Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hudson's Bay mogelijk voor meer geld van beurs'

TORONTO (ANP) - Warenhuisketen Hudson's Bay wordt mogelijk voor meer geld overgenomen en van de beurs in Toronto gehaald. Voorzitter Richard Baker overweegt het bod dat hij met een groep aandeelhouders heeft neergelegd, in prijs te verhogen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De groep rond Baker had eerder dit jaar een bod op tafel gelegd van 1,9 miljard Canadese dollar, omgerekend zo'n 1,3 miljard euro. Later kwam investeerder Catalyst met een tegenbod van 2 miljard Canadese dollar. De partij rond Baker weet zich al verzekerd van ongeveer 57 procent van de aandelen, maar de keten echt van de beurs halen zou vereisen dat Baker zijn bod min of meer gelijktrekt met dat van Catalyst. Bloomberg stelt dat Baker hierover momenteel in gesprek is met diverse kleinere partijen, waaronder Catalyst.

Eerder gingen er nog geruchten dat Baker zou overwegen om zijn bod in te trekken. Beleggers reageerden dan ook enthousiast op het nieuwste bericht. Op de Canadese beurs steeg het aandeel Hudson's Bay dinsdag tussentijds tot bijna een kwart in waarde. Ook werd de handel in verband met het bericht korte tijd stilgelegd.

Zwaar weer

Hudson's Bay zit al langer in zwaar weer. Het bedrijf stootte het grootste deel van zijn Europese activiteiten al af en besloot uit Nederland te vertrekken. De Canadese warenhuisketen wilde enkele jaren geleden de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap innemen, maar dat mislukte. De winkels van Hudson's Bay kampten hier met lage bezoekersaantallen.

De Nederlandse filialen zijn inmiddels vrijwel allemaal definitief gesloten. Maar de winkel in de Amsterdamse Kalverpassage en die in winkelcentrum De Barones in Breda mogen van het gerechtshof in Amsterdam nog niet dichtgaan, omdat de verhuurder van het vastgoed en winkeliers rond de panden er groot belang bij hebben dat de warenhuizen voorlopig openblijven. Het is nog onduidelijk wat er precies gaat gebeuren met de twee vestigingen. Aan Hudson's Bay Nederland is eind november uitstel van betaling verleend. De onderneming stelde in verband met de uitspraak van het hof en door de bijbehorende dwangsommen niet meer aan bepaalde betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links