Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Apple en Tesla uitblinkers op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelen van techreus Apple en automaker Tesla waren maandag in trek op Wall Street. De iPhone-maker en de fabrikant van elektrische auto's hebben beide een aandelensplitsing doorgevoerd en werden voor het eerst tegen de nieuwe prijzen verhandeld. Het algehele beeld op de aandelenbeurzen in New York was overigens gemengd.

De leidende Dow-Jonesindex stond halverwege de sessie (19.30 uur Nederlandse tijd) 0,7 procent in de min op 28.446 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond vlak op 3508 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 11.796 punten. De S&P 500 en de Nasdaq liggen daarmee op koers voor hun beste maand augustus sinds 1984.

Het aandeel Apple werd bijna 5 procent meer waard. Het bedrijf gaf zijn aandeelhouders vier nieuwe aandelen in plaats van één oude. Bij Tesla was sprake van een koerswinst van dik 10 procent. Bij de automaker was de omruilverhouding vijf tegen één.

Ook is de blik gericht op Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van superbelegger Warren Buffett, dat 0,3 procent aan waarde moest inleveren. Buffett stak geld in een vijftal grote Japanse handelshuizen.

Verder werd de Dow-Jonesindex opgeschud met de opname van cloudsoftwaremaker Salesforce (min 0,9 procent), biotechnoloog Amgen (min 0,4 procent) en industrieel concern Honeywell (min 1,9 procent). Oliebedrijf ExxonMobil (min 1,5 procent), farmaceut Pfizer (min 0,5 procent) en defensieconcern Raytheon Technologies (min 1,6 procent) moeten daarvoor plaats maken.

Supermarktconcern Walmart en softwareconcerns Microsoft en Oracle leverden tot 2,3 procent in. De bedrijven zijn in de markt voor de Amerikaanse tak van filmpjesapp TikTok van het Chinese ByteDance. Mogelijk dat strengere Chinese regels voor de uitvoer van bepaalde technologie het verkoopproces dwars zitten.

Ook reageren de beurzen nog altijd op de woorden van Federal Reserve-baas Jerome Powell die vorige week aangaf dat de Amerikaanse centrale bank langer bereid is vast te houden aan de zeer lage rentetarieven.

De euro was 1,1946 dollar waard tegen 1,1944 bij het slot van de beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder en werd verhandeld voor 42,86 dollar. Brentolie zake 0,4 procent in prijs tot 45,63 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 31 augustus 2020 20:26
    quote:

    Sir Cryptalot schreef op 31 augustus 2020 20:07:

    Dat Tesla, ik ga ook maar eens instappen denk ik. Kan niet omlaag.
    Als je de laatste maanden al minstens 50x dacht, dit kan niet lager en telkens stond je twee dagen erna 5% hoger, waarom zou het de komende dagen dan anders zijn?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 24 apr
    169,020
    +1,27% +2,120
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links