Het dagelijkse nieuws van IEX.nl
Wordt deze mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.
Logo IEX.nl
IEX | IEXProfs | IEXTraders
VANDAAG IN DE KRANTEN

(Advertentie)

Kom niet zonder geld te zitten tijdens uw pensioen

Beschikt u over een belegbaar vermogen van meer dan € 350.000? Download dan nu “Een Pensioenplan in 15 minuten”. Door New York Times bestsellerauteur en vermogensbeheerder Ken Fisher.


Klik hier en download!

DE ONDERWERPEN VAN donderdag 20 juli 2017

Onvoorziene bestuurswissel AkzoNobel
NN boekt zege bij rechter
TomTom overweegt verkoop sportdivisie
Vertrouwen komt terug bij groei, denkt to...
Groeispurt stemt ASML optimistisch
ECB laat zich leiden door markt bij afbouw
Overig nieuws
Bartjens: Spannende puzzel
Damrak: ASML en TomTom op winst
Wall Street: Nieuwe records

Onvoorziene bestuurswissel AkzoNobel Topman Ton Büchner is per direct wegens gezondheidsredenen opgestapt. Büchner kon de druk niet meer aan. Hij wordt opgevolgd door de Vlaming Thierry Vanlancker, die de ambitieuze doelstellingen nu moet waarmaken. Het plotselinge vertrek stort AkzoNobel in een nieuwe onzekerheid. De vraag is of het vertrek de kans op een terugkeer van PPG vergroot. In elk geval is de positie van president-commissaris Burgmans nu een stuk sterker geworden. De aandelenkoers reageerde nauwelijks op het nieuws. (FD, p.1 - Tel, p.19)
NN boekt zege bij rechter Na een reeks negatieve uitspraken voor verzekeraars in de woekerpolisaffaire heeft NN nu een groot succes behaald. De rechters vinden dat NN zijn klanten voldoende heeft voorgelicht over kosten en beleggingsrisico’s. Zij wijzen een collectieve schadeclaim dan ook af. De rechtbank volgde de argumenten van de verzekeraar. Naar de destijds geldende regels heeft de verzekeraar zijn klanten juist geïnformeerd. Nu wordt daar anders over gedacht, maar dat is geen reden om NN dan verwijten te maken. Het vonnis staat in contrast met de uitspraken van rechters en het Kifid, die klanten gedeeltelijk in het gelijk stelden, woekerpolis.nl gaat in beroep tegen de uitspraak. (FD, p.5 - VK, p.18)
TomTom overweegt verkoop sportdivisie TomTom verbreedde vier jaar geleden zijn activiteiten met sporthorloges en actiecamera’s. Dat zou een nieuwe groeimotor moeten worden, maar er lijkt een vroegtijdig einde aan te komen. TomTom houdt alle opties open en onderzoekt hoe het verder moet met deze activiteiten. TomTom wil de aandacht weer op navigatietechnologie richten. De terugval bij de horlogeverkoop zorgde voor een afboeking van 169 mln euro en een nettoverlies van 160 mln euro. De omzet daalde met 4% tot 253 mln. De omzetverwachting is getemperd tot de onderkant van de bandbreedte. Het aandeel veerde 9% op door de gepresenteerde plannen. Op de zakelijke markt zit de groei er goed in. (FD, p.11 - VK, p.10 - Tel, p.21)
Vertrouwen komt terug bij groei, denkt topman AF-KLM Topman Janaillac heeft met de oprichting van Boost een belangrijke overwinning behaald. De machtige Franse piloten stemden in met de plannen nadat veel water bij de wijn is gedaan. Hij ziet veel misvattingen bij zowel Air France als KLM. KLM groeit harder dan Air France en dat zet kwaad bloed bij de Fransen. Air France moet de productiebalans herstellen door met Boost de groei te versnellen. (FD, p.12)
Groeispurt stemt ASML optimistisch Het aantal orders voor nieuwe euv-machines komt in een stroomversnelling. In het tweede kwartaal kreeg ASML er acht. Chipfabrikanten lijken de nieuwe techniek nu te omarmen. Ook de andere producten van ASML vonden aftrek. De omzet kwam uit op 2,1 mrd euro. De chipmachinefabrikant ligt op koers voor een omzetgroei van 25% in dit jaar. ASML start ook weer het aandeleninkoopprogramma op. Het aandeel won gisteren bijna 6%. (FD, p.15 - Tel, p.20)
ECB laat zich leiden door markt bij afbouw De ECB zoekt langzaam een uitweg uit het ruime beleid dat gevoerd wordt. De inflatie blijft weliswaar achter bij de doelstelling, maar dat wijt de ECB aan overcapaciteit in de markt. Er zal niets veranderen in de communicatie van het monetaire beleid, zo kan een schrikreactie van de markten worden voorkomen. De snelheid van het afbouwproces zal door de markt worden bepaald, zo is de verwachting. (FD, p.17)
Overig nieuws Herstel dekkingsgraden, maar kortingen zijn nog niet van de baan (FD, p.7)
‘Dienstverleners olie-industrie verkeren in kritieke toestand’ (FD, p.13)
Ondanks tegenvallers boeken Amerikaanse banken forse winsten (FD, p.17)
Supers staan voor Emté in de rij (VK, p.15)
Bartjens: Spannende puzzel TMG heeft zijn goudhaantje verkocht voor een ondernemingswaarde van 150 mln euro. Lijkt veel, maar er is geen vergelijkingsmateriaal. Het wordt wel moeilijker voor TMG om de kasstroom op peil te houden. Mediahuis denkt de andere activiteiten in 2019 weer te kunnen laten renderen. De opbrengst van Keesing geldt dan als overbruggingskrediet. De financiën vormen nog een spannende puzzel om op te lossen. (FD, p.11)
Damrak: ASML en TomTom op winst De AEX sloot 1,2% hoger met ASML en TomTom als grote winnaars. Galapagos was de enige verliezer onder de hoofdfondsen. TomTom won 9,3%, hoewel de cijfers niet rooskleurig waren. Maar het bedrijf wil kijken naar de sporthorloges. De overige divisies draaien wel beter dan verwacht. Beleggers hopen nu dat TomTom zich gaat toeleggen op software en zelfrijdende auto’s. ASML heeft meer orders voor nieuwe machines binnengehaald. Het aandeel won 5,8%. ASMI en Besi stegen 4%. AkzoNobel sloot 0,3% hoger, ondanks het plotselinge vertrek van de topman.
Wall Street: Nieuwe records De Dow Jones sloot 0,3% hoger. De S&P500 won 0,5% en de Nasdaq 0,6%. De beide laatste graadmeters bereikten nieuwe recordstanden. IBM leverde 4,4% in na slechte cijfers. Het kwartaalcijferseizoen is in volle gang. United Continental verloor 6,1% op tegenvallende verwachtingen. Morgen Stanley won 3,3% met cijfers die de verwachtingen overtroffen. Energiefondsen behoorden ook tot de winnaars. Vertex profiteerde van gunstige testresultaten voor een nieuw medicijn tegen taaislijmziekte. Het aandeel won 21,1%. McCormick koopt de sauzendivisie van Reckitt Benckiser, maar dat kost wel 5,2% van de beurswaarde.

Afmelden | Uw reactie | Adverteren
Bezoek: IEX   |   IEXProfs   |   IEXTraders   |   IEXVideo   |   Guruwatch   |   Beursonline   |   De Beurs   |   Eurobench
.