browser versie
IEX.nl
IEX VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Blijf op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen

Waar gaat de beurs naar toe volgens het bedrijf van top-vermogensbeheerder Ken Fisher. Verkrijg blijvend inzicht in de laatste marktvooruitzichten. Als u een vrij belegbaar vermogen heeft vanaf € 350.000 moet u dit echt lezen .


Lees verder --->

DE ONDERWERPEN VAN zondag 24 juni 2018

Saoedi-Arabië en Argentinië promoveren
Vesteda koopt woningportefeuille NN
ECB ziet onrust VS als schadelijk voor ec...
DNB ziet voorbode van volgende crisis
Duitse autofabrikanten pleiten voor vrijh...
Activist twijfelt aan top Hudson’s Bay
Beursgang Chinese techreus
Bartjens: Hollandse miskoop
Damrak voelt waarschuwing Daimler
Wall Street al acht dagen op verlies

Saoedi-Arabië en Argentinië promoveren De MSCI Emerging Markets Index is uitgebreid met Saoedi-Arabië en Argentinië als nieuwkomers. Beide landen krijgen een plekje in de belangrijkste index voor opkomende markten. Daardoor kunnen ze een grote toestroom van beleggersvermogen tegemoetzien. Bij Argentinië geldt nog wel een voorbehoud. Zodra er enige vorm van beperking in de toegankelijkheid van de markt wordt doorgevoerd wordt de status van het land opgeschort. (FD, p.17)
Vesteda koopt woningportefeuille NN Het woningfonds Vesteda koopt voor 1,5 mrd euro een portefeuille huurwoningen van NN Groep. Het betreft 6700 huurwoningen in onder meer Amsterdam, Amstelveen en Utrecht. Vesteda betaalt een deel met eigen aandelen, waardoor NN Groep indirect blijft beleggen in de woningen. Vesteda versterkt met de aankoop zijn positie in de Randstad en breidt uit in een gewild huursegment. (FD, p.5)
ECB ziet onrust VS als schadelijk voor economie Volgens de Belgische ECB-bestuurder Jan Smets is de onrust over het Amerikaanse beleid schadelijk voor de economie. Het tast vertrouwen aan en dat drukt de economische groei. De vrees voor een handelsconflict is zelfs schadelijker op dit moment dan de werkelijke maatregelen, meent de ECB-bestuurder. (FD, p.6)
ADVERTENTIE
Premium: analyses en adviezen van onze beleggingsexperts
Als belegger heeft u continu behoefte aan informatie. Die bieden wij u met Premium. Onze experts hebben net als u passie voor beleggen en houden u op de hoogte.
IK WIL PREMIUM PROBEREN
DNB ziet voorbode van volgende crisis Jan Sijbrand neemt afscheid als toezichtdirecteur bij DNB. Maar hij ziet de voorbode van een nieuwe crisis al opdoemen. De roep om meer proportioneel toezicht, waarbij bedrijven de ruimte krijgen voor groei en geld verdienen, legt de bodem voor een nieuwe crisis. De roep om soepeler toezicht is een van de drie grote waarschuwingssignalen. Daarnaast is Sijbrand bezorgd over de afkalving van de beleggersbescherming op de markt voor highyield leningen en vreest hij voor het ontstaan van blinde vlekken bij risicomanagers en toezichthouders. De volgende crisis komt, de vraag is alleen hoe, waar en wanneer. (FD, p.8 - Tel, p.23)
Duitse autofabrikanten pleiten voor vrijhandel Daimler, BMW en Volkswagen hopen op een deal met de VS, waarin alle importtarieven op personenwagens worden afgeschaft. Trump dreigt met heffingen op Europese auto’s tot 25%, terwijl nu 2,5% gerekend wordt. Hij heeft een punt, omdat Europa 10% heft op Amerikaanse auto’s en 15% op pickups. Over en weer worden dus heffingen geïnd, maar de dreigementen van Trump vormen een nieuw hoofdstuk. Daimler kwam woensdag met een winstwaarschuwing vanwege de dreigende handelsoorlog. Koersen van Europese autobouwers staan onder druk. (FD, p.13 - VK, p.27)
