Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

DSM schrapt 200 arbeidsplaatsen in Nederland

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 17:42 | Views: 1.737 | Onderwerpen: Nederland

DSM 22 jan

147,00 -0,85 (-0,57%)

HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM snijdt in het personeelsbestand. Bij de onderneming verdwijnen wereldwijd 200 arbeidsplaatsen. In Nederland gaat het om 170 functies die verdwijnen. Deels zullen openstaande vacatures niet worden ingevuld. Ook personeel dat met pensioen gaat zal niet vervangen worden. Evengoed dreigt voor circa 100 medewerkers gedwongen ontslag.

Bij de materialendivisie van DSM in Limburg verdwijnen zo'n 150 arbeidsplaatsen. Daarnaast gaat het om een ingreep van 50 plekken bij de biotechkant van het bedrijf in Delft. Volgens DSM is sprake van veranderende marktomstandigheden, waardoor het met minder personeel kan. Door de coronacrisis zijn de veranderingen versneld doorgevoerd. De bedoeling is dat de wijzigingen nog dit jaar worden gerealiseerd.

Het bedrijf heeft twee jaar geleden een langlopend sociaal plan opgesteld met vakbond FNV tot 2023. Die is echter niet blij met de beslissing. Volgens de bond misbruikt DSM het sociaal plan om "aan de lopende band" mensen te ontslaan, zo klinkt het. De ondernemingsraad zou positief hebben geadviseerd.

DSM kan zich niet vinden in de kritiek van de bond. De klachten van FNV wekken verbazing. "Juist omdat we doorgaans een goede band met de bond hebben."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare