Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street fors hoger op Halloween

Gepubliceerd op 31 oktober 2018 21:19 | Views: 4.088

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag fors hoger gesloten. Beleggers werden daardoor op Halloween niet aan het schrikken gebracht. Met de stijging werd voortgeborduurd op de stevige winsten van een dag eerder en bereikte Wall Street een positief slot van de slechte beursmaand oktober. De handel kreeg steun van beter dan verwachte resultaten van onder meer Facebook en General Motors (GM).

De Dow-Jonesindex sloot woensdag met een winst van 1 procent op 25.115,76 punten. De dertig beurszwaargewichten die zijn opgenomen in de Dow raakten in oktober ruim 5 procent van hun waarde kwijt. De brede S&P 500 won 1,1 procent tot 2711,74 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 2 procent vooruit tot 7305,90 punten.

Facebook haalde in het afgelopen kwartaal een hogere omzet. Die klom met een derde in het afgelopen kwartaal en ook het aantal maandelijkse gebruikers steeg met dubbele cijfers. Het aandeel won 3,8 procent.

Pick-uptrucks

GM profiteerde van meer vraag naar pick-uptrucks. Die relatief dure wagens verkochten beter en dat was goed voor de winstgevendheid van de automaker. GM werd 9,1 procent hoger gezet.

Cosmeticaproducent Estée Lauder (plus 4,7 procent) liet bij zijn kwartaalupdate weten aandelen in te gaan kopen. Ook wordt het kwartaaldividend verhoogd. Ontbijtgranenfabrikant Kellogg (min 8,9 procent) zag zijn omzet stijgen, maar vooral door een overname. De maker van cornflakes en andere ontbijtproducten zette het mes in zijn winstverwachting.

Anthem

Zorgverzekeraar Anthem (plus 3,8 procent) kwam met beter dan verwachte resultaten en verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar. Anthem was minder geld kwijt aan medische kosten. Ook KFC-moederconcern Yum Brands (plus 4,6 procent), navigatiebedrijf Garmin (plus 4,9 procent), verkoopsite eBay (plus 5,9 procent) en bierbrouwer Molson Coors (plus 10 procent) gaven een kijkje in de boeken.

De euro was 1,1324 dollar waard, tegen 1,1318 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Amerikaanse olie ging voor 65,08 dollar per vat van de hand, een prijsdaling van 1,7 procent. Brent-olie werd 0,6 procent goedkoper en kostte 75,47 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. bergen333 1 november 2018 00:35
    Om precies 20u gingen alle indices plotseling hard naar beneden en verloren ruim 1 procent in het laatste uur. Wat was daarvan de reden? 'Van die dingen' zou ik willen lezen in deze stukjes, maar ik vrees dat AFN het niet eens opgemerkt heeft. Ik vraag me af of ze daar het verschil zien tussen Wall Street en de aardappelbeurs van Lutjebroek.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare