Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstnemingen op Aziatische beurzen

Winstnemingen op Aziatische beurzen

TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag overwegend verliezen zien. Beleggers deden het rustig aan op de laatste dag van het jaar en besloten winst te nemen na de recente sterke opmars. In Hongkong en Sydney waren de financiële markten een halve dag open. In Japan en Zuid-Korea werd op oudjaarsdag niet gehandeld. Op 1 januari zijn alle belangrijke beurzen in de regio gesloten.

De Hang Seng-index in Hongkong eindigde na een verkorte handelssessie 0,5 procent in de min en boekte afgelopen jaar een winst van ongeveer 9 procent. In Sydney sloot de All Ordinaries na een halve handelsdag 1,8 procent lager. De Australische beurs won in 2019 meer dan 18 procent.

In Shanghai, waar wel de hele dag wordt gehandeld, noteerde de beurs tussentijds 0,1 procent hoger. Op macro-economisch vlak bleek uit officiële cijfers van de overheid dat de bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese economie in december is gestabiliseerd ten opzichte van de voorgaande maand. De Chinese beursgraadmeter stevent af op een jaarwinst van ruim 21 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links