Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

130 medewerkers KLM aan de slag bij dochter Cityhopper

Gepubliceerd op 31 december 2020 15:39 | Views: 1.929 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 16:14

4,94 -0,09 (-1,75%)

SCHIPHOL (AFN) - Ongeveer 130 fulltime cabinemedewerkers van KLM kunnen door detachering bij de kleinere dochteronderneming KLM Cityhopper (afgekort KLC) voorlopig toch een jaar of langer aan het werk blijven. Dat meldt cabinevakbond VNC, die zegt dat hiermee een deel van de door de coronacrisis aangekondigde gedwongen ontslagen worden voorkomen.

Inmiddels zijn van de 5500 fulltime cabinemedewerkers ongeveer 1000 medewerkers vertrokken via vrijwillige vertrekregelingen en konden al 200 mensen naar KLC, aldus de cabinebond. In het nieuwe jaar wordt na een doorberekening definitief bekend hoeveel cabinemedewerkers een baan kunnen behouden.

Er blijft waarschijnlijk nog wel wat personeel over dat alsnog gedwongen zal moeten vertrekken, denkt de bond, maar "het grootste gedeelte daarvan is nu weggewerkt", zegt VNC-bestuurder Chris van Elswijk.

Eerder al maakte de bond afspraken met KLM dat als de luchtvaartmaatschappij personeel nodig zou hebben voor de goedkopere tak KLC, er daar KLM-cabinemedewerkers gedetacheerd zouden worden voor een periode van 1 tot 3 jaar. Ook waren er afspraken gemaakt dat boventallig personeel langer begeleiding naar nieuw werk krijgt dan eerder afgesproken en kwam KLM personeel tegemoet met een betere minimumvergoeding voor mensen die relatief kort in dienst zijn.

Cabinepersoneel

Van de 33.000 KLM-medewerkers is ongeveer een derde cabinepersoneel. In juli kondigde de luchtvaartmaatschappij aan dat er 4500 tot 5000 banen zouden verdwijnen door de reorganisatie vanwege de coronacrisis. Ook sloot KLM verder banenverlies niet uit.

In november waren alle luchtvaartvakbonden het eens over de voorwaarden die bij de 3,4 miljard euro crisissteun van de overheid voor de luchtvaartmaatschappij hoort. KLM moet gedurende de looptijd van de steun, tot 2025, de lonen matigen en de kosten moeten structureel met 15 procent omlaag.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare