Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

VGP en Allianz Joint Venture Voltooit Aankoop van Logistieke Portefeuille voor € 68 Miljoen

PERSBERICHT

Gereglementeerde Informatie 


Antwerpen, België, 16 juni 2021 (18u00 CET)

VGP NV ('VGP' of 'de Groep') en Allianz Real Estate, handelend namens verschillende ondernemingen van Allianz Group, hebben vandaag een succesvolle achtste transactie aangekondigd met de 50:50 joint venture, VGP European Logistics (‘Eerste Joint Venture’)1. De transactie bestond uit vier logistieke gebouwen, waaronder twee gebouwen in een nieuw VGP park en twee andere nieuw opgeleverde logistieke gebouwen die werden ontwikkeld in parken die reeds werden overgedragen aan de joint venture.

De vier gebouwen zijn gelegen in Duitsland (drie) en in Tsjechië (één).

De transactiewaarde bedraagt meer dan € 68,2 miljoen2. De bruto-opbrengst van deze transactie bedraagt circa € 51,8 miljoen.

De opbrengst zal aangewend worden voor de verdere uitbreiding van de ontwikkelingspijplijn d.w.z. de aankoop van nieuwe bouwgrond en de financiering van bestaande projecten in aanbouw en nieuwe projecten die binnenkort zullen worden opgestart.

Na de afronding van deze achtste transactie met de Eerste Joint Venture bestaat de vastgoedportefeuille van de Eerste Joint Venture uit 95 opgeleverde gebouwen, goed voor 1.780.000 m2 verhuurbare oppervlakte, met een bezettingsgraad van 99,5%.

Met deze achtste closing heeft de Eerste Joint Venture haar uitgebreide investeringsdoelstelling bereikt, dit was de laatste closing met de Eerste Joint Venture waarin nieuwe parken zijn opgenomen. Vergevorderde besprekingen tussen VGP en Allianz Real Estate met betrekking tot de uitbreiding van de Eerste Joint Venture vorderen goed en zullen naar verwachting in de komende periode worden afgerond.

Voor Allianz Real Estate wordt deze transactie toegevoegd aan het AUM van € 9,4 miljard aan wereldwijde logistieke activiteiten, een activaklasse waarin het bedrijf de afgelopen jaren zijn positie aanzienlijk heeft uitgebreid met focus op klasse A logistieke portefeuilles op toplocaties.

Voor VGP zou de toename van de portefeuille van de joint ventures een verdere positieve invloed moeten hebben op het inkomen dat wordt gegenereerd door de diensten op het gebied van activa-, vastgoed- en ontwikkelingsbeheer die VGP aan de joint ventures verleent.

CONTACT GEGEVENS VOOR INVESTEERDERS EN VRAGEN UIT DE MEDIA

Martijn Vlutters
VGP – Investor Relations
Tel: +32 (0)3 289 1433
Karen Huybrechts
VGP. - Marketing
Tel: +32 (0)3 289 1432
Petra Vanclova
VGP – External Communications
Tel: +42 0 602 262 107
Anette Nachbar
Brunswick Group
Tel: +49 152 288 10363

TOEKOMSTGERICHTE INFORMATIE

Dit persbericht kan toekomstgerichte informatie bevatten. Toekomstgerichte verklaringen beschrijven verwachtingen, plannen, strategieën, doelen, toekomstige gebeurtenissen of intenties. De verwezenlijking van toekomstgerichte verklaringen die in dit persbericht staan, is onderworpen aan en is afhankelijk van risico's en onzekerheden verbonden aan verschillende factoren. Om deze reden kunnen de actuele of toekomstige resultaten wezenlijk afwijken van de resultaten die expliciet gemeld worden of impliciet besloten zijn in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Mochten bekende of onbekende risico's of onzekerheden zich voltrekken of mochten onze aannames onjuist blijken te zijn, dan kunnen de daadwerkelijke resultaten sterk afwijken van de verwachte resultaten. VGP verplicht zich niet om toekomstgerichte verklaringen publiekelijk te actualiseren of te herzien, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is. VGP wijst elke aansprakelijkheid af voor verklaringen die door derden worden afgelegd of gepubliceerd, en neemt geen enkele verplichting op om onnauwkeurige gegevens, informatie, conclusies of opinies te corrigeren die door derden worden gepubliceerd met betrekking tot dit of enig ander persbericht dat door VGP wordt verspreid.

OVER VGP

VGP N.V. is een pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP werkt volgens een volledig geïntegreerd businessmodel met capaciteiten en uitgebreide ervaring in de hele waardeketen. De Groep heeft een grondbank (in eigendom of vastgelegd) van 8,54 miljoen m². De strategische focus ligt op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële businessparken. VGP, opgericht in 1998 als een Belgisch familiebedrijf in Tsjechië, heeft vandaag circa 300 medewerkers in dienst en is actief in 11 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van verschillende 50:50 joint ventures. Per december 2020 bedroeg de Bruto Vermogenswaarde van VGP, inclusief de joint ventures tegen 100%, € 3,84 miljard en het bedrijf had een Netto Vermogenswaarde (EPRA NAV) van € 1,35 miljard. VGP staat genoteerd op Euronext Brussel en op de beurs van Praag (ISIN: BE0003878957).

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.vgpparks.eu/nl/


1 VGP en Allianz Real Estate bezitten drie 50:50 joint ventures: i) de eerste joint venture VGP European Logistics S.à.r.l., ii) de tweede joint venture VGP European Logistics 2 S.à.r.l. en iii) de derde joint venture VGP Park München GmbH.
2 De transactiewaarde is samengesteld uit de aankoopprijs voor de voltooide inkomstengenererende gebouwen en de nettoboekwaarde van de ontwikkelingspijplijn die als onderdeel van een afsluiting wordt overgedragen maar nog niet door de eerste joint venture wordt betaald.

Bijlage


Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VGP

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

VGP 179,000 10:28
+0,600
+0,34%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links