Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Zeer sterke kwartaalcijfers ASMI'

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 09:38 | Views: 3.643

ASMI 21 okt

133,25 -1,00 (-0,74%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ASM International (ASMI) heeft in het derde kwartaal erg sterke resultaten neergezet. Ook de verwachtingen die de toeleverancier van de chipindustrie gaf voor het lopende kwartaal waren veel beter dan verwacht, schrijven analisten van NIBC.

De onderneming boekte een netto-omzet van 271,2 miljoen euro, wat hoger was dan de meest optimistische schatting van kenners die door Bloomberg waren gepolst. Ook de brutowinstmarge was beter dan geraamd, aldus NIBC.

Volgens marktvorsers van de bank wijzen vooruitzichten over de orders ook op een sterke eerste kwartaal van volgend jaar. NIBC waarschuwt evenwel dat met de goede resultaten ook de waardering van ASMI hard is gestegen, waardoor enige voorzichtigheid is geboden.

Verrassing

KBC Securities noemt de sterke groei van de orderinstroom de belangrijkste positieve verrassing van de kwartaalcijfers. Ook de Belgische bank ziet hierin aanwijzingen voor een goede start van volgend jaar. Veel van het goede nieuws lijkt evenwel al in de prijs van het aandeel ASMI te zitten, stellen de analisten.

ING, met een buy-advies, sprak van een "erg sterke update" van ASMI. Het koersdoel op het bedrijf is 90 euro. NIBC hanteert een neutral-advies voor ASMI. KBC geeft een hold-advies bij een koersdoel van 90 euro. Het aandeel stond donderdag omstreeks 09.40 uur op de beurs in Amsterdam 9,1 procent hoger 99,92 euro. Het aandeel bereikte de hoogste koers ooit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare