browser versie
IEX.nl VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Duurzaamwoningen Fonds

  • Participeren vanaf € 5.000,- (geen emissiekosten)
  • Verwacht dividend 2019 van 5,2%, uitkering per kwartaal
  • Verwacht effectief rendement 7,8%
  • Beleggen in vastgoed brengt risico’s met zich mee zoals markt- en leegstandrisico’s


KLIK HIER VOOR HET ALGEMEEN VERKRIJGBARE PROSPECTUS

DE ONDERWERPEN VAN donderdag 21 februari 2019

KLM ruilt zeggenschap in voor Elbers
Elliott richt vizier op Intertrust
Moet ECB goedkoop geld aan banken geven?
Effect opkoopprogramma ECB onduidelijk
December-dip bijna te boven
Overig nieuws
Bartjens: Tegen de wind in naar een hoger...
Damrak: Air France KLM stijgt
Wall Street begint korte week licht hoger

KLM ruilt zeggenschap in voor Elbers Pieter Elbers mag blijven, maar KLM moet veel concessies doen. Topman Ben Smith krijgt toch de begeerde zetel in de raad van commissarissen van KLM. Elbers mag plaatsnemen in een nieuw comité waar de strategische beslissingen genomen worden voor de groep Air France KLM. Dat topteam bestaat naast Elbers uit Ben Smith, financieel topbestuurder Frédéric Gagey en de ceo van Air France Anne Regail. Er verschuift veel zeggenschap naar Parijs in ruil voor de herbenoeming van Elbers. De topman van KLM zegt tevreden te zijn en is vooral te spreken over het topteam dat leiding moet gaan geven aan de groep. (FD, p.1 - VK, p.6 - Tel, p.1)
Elliott richt vizier op Intertrust Het Amerikaanse hedgefonds Elliott heeft een belang van 6,1% genomen in Intertrust. Beleggers vragen zich af wat het activistische fonds bij Intertrust wil. Er kwam geen commentaar van Elliott. Het activistische Elliott is hier vooral bekend van de campagne bij AkzoNobel. Analisten zien Intertrust als een goedkoop aandeel, omdat hooggespannen verwachtingen niet waargemaakt werden. Het bedrijf heeft hoge winstmarges en genereert veel cash. (FD, p.4 - Tel, p.21)
Moet ECB goedkoop geld aan banken geven? De Europese economie hapert. Wat moet het beleid van de ECB zijn? Er klinken stemmen dat er een nieuwe ronde van goedkoop geld voor de commerciële banken gaat komen. Mogelijk wordt op de komende vergadering al besloten om banken van extra langlopend krediet te voorzien. Veel mogelijkheden heeft de ECB niet. Het opkoopprogramma is net afgebouwd en het zou ongeloofwaardig zijn om dat zo snel te herstarten. (FD, p.8)
Effect opkoopprogramma ECB onduidelijk Uit onderzoek van het CPB kan niet worden aangetoond dat er een duidelijk effect is van het opkopen van obligaties door de ECB op de productie en inflatie. Er blijkt geen statistisch significant bewijs dat het onconventionele monetair beleid een effect heeft gehad. Anderzijds geven de onderzoekers toe dat het onderzoek een korte meetperiode betreft. Daarom beperken zij zich tot de conclusie dat er geen bewijs is dat het monetaire beleid succesvol is geweest. (FD, p.8 - VK, p.27 - Tel, p.23)
December-dip bijna te boven De Nederlandse beurs eindigde 2018 in mineur. Beleggers waren in de greep van angst voor afkalvende groei. Maar het nieuwe jaar is nog geen twee maanden oud en herstel gloort. De AEX won na de kerstdagen al 13% en noteerde gisteren nog maar 10 punten onder de stand van oktober, toen de beurs zijn daling begon. Het is een correctie op een correctie. (FD, p.27)
Overig nieuws Financiën hield misser DNB bij risicotaxatie van crisis onder de pet (FD, p.2)
Duitsland en EU tasten in het duister rond Amerikaanse heffing op auto’s (FD, p.6 - VK, p.27 - Tel, p.25)
Tegenvallende autoverkopen drukken resultaat Kendrion (FD, p.20)
Bartjens: Tegen de wind in naar een hogere versnelling Kendrion is een industrieel toeleverancier. Het heeft een jaaromzet van zo’n 450 mln euro. De jaarcijfers laten krimp zien. Een 3% lagere omzet en 6% lager bedrijfsresultaat door een tegenvallende automarkt. De koers van het aandeel is in twaalf maanden zo’n 40% gedaald. Doelstelling is om eind 2023 een ebitda van boven de 15% te behalen. Het is een pittige opgave. Tweederde van de omzet komt uit de auto-industrie. (FD, p.32)
Damrak: Air France KLM stijgt De AEX leverde 0,3% in. Opvallend waren de bewegingen van Kendrion, Intertrust en Air France KLM. Bij Intertrust is Elliott aan boord gekomen. Aanvankelijk liep de koers op, maar bij sluiting resteerde een winst van 0,9%. Kendrion (-2,6%) voelt de terugval in autoverkopen. De cijfers waren slechter dan verwacht. Air France KLM won 2,4% na het akkoord over de herbenoeming van Pieter Elbers. De uitersten van de AEX werden gevormd door ASR (1,7%) en DSM (-2,9%). In de Midkap viel Flow Traders (2,6%) op. Fugro (-2,6%) zat het niet mee.
Wall Street begint korte week licht hoger De beurzen in New York waren maandag gesloten. Gisteren won de Dow Jones 0,03%, de S&P500 steeg 0,15% en de Nasdaq klom 0,19%. Southwest Airlines (-0,1%) heeft de bagageadministratie niet op orde. Walmart kwam met prima cijfers. Coca-Cola (-0,9%) en Nike (-0,9%) waren dalers in de Dow.
 
Herweging: Deze fondsen komen in de AEX
IEX Premium  Als onze sommen kloppen komen er in maart twee nieuwe fondsen in de AEX en nemen we afscheid van twee Franse aandelen.
Neem premium Lees artikel
Wat is Premium? » Rendement van Premium? » Bekijk het actuele aanbod »
IEX van Beleggers voor Beleggers
Onderdeel van IEX Group / © IEX.nl
Gebouw Zuidpark, Spaklerweg 52, 1114 AE, Amsterdam-Duivendrecht, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.