browser versie
IEX.nl
IEX VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

In 2018 aandelen verkopen?

Heeft u een vermogen van € 350.000? Lees dan dit rapport met onderzoek, analyses en de laatste marktvooruitzichten.


Klik hier en leer meer

DE ONDERWERPEN VAN dinsdag 20 februari 2018

Bonussen mogen bij flitshandelaren
Rentewapen verliest zijn kracht
Bonden eisen deel Akzo Chemie op voor pen...
Reckitt Benckiser valt stil
Staalsector vreest handelsoorlog
Qualcomm onderzoekt hoger bod NXP
Euronext overtreft de verwachtingen
Overig nieuws
Bartjens: Loyaliteit loont
Damrak zakt in de min

Bonussen mogen bij flitshandelaren Er wordt gewerkt aan een wetsvoorstel waardoor flitshandelaren uitgezonderd worden van het bonusplafond. Nederlandse handelshuizen mogen hun personeel dan hoge bonussen blijven betalen. Meerdere handelaren hebben gedreigd Nederland te verlaten als hen een bonusplafond wordt opgelegd. Nederland behoort met Flow Traders, IMC en Optiver tot de wereldtop van de flitshandel. (FD, p.1)
Rentewapen verliest zijn kracht De markten zijn zo afhankelijk geworden van de centrale banken, dat elke onverwachte stap kan leiden tot een schokgolf. Normalisatie van het beleid vereist stalen zenuwen van bankiers en beleggers. De centrale banken zijn doorgeschoten met hun forward guidance, zo klinkt het. Bij iedere crisis zette de centrale bank het rentewapen in om de economie te stimuleren, tot het mechanisme zijn kracht had verloren. Centrale banken moeten weer wat ruimte terugnemen.(Tel, p.22)
Bonden eisen deel Akzo Chemie op voor pensioen Het pensioenfonds van AkzoNobel heeft honderden miljoenen extra nodig als de chemietak wordt afgestoten. De bonden eisen dan ook een deel van de opbrengst op. AkzoNobel moet iets voor de eigen mensen doen, zo klinkt het op de werkvloer. De bonden hebben AkzoNobel gevraagd om 400 mln euro bij te storten in het pensioenfonds. Dat is nodig om na de afsplitsing nog kans te hebben op indexatie van de pensioenen. (FD, p.2)
Reckitt Benckiser valt stil De groei bij Reckitt Benckiser is vorig jaar stilgevallen. Jarenlang stond het bedrijf model voor aanhoudende groei en hoge winstmarges. Op de beurs werd de concurrent van Unilever afgestraft. De topman ziet voor 2018 geen verbetering. De kosten voor grondstoffen blijven hoog en de prijzen in supermarkten gaan eerder omlaag dan omhoog. De slechte resultaten waren al aangekondigd door twee omzetwaarschuwingen. De koers van het aandeel is in een jaar tijd 13,2% gedaald. Gisteren kelderde het aandeel met 7%. (FD, p.11)
Staalsector vreest handelsoorlog De Europese staalindustrie vreest dat er een handelsoorlog uitbreekt tussen de VS en de EU. De VS overwegen protectionistische maatregelen, zoals een beperking van de staalimport. De EU zal dan tegenmaatregelen nemen. Eventuele handelsbarrières zullen negatief uitpakken voor Europa. Traditionele handelsstromen worden verstoord en goedkoop Chinees staal zal zijn weg vinden naar de EU. (FD, p.11 - Tel, p.24)
Qualcomm onderzoekt hoger bod NXP Chipmaker Qualcomm heeft bij aandeelhouders van NXP geïnformeerd wat een acceptabele overnameprijs zou zijn. Anderhalf jaar geleden bood het 110 dollar per aandeel, maar die prijs lijkt te laag. Qualcomm wil NXP graag overnemen om minder afhankelijk te worden van chips voor mobiele telefonie. Ondertussen is het bedrijf zelf ook een overnameprooi geworden. (FD, p.13 - VK, p.28)
Euronext overtreft de verwachtingen Beursexploitant Euronext heeft bij relatief rustige financiële markten de omzet en winst weten te verhogen. Het dividend ligt 22% hoger dan in 2016. De omzet steeg met 7,2% en de winst kwam bijna 5% hoger uit. De winstmarge daalde wel als gevolg van de kosten voor het ontwikkelen van een nieuw handelsplatform en de kosten die samenhangen met Mifid II. De oorlogskas is gevuld, als Euronext eind 2019 geen waardevolle overname gevonden heeft, keert het cash uit aan de aandeelhouders, opperde de topman. (FD, p.17 - Tel, p.24)
Overig nieuws Miljoenenclaims en geen enkel begrip - Staking Transavia zet kwaad bloed onder toeristen en reisbureaus (Tel, p.13)
Biotechbedrijven: prijsopbouw medicijnen volslagen irrelevant (FD, p.3 - VK, p.3)
ING verstrekt lening aan Noble (FD, p.3)
Beleggers dromen weer voorzichtig van Zuid-Afrika - Nieuwe president moet land weer tot aantrekkelijke belegging maken (FD, p.17)
Bartjens: Loyaliteit loont Toptalent binnenboord houden kan met een aanblijfbonus of vashoudbonus. Ook Flow Traders behoudt graag zijn personeel. Daarom biedt het een arsenaal aan extraatjes. De gemiddelde werknemer verdiende 277.000 euro, waarvan 70% variabel. Flow Traders biedt nu opnieuw de mogelijkheid dat personeel uit eigen zak aandelen inkoopt. In vijf jaar tijd krijgt het een deel van de inleg vergoed. Loyaliteit loont dus. Het vorige participatieprogramma heeft de medewerkers een rendement van bijna 145% opgeleverd. (FD, p.11)
Damrak zakt in de min De Amsterdamse beurs begon rustig aan de nieuwe handelsweek. De koersen zakten weg en uiteindelijk resteerde een verlies van 0,7% voor de AEX. In de Midkap viel Flow Traders op met een koerswinst van 3,6%. TomTom daalde 4,2%. In de AEX behoorde ArcelorMittal (1,3%) tot de weinige stijgers. Altice (-2,8%) en Vopak (-2,5%) waren de hekkensluiters.
De beurzen in New York waren gesloten wegens President’s Day.
© 2017 IEX.nl, Joan Muyskenweg 22, 1096 CJ, Amsterdam, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.