Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lager verlies op hogere omzet bij Avantium

Gepubliceerd op 31 jul 2018 om 18:34 | Views: 4.581

Avantium 23 aug

2,57 +0,07 (+2,60%)

AMSTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf Avantium heeft zijn verlies in de eerste helft van het jaar wat kunnen beperken. Daarbij is de omzet van de onderneming met meer dan een tiende omhooggegaan, wat de leiding bij Avantium het vertrouwen geeft dat in heel 2018 aan alle jaardoelstellingen kan worden voldaan.

Het nettoverlies kwam uit op 6,5 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2017 ging nog een een tekort van 9,1 miljoen euro in de boeken. Deze verbetering was vooral te danken aan lagere kosten. Toch meldde Avantium de afgelopen periode voortgang met zijn bezigheden. Zo werd in juni begonnen met de bouw van een Nederlandse demonstratiefabriek voor de productie van biologische ethyleenglycol uit hernieuwbare suikers.

Avantium wil samen met de Duitse chemiereus BASF een fabriek bouwen voor de ontwikkeling van het duurzame plastic PEF. Eerder dit jaar werd evenwel bekend dat de voltooiing van die fabriek waarschijnlijk nog jaren op zich laat wachten. Het bedrijf verdient op dit moment zijn geld nog voornamelijk met katalysatoren. De opbrengsten stegen van 5,8 miljoen miljoen tot 6,4 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Avantium 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord