Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Miljardenverlies voor oliebedrijf Chevron door crisis

Gepubliceerd op 31 juli 2020 13:53 | Views: 3.552

Chevron Corp 18:54

78,39 -0,40 (-0,51%)

Royal Dutch Shell A 17:37

11,45 -0,24 (-2,07%)

SAN RAMON/IRVING (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern Chevron heeft in het tweede kwartaal enorme verliezen geleden door de sterk gedaalde energieprijzen door de coronacrisis en afschrijvingen op de waarde van bezittingen, waaronder in Venezuela. Het nettoverlies bedroeg 8,3 miljard dollar tegen een winst van 4,3 miljard dollar een jaar eerder.

Exclusief afschrijvingen en andere buitengewone posten bedroeg het verlies 3 miljard dollar. Chevron had ook kosten voor het schrappen van duizenden banen. Bij alle divisies werden rode cijfers geschreven. De totale omzet kelderde naar 13,5 miljard dollar van bijna 39 miljard dollar vorig jaar.

Chevron zei dat er wel voorzichtig herstel is te zien op de oliemarkt, maar denkt dat de resultaten over het derde kwartaal opnieuw geraakt zullen worden door de crisis.

Branchegenoot ExxonMobil leed een verlies van 1,1 miljard dollar in het tweede kwartaal, tegen een winst van 3,1 miljard dollar een jaar eerder. De omzet bedroeg 32,6 miljard dollar tegen 69 miljard dollar vorig jaar. De productie van olie en gas ging omlaag bij ExxonMobil en de kosten werden verlaagd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 72% zegt kopen 18 stemmen
Chevron Corp 73% zegt verkopen 15 stemmen

Gerelateerd

Chevron Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare