Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Premier Johnson bedankt parlement voor goedkeuring brexitdeal

Premier Johnson bedankt parlement voor goedkeuring brexitdeal

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Premier Boris Johnson heeft het Britse parlement bedankt voor de goedkeuring van de handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, minder dan 24 uur voor het definitieve afscheid van de Britten van de landenunie.

"De toekomst van dit grootse land ligt nu stevig in onze eigen handen", zei Johnson in een verklaring na goedkeuring van de deal door het Lagerhuis en het Hogerhuis. Hij sprak van "historische wetgeving", waarbij de regering vooral denkt aan het belang van de Britse bevolking.

De Britten waren eind januari al formeel vertrokken uit de EU, maar zijn tot eind dit jaar gebonden aan afspraken met het landenblok. Door de deal wordt voorkomen dat er grote problemen optreden bij de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU, zonder bijvoorbeeld importheffingen. Volgens Johnson is het een begin van een nieuwe relatie met de EU.

Voor Johnson is het een belangrijke mijlpaal sinds het brexitreferendum in 2016. Door de brexitperikelen moesten twee premiers, David Cameron en Theresa May, het veld ruimen. Johnson was altijd groot voorvechter van de brexit en het was dan ook van groot belang voor hem dat een overeenkomst tussen Londen en Brussel werd gesloten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 31 december 2020 10:53
    Maar ik vrees voor de toekomst van Boris .
    Een heel deel van de bevolking is bedroefd over het referendum hoe ze belogen geweest zijn .
    Een triestig verhaal met enorme gevolgen dat voor armoede en een verdeeld land als resultaat van deze blunder .
    Een pluspunt is dat we van de eeuwige dwarsliggers verlost zijn .
    Dwarsliggers hebben ze nodig om sporen aan te leggen .
  2. taurus86 31 december 2020 11:24
    Hello and Good bye. Mijn excuses aan de Britten voor de miezerige, gierige behandeling door Brussel. Macht is nu eenmaal verderfelijk in de verkeerde handen.
    Persoonlijk had ik liever gezien, dat Nederland eveneens uit de EU was gestapt en samen met de Britten verder waren gegaan.
    Nu zullen "de Noordzeelanden in de EU" gaan ondervinden, over hoeveel hopeloze mensen de Britten zich in de afgelopen jaren hebben ontfermd. Calais, Zeebrugge, Hoek van Holland worden nu het eindpunt van hun tocht. Huisvesting is nu al een probleem van jewelste; maar het is nog maar het begin.
    Maar gelukkig houden we nog wel genoeg schol!
  3. forum rang 5 Kees1 31 december 2020 11:42
    Ik denk dat de EU er een keiharde en succesvolle concurrent bij krijgt. Het verdrag VK-EU zorgt ervoor dat goederenstromen vrij gemakkelijk kunnen doorgaan. Dienstverlening, ook financieel, kan doorgaan. Het VK heeft het voordeel dat het die gehele financiële ballast van met name de Zuidelijke landen (Frankrijk, Italie, Spanje etc) kwijt is. Het vertrek van Unilever is een heel duidelijk signaal.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links