Activist twijfelt aan top Hudson’s Bay Kan het management van Hudson’s Bay aandeelhouders wel tevreden stellen? De activistische beleggersclub Land & Buildings twijfelt aan de kwaliteiten van de top van het Canadese warenhuis. Als er niets verandert zal het management op een bijzondere aandeelhoudersvergadering naar huis worden gestuurd om het beleid te veranderen. Terwijl de koersen van andere retailers oplopen, komt die van HBC maar niet van zijn plaats. Volgens Jonathan Litt kan HBC meer geld verdienen als vastgoedbedrijf dan als warenhuis. (Tel, p.21)
Beursgang Chinese techreus De verwachtingen rond de beursgang van Xiaomi worden wat getemperd. Binnenkort wil de Chinese smartphonemaker 9,99% van de aandelen naar de beurs in Hongkong brengen en rekent nu op een opbrengst van 6,1 mrd dollar. Er zou al voor 548 mln dollar aan aandelen zijn geplaatst bij grote partijen, waaronder China Mobile en Qualcomm. Eerste schattingen waardeerden het bedrijf vorig jaar op 100 mrd dollar. Winstgevend is het bedrijf nog niet. (Tel, p.25)
Bartjens: Hollandse miskoop Op het eerste gezicht gaat het goed met FedEx, het profiteert van de interneteconomie. Op korte termijn kan het handelsconflict tussen de VS en China tegenwind veroorzaken. Verderop sluimert de opmars van Amazon. Maar ook zijn er problemen met de integratie van TNT Express. Vooral in IT is de laatste jaren te weinig geïnvesteerd bij TNT. Met de kostenraming voor dit jaar komen de integratielasten uit op 1,4 mrd dollar. Als Bartjens alle rekensommetjes meeneemt, dan betekent het dat FedEx met TNT aan waardevernietiging doet. (FD, p.11)
Damrak voelt waarschuwing Daimler De AEX sloot 0,43% lager. Beleggers gaven de voorkeur aan veiliger staatspapier. De stemming werd bepaald door een winstwaarschuwing van Daimler. De Chinese importheffingen zetten de winst onder druk. Het aandeel verloor ruim 4% in Frankfurt. Andere autobouwers in Europa noteerden ook met verlies. De dalende olieprijs deed de stemming ook geen goed. Shell daalde 0,6%. In Amsterdam noteerden met name banken en verzekeraar met verlies. Dollargevoelige fondsen hielden de voeten droog. In de Midkap verloor Besi ruim 6%, op weekbasis staat het verlies al op 14%. De chipsector wordt hard geraakt door de heffingen. Lokaal verloor Euronext 2,5%, volgens analisten is de rek eruit. Value8 (-4,4%) kreeg een kritisch analistenrapport van de VEB.
Wall Street al acht dagen op verlies Amerikaanse beurzen sloten opnieuw met verlies als gevolg van de handelsvete tussen de VS en China. Voor de Dow Jones (-1%) was het de achtste verliesdag op rij. De S&P500 leverde 0,8% in en de Nasdaq verloor 1%. Intel (-2,4%) zag de topman plots vertrekken. Chipmaker Micron (0,8%) kwam met beter dan verwachte resultaten. Spotify steeg 1,8%.
 
22 jun
IEX Premium Basic Fit: Geen discounter
Basic Fit timmert flink aan de weg en kan door de schaalgrootte goedkopere tarieven vragen dan de concurrentie.
Bekijk dit Premium artikel

Wat is
Premium?

Rendement van
Premium?

Bekijk het
actie-aanbod
Ik wil
Premium-lid
worden
IEX Group © IEX.nl, Joan Muyskenweg 22, 1096 CJ, Amsterdam, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.