Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Productie Japanse industrie fors toegenomen

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De productie in de omvangrijke Japanse industrie is in juli met 8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde de Japanse overheid op basis van voorlopige cijfers. Vooral de eerder door de coronacrisis zwaar getroffen auto-industrie deed goede zaken.

Het is de grootste groei sinds het begin van de metingen in 1978. Economen rekenden in doorsnee op een groei met 5 procent. De industrie in Japan, die voor een groot deel afhankelijk is van export, werd de afgelopen maanden hard geraakt door de mondiale crisis als gevolg van de coronapandemie. Ten opzichte van een jaar eerder was nog steeds sprake van een stevige krimp, met meer dan 16 procent.

De winkelverkopen in Japan zakten in juli met 3,3 procent ten opzichte van een maand eerder, sterker dan kenners in doorsnee hadden voorspeld. Ten opzichte van vorig jaar gingen de winkelverkopen met 4,2 procent omlaag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 31 augustus 2020 08:11
    Mooi mooi, eerst konden de beurzen omhoog op hoop, nu kunnen de beurzen verder omhoog op bevestiging van die hoop. Misschien eventjes een dipje van een procentje deze week, kwestie van de Amerikaanse indexen toch eens één rood kaarsje te laten zien, de RSI wat naar beneden te drukken, zodat de huidige stijgingen er wat verantwoord blijven uitzien en dan verder noordwaarts voor de komende twee weken.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links