browser versie
IEX.nl
IEX VANDAAG IN DE KRANTEN
(Advertentie)

Kosten beleggingsfondsen u geld?

Ontdek de waarheid over beleggen in fondsen en waarom zij u juist geld kunnen kosten. Kunt u het zich veroorloven dit rapport over beleggingsfondsen niet te lezen?


DOWNLOAD NU UW RAPPORT!

DE ONDERWERPEN VAN donderdag 26 april 2018

Kersverse topman Blokker al over datum
Weinig verbetering bij AkzoNobel
Topkwartaal Flow Traders
Europese boete voor Altice
Bitcoin klimt uit dal
Overig nieuws
Bartjens: Kleine lettertjes
Damrak: Winstnemingen bij Flow Traders
Wall Street in mineur door tech en tienja...

Kersverse topman Blokker al over datum Casper Meijers stond nog maar sinds begin 2016 aan het roer van Blokker Holding en sinds augustus vorig jaar is hij de baas van de winkelketen. Toch moet hij op 30 juni het veld ruimen. De familie Blokker is niet tevreden over de resultaten en de snelheid van de veranderingen bij het in problemen verkerende winkelbedrijf. Gepoogd wordt om de Blokker-winkels weer tot bloei te brengen. Meijers was de eerste topman van buiten de familieclan, die echter al snel in onmin is gevallen. Volgens berichten is ook de topman van Blokker in Belgiƫ en Luxemburg opgestapt. (FD, p.2 - VK, p.28 - Tel, p.21)
Weinig verbetering bij AkzoNobel AkzoNobel heeft last van aanhoudende tegenwind. Het eerste kwartaal was daardoor zwak te noemen en dat houdt nog even aan. Stijging van de grondstofprijzen, lage investeringen in coatings door de olie- en gassector en ongunstige wisselkoersen, eisen hun tol. Amerikaanse concurrenten zoals PPG en Sherwin-Williams, profiteren juist van de dalende dollar. De kwartaalomzet daalde met 8% tot 2,2 mrd euro, zonder valuta-effecten bedraagt de daling 1%. Het brutobedrijfsresultaat nam met 28% af tot 149 mln euro. (FD, p.5 - VK, p.31 - Tel, p.24)
Topkwartaal Flow Traders Het handelshuis Flow Traders heeft in het eerste kwartaal meer verdiend dan over heel 2017. Toch verloor het aandeel bijna 9% op de beurs. Mogelijk omdat een aantal partijen hun winst namen. Het handelshuis profiteert van de teruggekeerde beweeglijkheid op de beurzen. Flow Traders overtrof ruimschoots alle analistenverwachtingen. De nettohandelsyinkomnsten bedroegen 232,2 mln euro. Volgens de topman laten de sterke cijfers zien dat het businessmodel werkt. (FD, p.11 - Tel, p.24)
ADVERTENTIE
Beleggingstrends en tips uit de eerste hand: IEX Beleggersdag
In de RAI in Amsterdam vindt op 1 juni de IEX Beleggersdag plaats. Op onze website kunt u nu uw ticket reserveren.
IK WIL MIJN TICKET RESERVEREN
Europese boete voor Altice De Europese Commissie heeft Altice een boete opgelegd van 124,5 mln euro. Volgens Brussel heeft Altice de regels overtreden bij de overname van PT Portugal. Het bedrijf zou al invloed hebben gehad op het beleid van het bedrijf, voordat de goedkeuring voor de deal binnen was. Een ernstige inbreuk op de controleregels, roept eurocommissaris Verstager. Altice gaat in beroep tegen de boete. (FD, p.13 - Tel, p.21)
Bitcoin klimt uit dal De bitcoin krabbelt uit een diep dal omhoog. Maar andere digitale munten proberen marktaandeel te veroveren. Dinsdag steeg de koers van de bitcoin tot boven de 9000 dollar. De markt van digitale munten heeft inmiddels een omvang van 400 mrd dollar. De beweeglijkheid van de virtuele munt is enorm. Cryptobeleggers hopen opnieuw op een doorbraak boven de 10.000 dollar, vorig jaar stapten op dat moment veel meer beleggers in. (Tel, p.22)
Overig nieuws Duitse economie verliest steeds meer vaart, stemming daalt (FD, p.7)
Heerema schrapt weer honderden banen (FD, p.5)
ASML-onderzoekers maken kans op Europese octrooiprijs (FD, p.11 - Tel, p.23)
Arcadis: aandelenuitgifte niet nodig (FD, p.13)
Bartjens: Kleine lettertjes De overheid wil de gaskraan in Groningen dichtdraaien. Dan blijft een deel van het gas onder de grond zitten. Kan Shell schade claimen van de Staat? Uit het jaarverslag blijkt Shell al een aantal jaren te anticiperen op een afnemende productie in Groningen. De omgerekende toekomstige kasstromen van gasreserves in Europa waardeert Shell nog op 1,4 mrd euro. Een deel gaat Shell missen. In een voetnoot geeft Shell aan dat de contante waarde negatief is als rekening wordt gehouden met overheadkosten, belastingen, ontmantelingskosten en verplichtingen na het afsluiten van de gasputten. Groningen is allang geen melkkoe meer voor Shell. (FD, p.11)
Damrak: Winstnemingen bij Flow Traders De AEX sloot 0,4% in de plus, terwijl de Midkap en AScX juist terrein prijsgaven. Randstad (-2,8%) was de grote verliezer onder de hoofdfondsen, de resultaten waren grofweg overeenkomstig de verwachtingen. AkzoNobel (-2,3%) heeft een moeizaam kwartaal achter de rug. Altice (-1,9%) heeft een boete vanuit Brussel gekregen. In de Midkap liep Flow Traders (-8,6%) averij op, terwijl het recordcijfers presenteerde. De verkoop zou vooral momentumgedreven zijn.
Wall Street in mineur door tech en tienjaarsrente De indices sloten in de min door zorgen over tech-aandelen en de tienjaarsrente die door de 3% brak. De Dow Jones sloot 2,07% lager, de S&P500 gaf 1,49% prijs en de Nasdaq verloor 1,7%. De cijfers van Alphabet veroorzaakten schrik bij beleggers. Met name de hogere kosten en de aankondiging van een nieuwe investeringsgolf. Het aandeel noteerde rond een verlies van 5%. Tegenvallers bij de FANG-groep komen hard aan bij tech-beleggers. Caterpillar daalde meer dan 6% vanwege verslechterde marges.
© 2017 IEX.nl, Joan Muyskenweg 22, 1096 CJ, Amsterdam, Nederland
Afmelden | Uw reactie | Adverteren
.