Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuwe producten drukken marges ASMI

Gepubliceerd op 31 okt 2017 om 18:17 | Views: 2.830

ASMI 24 jan

123,95 +2,40 (+1,97%)

ALMERE (AFN) - De winstmarges van ASM International (ASMI) staan onder druk door nieuwe producten die het bedrijf introduceerde. Dat meldde de toeleverancier aan de chipindustrie in een handelsupdate over het derde kwartaal. Daarin maakte ASMI wel meer winst op een hogere omzet in vergelijking met een jaar eerder.

Volgens ASMI zorgde de lancering van nieuwe producten voor een tijdelijk effect op de marges. Het bedrijf sprak van een eenmalig effect van 9 miljoen euro.

De omzet steeg in de afgelopen drie maanden tot 160,4 miljoen euro. Dat was fors meer dan de 122,6 miljoen euro een jaar eerder, maar minder dan de 205,9 miljoen euro die in het tweede kwartaal van het jaar werd omgezet.

Onder de streep resteerde 42,2 miljoen euro, tegenover een niveau van rond de 33 miljoen euro een jaar eerder. In het tweede kwartaal van het jaar resteerde nog een nettowinst van 132 miljoen euro. Deze werd voor 84 miljoen euro gestuwd door het afstoten van een deel van een belang in ASMPT.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
gravertje
0
Een noodzakelijke tijdelijke margevermindering op nieuwe producten wordt in de titel op een niet bepaald positieve wijze overbelicht. Willen bepaalde lieden nog gauw even wat aandeeltjes inslaan voordat de koers explodeert?
san marco
0
Kijk naar de lijst van instituut beleggers in asmi. Deze blijft groeien. Vrij beschikbare aandelen zullen ook door eigen inkoop minder worden.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links