Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BNP Paribas presteert veel beter dan verwacht

Gepubliceerd op 31 juli 2020 07:45 | Views: 2.459

ABN AMRO BANK N.V. 17:39

7,76 +0,38 (+5,12%)

BNP Paribas 17:35

35,82 +0,34 (+0,94%)

PARIJS (AFN) - BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, heeft in het tweede kwartaal een stuk beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. De prestaties zijn ook een stuk beter dan de bank zelf had verwacht. Zo bleef onder de streep een nettowinst van 2,3 miljard euro over, waar op 1,5 miljard euro werd gerekend.

Dat de cijfers van BNP Paribas beter uitvallen komt onder meer doordat de bank goed uitstekend heeft gepresteerd in de handel in obligaties en grondstoffen. De omzet steeg op dat vlak met ruim 150 procent. De volumes in die handel waren groter doordat overheden en bedrijven meer schuldpapier verkochten vanwege de coronacrisis. In totaal was de omzet in het tweede kwartaal 11,7 miljard euro, waar gerekend was op 10,9 miljard.

BNP Paribas herhaalde de verwachting dat de nettowinst dit jaar met 15 tot 20 procent kan dalen vanwege de coronacrisis. In het eerste kwartaal had de Franse bank al last van de gevolgen van de virusuitbraak. BNP heeft het afgelopen kwartaal 1,4 miljard euro gereserveerd voor slechte leningen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 67% zegt kopen 9 stemmen
BNP Paribas 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BNP Paribas

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare