Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronacrisis raakt resultaten machinebouwer Caterpillar hard

Gepubliceerd op 31 juli 2020 13:40 | Views: 1.519

Caterpillar 19:18

154,81 +0,94 (+0,61%)

DEERFIELD (AFN) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, heeft in het tweede kwartaal opnieuw flink last gehad van de coronacrisis. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor een stevige impact van de crisis op de resultaten.

De omzet ging met 31 procent omlaag tot 10 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Volgens Caterpillar waren bij alle divisies, dus mijnbouw, energie-, transport- en bouwsector, en in alle regio's lagere verkopen te zien. De operationele winst kelderde met 65 procent tot 1,4 miljard dollar. Om de crisis te doorstaan heeft Caterpillar de kosten verlaagd.

Caterpillar trok in maart zijn verwachtingen voor dit jaar in vanwege de onzekerheid over het coronavirus. In het eerste kwartaal werden ook al duidelijk lagere resultaten behaald door de crisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Caterpillar 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Caterpillar

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare