Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nestlé koopt fabrikant van middelen tegen voedselallergieën

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 08:10 | Views: 1.491

NESTLE N 20 okt

107,42 +0,14 (+0,13%)

UNILEVER 17:38

51,46 -0,74 (-1,42%)

VEVEY (AFN) - Voedingsmiddelenbedrijf Nestlé neemt biofarmaceut Aimmune Therapeutics over. Dat bedrijf ontwikkelt middelen tegen voedselallergieën. De deal geeft Aimmune een waarde van ongeveer 2,6 miljard dollar.

Aimmune heeft Palforzia ontwikkeld, een behandeling voor voedselallergie. Die zou helpen bij het verminderen van de ernst en frequentie van allergische reacties van kinderen op pinda's. Het is door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA goedgekeurd.

"Samen met Aimmune zullen we in staat zijn om een ​​breed scala aan oplossingen aan te bieden die het leven van mensen met voedselallergieën over de hele wereld kunnen veranderen", zegt topman Greg Behar van Nestlé Health Science. Volgens Nestlé lijden wereldwijd tot 240 miljoen mensen aan een voedselallergie, waarvan een pinda-allergie de meest voorkomende is.

Nestlé had al een belang van ruim 25 procent in het aan de Nasdaq genoteerde Aimmune. Het gigantische levensmiddelenbedrijf biedt 34,5 dollar per aandeel Aimmune, ruim 20 dollar boven de laatste slotkoers. Naar verwachting wordt de overname eind dit jaar afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 75% zegt verkopen 4 stemmen
NESTLE N 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare