale als verticale doorgroeimogelijkheden. Tegelijk zullen de klanten van ESHER voordeel halen uit het multidisciplinaire aanbod van de groep."

 

ESHER realiseerde over het boekjaar 2016 een omzet van 2,6 mio euro en een bedrijfskasstroom (EBITDA) van K€114. De totale overnamesom, inclusief overname van de financiële schulden, bedraagt K€513 die deels via aandelen van ABO-Group vergoed wordt. Via deze transactie worden zowel alle medewerkers als de erkenningen en de klantenportfolio overgenomen. De closing is voorzien uiterlijk 1 december. Er wordt geen significante impact verwacht op de resultaten van het lopende boekjaar.


over esher

ESHER is een studie- en adviesbureau voor milieu en duurzaamheid, gespecialiseerd in water- en bodemonderzoek, milieu­administratie en kwaliteitssystemen. ESHER is actief in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. ESHER werd opgericht in 1990 en behoorde, samen met ABO, tot de pioniers in de milieusector.

 

Over ABO-Group

ABO-Group is een groep van geïntegreerde consultancy, testing & monitoringbedrijven, gericht op bouw, milieu en energie. ABO-Group is zowel in haar drie thuislanden (België, Nederland en Frankrijk), als op de internationale markt actief en garandeert haar klanten een duurzame oplossing.

 

Voor een meer uitgebreide beschrijving van de activiteiten van de groep en ESHER, kan u de website van ABO-Group (www.abo-group.eu)  en ESHER (www.esher.be) raadplegen.

 

Voor meer informatie:


ABO-Group Environment NV                          esher bvba

Frank De Palmenaer                                                 Herman De Bruyne

CEO ABO-Group Environment NV                            Zaakvoerder ESHER bvba

frank.depalmenaer@abo-group.eu                          herman@esher.be

T +32 (0)9 242 88 22                                                 T +32 (0)9 265 86 86

 

Dit persbericht is beschikbaar op de websites www.abo-group.eu en www.esher.be

 
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: ABO-Group via Globenewswire

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABO-Group

Gerelateerd

ABO-Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord