Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IEX weet impact coronacrisis 'te beperken'

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 19:13 | Views: 1.757

IEX Group 15 sep

2,50 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - IEX Group lijkt de coronacrisis naar eigen zeggen redelijk goed door te komen. De beursgenoteerde aanbieder van beleggersinformatie zag de omzet in de eerste zes maanden van het jaar wel dalen, maar daartegenover verbeterde het bedrijfsresultaat. Dit laatste kwam deels door strikte kostenbeheersing, maar ook door het beperken van investeringen.

IEX sloot de meetperiode af met een omzet van 1,8 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een daling met 4 procent. De opbrengsten uit advertenties vielen 10 procent lager uit. Deze daling was het gevolg van de bevroren advertentiebudgetten van bedrijven. IEX verdiende wel meer geld met zijn betaalde content. Het aantal betalende abonnees ligt circa 15 procent hoger dan een jaar eerder.

Verder wist het bedrijf meer bezoekers naar zijn websites te trekken. Dit kwam vooral door het volatiele beursklimaat en de eerder overgenomen websites.

Het eerste halfjaar van dit jaar werd afgesloten met een bedrijfsresultaat van 100.000 euro. Dat was een jaar eerder nog 600.000 euro negatief.

IEX houdt er rekening mee dat reclamebudgetten dit jaar onder druk zullen blijven staan. Daartegenover put de onderneming moed uit de groeiende vraag naar "kwalitatief hoge content en professioneel beleggingsadvies". Vanwege de impact van de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, spreekt IEX geen concrete verwachting uit over de resultatenontwikkeling in de tweede helft van het kalenderjaar 2020.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IEX Group 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

IEX Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Joop213 31 augustus 2020 19:25
    Met wat lagere abonnee kosten trek je volgens mij veel meer betalende leden met in totaal meer inkomsten hieruit. D'r wordt niet echt gezocht naar de juiste balans hiervan. Ik zou laag beginnen en dan de prijzen jaarlijks verhogen totdat de totaal inkomsten hieruit gaan dalen. Nu werd gelijk hoog ingestoken wat niet handig is.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare