Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagere omzet en winst voor Aperam

Gepubliceerd op 31 jul 2019 om 07:26 | Views: 2.390

Aperam 15 okt

22,45 +0,10 (+0,45%)

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft in het tweede kwartaal een lagere omzet en winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. Het bedrijf heeft nog altijd last van ongunstige marktomstandigheden, met name door dumping van goedkoop staal in Europa. Ten opzichte van het eerste kwartaal zag Aperam zijn winst wel stijgen.

Topman Timoteo Di Maulo zegt in een verklaring dat maatregelen van de Europese Commissie tot nog toe weinig uithalen tegen "extreme druk op de prijzen". Zo zijn importquota's verhoogd, terwijl volgens hem de vraag afneemt. Daarnaast steekt het Di Maulo dat er geen maatregelen zijn genomen tegen staal dat vanuit Indonesië in Europa terechtkomt.

In het voorbije kwartaal verscheepte Aperam 465 kiloton staal, tegenover 508 kiloton een jaar eerder. De omzet daalde tot iets minder dan 1,1 miljard euro, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar ruim 1,2 miljard euro was. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde op jaarbasis met 55 miljoen euro tot 95 miljoen euro. Onder de streep resteerde 57 miljoen euro, waar dat in het tweede kwartaal van vorig jaar 80 miljoen euro was.

Voor het lopende, derde kwartaal verwacht Aperam dat het bedrijfsresultaat lager uitvalt dan in de voorbije meetperiode. Dat komt volgens het bedrijf deels door seizoensinvloeden, maar ook door de verdere toevloed van geïmporteerd staal, een dalende vraag en lage prijzen op de wereldwijde staalmarkt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Aperam 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Aperam

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links