Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice verhoogt verwachtingen voor 2019

Gepubliceerd op 31 juli 2019 18:06 | Views: 3.740

ALTICE EUROPE N.V. 25 sep

4,12 +0,00 (+0,07%)

PARIJS (AFN) - Altice Europe heeft zijn omzet- en winstverwachtingen in Frankrijk voor het hele jaar 2019 verhoogd. Het Franse telecom- en kabelbedrijf deed het afgelopen kwartaal goede zaken in eigen land, waar het er na enige tijd weer in slaagde de omzet te laten groeien.

De totale omzet groeide met 3,8 procent tot 3,6 miljard euro. In Frankrijk groeide de omzet met 4 procent op jaarbasis tot 2,6 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 1,4 miljard euro, tegenover 1,3 miljard euro een jaar eerder in dezelfde periode.

Voor het hele jaar rekent Altice nu op een omzetgroei in eigen land van 5 tot 6 procent, waar eerder nog werd gerekend op een groei van 3 tot 4 procent. De aangepaste ebitda zal naar verwachting uitkomen op 4,1 miljard tot 4,2 miljard euro. Dat was volgens eerdere schattingen nog 4 miljard tot 4,1 miljard euro.

Reactie Patrick Drahi

Voorzitter en oprichter Patrick Drahi liet in een toelichting weten dat Altice met meerdere partijen, uit Europa en Noord-Amerika, aan het praten is over een deal voor zijn glasvezelnetwerk in Portugal. Maar volgens de Altice-baas is de situatie op de overnamemarkt toch anders dan een jaar geleden. Hij zou het naar eigen zeggen fijn vinden als investeerders met hun biedingen wat meer in de buurt zouden komen van de prijs die Altice voor ogen heeft. Eerder gingen al geruchten dat de interesse van mogelijke kopers voor een belang in de activiteiten aan het afzwakken zou zijn.

Drahi zei verder best open te staan voor een goed bod op onderdeel Teads, al is hij nog steeds erg tevreden met de investering hierin door Altice. Er wordt hierover eveneens met meerdere partijen gesproken. Vorige maand doken al berichten op dat het Franse bedrijf overweegt zijn videoreclamedienst af te stoten. Meerdere investeerders zouden geïnteresseerd zijn.

Ook van Altice USA kwamen woensdag cijfers naar buiten. De van Altice Europe afgesplitste Amerikaanse tak rekent op extra omzet in het hele boekjaar. Waar de prognose eerst op 2,5 tot 3 procent groei stond, is dat nu verhoogd naar een omzetaanwas tussen de 3 en 3,5 procent. Afgelopen kwartaal zaten de opbrengsten op jaarbasis met 3,7 procent in de lift, tot 2,5 miljard dollar. Onder de streep was sprake van 86 miljoen dollar winst, waar een jaar eerder nog 98 miljoen dollar verlies in de boeken ging. De directie van Altice USA heeft tevens een nieuw aandeleninkoopprogramma geautoriseerd. Dat programma duurt drie jaar en heeft een waarde van 5 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 75% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare