Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op rentebesluit VS

Beurzen wachten op rentebesluit VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven woensdag dicht bij huis. Alle ogen waren gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die naar verwachting na sluiting van de beurshandel in Europa de rente voor het eerst in tien jaar zal verlagen. Beleggers kregen daarnaast een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen. Op het Damrak stal Fugro de show na meevallende resultaten van de bodemonderzoeker.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 573,75 punten. De MidKap klom 1,5 procent tot 825,04 punten. Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent. Londen daalde 0,4 procent.

In de MidKap werd Fugro ruim 20 procent meer waard. De bodemonderzoeker leed in de eerste jaarhelft opnieuw verlies, maar voorziet een verdere verbetering in de rest van het jaar. Logistiek vastgoedbedrijf WDP behoorde tot de dalers met een min van 1,4 procent, na tegenvallende resultaten.

Vopak

GrandVision dikte 5,2 procent aan. De Frans-Italiaanse brillenreus EssilorLuxottica (plus 3,3 procent) neemt het belang van bijna 77 procent in het optiekbedrijf over van investeerder HAL (plus 2,2 procent) voor 28 euro per aandeel. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM, die ook met cijfers kwam, steeg 7 procent.

In de AEX ging Vopak aan kop met een winst van 3 procent. Het tankopslagbedrijf wist de winstgevendheid afgelopen kwartaal sterker op te voeren dan verwacht. Maaltijdbestelbedrijf Takeaway en informatieleverancier Wolters Kluwer, die beide ook de boeken openden, stegen respectievelijk 0,5 en 0,1 procent.

BNP Paribas

In Brussel klom chemieconcern Solvay 2 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Ook de Zwitserse bank Credit Suisse overtrof de verwachtingen en steeg 4,6 procent in Zürich. In Parijs won BNP Paribas 3,7 procent na een sterk kwartaal van de Franse bank. De Franse cosmeticamaker L'Oréal werd 4,5 procent lager gezet na publicatie van halfjaarcijfers. Automaker Aston Martin leed in de eerste jaarhelft een fors verlies en kelderde 13 procent in Londen.

De euro bleef ongewijzigd op 1,1147 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 58,45 dollar. Brentolie klom 0,9 procent in prijs tot 65,27 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 juli 2019 14:22
    quote:

    -EriC- schreef op 31 juli 2019 13:39:

    [...]

    Yep. Kwart procent eraf en de beurs kan weer een paar procent omhoog.
    Er is geen weg meer terug.
    Je weet nooit hoe de beurzen zullen reageren, bovendien is het nog niet zeker of de FED deze maand al de rente gaat verlagen, misschien in September of zelfs volgende jaar pas. Dat laatste zal de boel doen in storten.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links