browser versie
IEX.nl VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Fiscaal voordeel 2019? Investeer in film

  • Participatie: 10.000 euro (of een veelvoud)
  • Looptijd fonds: 2 jaar
  • Verwacht rendement: 20,7% (IB 51,75%). Rendement bestaat uit fiscaal voordeel en opbrengsten uit exploitatie van de film.

Meer weten? Vraag hier de prospectus aan.

DE ONDERWERPEN VAN zaterdag 20 april 2019

Discussie over luchtvaart verder op scherp
Unilever beter dan verwacht
Maar blijft achter bij Nestlé
Arcadis: nu de biogascentrales nog
Liever ING dan Deutsche Bank
Crisis op technologische arbeidsmarkt
Nieuwe records lonken
Overig Nieuws
Bartjens: Stevig de storm in
Damrak: Arcadis afgetekend aan kop
Wall Street: Kleine paaseitjes

Discussie over luchtvaart verder op scherp Nachtvluchten inperken, zwaardere vliegtaks en nieuwe hindernormen, bijmenging duurzame biobrandstoffen bij kerosine, hogere luchthavengelden voor ‘vuilere vliegtuigen’ en strikte naleving van nieuwe, strenge en transparante milieunormen. Dat is het advies van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (Rli) aan het kabinet. Doel is de CO2-uitstoot fors te verminderen. Maar de Rli gaat daarmee wel in tegen het huidige beleid. En dat terwijl de regering dit jaar moet besluiten of Lelystad Airport in 2020 op mag gaan en of en hoe Schiphol en de regionale luchthavens op lange termijn mogen groeien. Het wachten is op de nieuwe luchtvaartnota van minister Van Nieuwenhuizen. (FD, p. 1, VK, p. 7)
Unilever beter dan verwacht Analisten hadden op een autonome groei van 2,8% gerekend, maar Unilever kon over het eerste kwartaal een groei van 3,1% melden. De totale omzet kwam uit op €12,4 mrd, een daling van 1,6%. Reden daarvoor is de verkoop van de margarine-tak vorig jaar. Topman Jope is tevreden over de transitie die Unilever doormaakt. Een continu vernieuwen van de portfolio en een opzoeken van de snelst groeiende segmenten en verkoopkanalen helpen Jope’s prioriteit, versnellen van de groei, te verwezenlijken. (FD, p. 20, Tel, p. 25)
Maar blijft achter bij Nestlé Maar Unilever bleef met zijn mooie autonome groei wel achter bij Nestlé. Dat groeide 3,4% op eigen kracht. Reden daarvoor was dat Nestlé meer producten wist te verkopen. Totale omzet steeg met 4,3% naar Zfr22,2 mrd. Nestlé laat de eerder uitgesproken verwachting voor heel 2019 ongewijzigd. (FD, p. 20, 32)
(Advertentie)

MYOMY do goods: nieuwe notering op platform Rabo&Crowd

  • Rente: 7,25% (maand betaling)
  • Looptijd: 90 maanden (maandelijkse aflossing)
  • Investeer nu vanaf € 500,- 
  • Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Schrijf je nu in!

Arcadis: nu de biogascentrales nog Arcadis kon mooie kwartaalcijfers produceren. De netto bedrijfsopbrengsten stegen 5%, de operationele ebitda-marge was 7,5%, tegenover 7,2% zelfde periode vorig jaar. De voor Arcadis belangrijke Noord-Amerikaanse markt deed het goed met een autonome groei van 8%. En door andere rekeningen eerder te innen slaagde Arcadis er in om het werkkapitaal verder terug te dringen. Nu de Braziliaanse biogascentrales nog. Nu verloor Arcadis daar nog €3 mln op, maar in het tweede kwartaal moet de biogas-joint-venture Alen een positieve kasstroom opleveren. Arcadis heeft de biogascentrales in de verkoop en doet ze het liefst dit jaar nog van de hand. (FD, p. 6, Tel, p. 25)
Liever ING dan Deutsche Bank Voor de Duitse politiek was de keuze gemakkelijk: voeg Deutsche Bank en Commerzbank samen. Geen kwakkelende molochen meer maar een nationale bankenkampioen. Maar nu duikt ook ING op als alternatieve koper voor Commerzbbank. Economen door het FD geïnterviewd hebben liever ING dan Deutsche Bank als nieuwe moeder voor Commerzbank. Als ING een bod overweegt kan het niet om de Duitse politiek heen. De staat heeft 15% van de aandelen Commerzbank. Op de beurs wordt Commerzbank als een prooi gezien. Sinds de overnamegeruchten begonnen, steeg de beurskoers 40%. (FD, p. 7)
Crisis op technologische arbeidsmarkt Ruim 90% van de technologische bedrijven heeft grote moeite personeel te vinden. Bedrijven moeten opdrachten laten schieten of productie naar het buitenland verplaatsen. Een ander alternatief is het inhuren van externe krachten. De technologische industrie heeft de komende 10 jaar 120.000 nieuwe werknemers nodig. (Tel, p. 21)
Nieuwe records lonken De aandelenmarkten staan op het punt om nieuwe records te noteren. Hoe hoog de vraag en het vertrouwen bij beleggers nog altijd is, werd gisteren geïllustreerd bij het beursdebuut van Zoom en Pinterest. Beide bedrijven kregen een hogere prijs voor hun aandelen dan gedacht. En achter hen staat nog een hele rij bedrijven om Zoom en Pinterest te volgen. Dat kan ook negatief gezien worden. Zien de eigenaren nu nog mogelijkheden om een deel van hun investering te verzilveren en twijfelen ze of dat volgend jaar nog zal lukken? ‘Green shoots’ komen overal uit de beursgrond tevoorschijn en kunnen uitgroeien tot een economische opleving. Maar op de beurzen zelf lijkt de rek er qua waardering wel wat uit te zijn. (FD, p. 27)
Overig Nieuws Unilever koopt het Amerikaanse Olly Nutrition (FD, p 8)
Sentiment onder inkoopmanagers eurozone weer somber gestemd (FD, p. 13)
Tweede Kamer wil naast Shell ook Philips en Akzo horen over winstbelasting-betalingen (FD, p. 14)
Turkse lira onder druk door politieke onrust en gegoochel met reserves (FD, p. 29)
Franse piloten dreigen met staking in mei (Tel, p. 21)
Bartjens: Stevig de storm in ‘We zitten in een storm’, zegt Centric-bestuurder Schrijver. Nee, het is niet cyberspecialist Van Rijbroek die de storm veroorzaakt, ook al zijn door zijn toedoen al vier bestuurders opgestapt, het is de media-aandacht die de storm veroorzaakt, beweert Schrijver.
Als een bedrijf praat van ‘storm’, gaat het vaak over financiën. De jaarcijfers van het IT-bedrijf over 2018 laten een winst van €18 mln zien. Ja, het is de eerste winstdaling in vijf jaar. De omzet steeg 5%. En dat valt pas goed op als je Centric vergelijkt met Ordina, Atos en Ctac. Die blijven daarbij achter. Centric zag een personeelsgroei van 1%. De ontwikkeling van de marges is nou weer wat minder. Daar blijft Centric achter bij de andere drie. Maar over het geheel is het IT-bedrijf kerngezond in een storm terecht geraakt. (FD, p. 32)
Damrak: Arcadis afgetekend aan kop Goede kwartaalcijfers gaven Arcadis een koerssprong van 10,4%. Daarmee liet Arcadis Unilever achter zich. Dat voerde lang de AEX aan (+3%). Andere stijgers waren Nestlé en ASML. Voor Vopak en Ayden moest onderaan de lijst gezocht worden (resp. -2% en -2,6%).
In de Midkap deden Grandvision (+3,2%) en Altice (2,4%) het goed. Basic-Fit en Sligro waren dalers (resp. -0,9% en -1,1%). In de smallcaps kwam Van Lanschot Kampen bovenaan uit met een +2,4%.
En wat leverde dat allemaal op voor de slotkoersen? De AEX sloot 0,6% hoger (569,61 punten), de Midkap pluste 0,2% tot 825,12 punten en de AScX sloot vrijwel ongewijzigd op 1.18,75 punten.
Wall Street: Kleine paaseitjes De indexen eindigden niet als dikke chocolade-eieren. Het waren kleine plusjes die aan het einde van de dag bijgeschreven konden worden. De Dow Jones-index kreeg een plus van 0,42%, de S&P 500 0,16% en bij de Nasdaq was de stijging nauwelijks zichtbaar: 0,02% erbij. Positieve signalen over Amerikaans-Chinese handelsgesprekken, een serie goede bedrijfscijfers en stijgende detailhandelsverkopen gaven de koersen van de Dow Jones en S&P het duwtje tot boven de streep. In de Dow Jones waren American Express (+1,7%), Travelers Company en United Health de winnaars. Pinterest en Zoom debuteerden op de beurs en hadden de wind mee. Het aandeel Zoom steeg 81% boven de introductiekoers, Pinterest kwam ruim 25% hoger uit.
Vandaag is Wall Street gesloten vanwege Goede Vrijdag.
 
Alfen 1 jaar na de IPO
IEX Premium  Ruim een jaar geleden ging laadpalenfabrikant Alfen naar de beurs. Het bedrijf kan een grote rol spelen in de energietransitie, en meer multinationals melden zich als klant. ‘Zo’n beursgang geeft je een ander stempel. Het is een kwaliteitskeurmerk.’
Neem premium Lees artikel
Wat is Premium? » Rendement van Premium? » Bekijk het actuele aanbod »
IEX van Beleggers voor Beleggers
Onderdeel van IEX Group / © IEX.nl
Gebouw Zuidpark, Spaklerweg 52, 1114 AE, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.