Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Afwachtend begin Damrak na forse verliesbeurt'

Gepubliceerd op 31 juli 2020 08:25 | Views: 3.672

AEX 18:05

550,85 -1,63 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk vrijwel vlak openen. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters afwachtend te beginnen na de zware koersverliezen een dag eerder. Op Beursplein 5 gaven onder meer vastgoedbedrijf WDP, luchtvaartcombinatie Air France-KLM, fitnessketen Basic-Fit en detacheerder Brunel inzicht in de stand van zaken over het afgelopen kwartaal.

Op macro-economisch vlak bleek dat de economie van Frankrijk in het tweede kwartaal met 13,8 procent is gekrompen door de coronacrisis en de lockdownmaatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Economen hadden in doorsnee op een krimp met 15,2 procent op kwartaalbasis gerekend.

De Europese toeleveranciers van Apple staan mogelijk in de belangstelling. De Amerikaanse iPhonemaker wist de omzet in het afgelopen kwartaal met 11 procent op te voeren. Het bedrijf verkocht niet alleen meer telefoons, maar zag ook aanzienlijke groei in zijn Mac-computertak in een kwartaal waarin veel mensen thuis werkten. Ook de omzet van iPads, diensten en de verzamelcategorie waar onder meer de Apple Watch en draadloze oordopjes onder vallen steeg.

Air France-KLM zag de kwartaalomzet kelderen van 7 miljard euro vorig jaar naar 1,2 miljard euro door de coronacrisis. Het nettoverlies bedroeg 2,6 miljard euro, onder meer door extra afschrijvingen die werden genomen vanwege het vervroegd uit de vaart nemen toestellen. Bij luchtvaartmaatschappij KLM worden de komende tijd nog eens zo'n 1500 mensen ontslagen. In totaal gaat KLM inclusief haar dochterbedrijven met ongeveer 5000 medewerkers minder door.

Sportscholenuitbater Basic-Fit zette in de eerste jaarhelft een groot verlies in de boeken. Ook de omzet liep scherp terug vanwege de uitbraak van het coronavirus. Door lockdownmaatregelen moesten veel vestigingen hun deuren gesloten houden. Het verlies kwam uit op 51,9 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een winst van 0,9 miljoen euro.

Logistiek vastgoedfonds WDP boekte in de eerste jaarhelft meer winst. De bezettingsgraad van het vastgoed bleef vrijwel stabiel en het bedrijf bevestigde het voorgenomen brutodividend van 0,80 euro per aandeel voor 2020. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe presteerde in het tweede kwartaal naar eigen zeggen sterk ondanks de coronacrisis. Volgens oprichter en grootaandeelhouder Patrick Drahi lukte het om de groei van de belangrijkste telecom-activiteiten in thuismarkt Frankrijk op peil te houden.

De euro was 1,1886 dollar waard tegen 1,1790 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent in prijs tot 40,04 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 43,15 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 57% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mrx77 31 juli 2020 08:53
  Asml is al bijna 15 procent gedaald hoewel nasdaq bijna alltime high staat....onzs aex doet echt slecht en verliest vewl terrein...gisteren aex min 3 proc en dow jones niet eens 1 procent en onze nabeurs herstel is in ochtend foetsie.....zgn door de aansterkends dollar van plus 0,3 proc...je ziet echt dat de wereldmachten die te lijden hebben aan Coronacrisis hun beurzen omhoog pompen m.u.v. Europa die weet totaal niet wat er gaande is en vind het wel goed zo....
 2. forum rang 4 Ger1948 31 juli 2020 09:25
  quote:

  Vive tu vida positivamente schreef op 31 juli 2020 08:47:


  Yanks blijven maar uitlopen op de twijfelende AEX, wordt tijd om flink gas te geven!
  Alle negatieve cijfers zitten al in de daling tijdens het begin van de crisis.
  Sls de overheid kapt met angst zaaien dan komt het weer helemaal goed.


  Als de overheid kapt met angst zaaien.....wat een onvoorstelbaar stomme redenering.
  Doe ons allemaal een lol: LEG DEZE OPMERKING NU EENS NADER UIT!!! Ben zeer benieuwd en velen met mij
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare