Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heineken voert bierverkopen op

Heineken voert bierverkopen op

AMSTERDAM (AFN) - Brouwer Heineken heeft de bierverkopen in het eerste halfjaar fors weten op te voeren, geholpen door investeringen in innovaties en meer verkopen van zijn premium-merken. Dat meldde het concern maandag bij de publicaties van de cijfers, waarbij zowel de omzet als de winst hoger uitviel.

Heineken verkocht in de eerste jaarhelft 2,6 procent meer bier. Azië bleef daarbij de regio met de sterkste groei. In deze regio werd onder meer geprofiteerd van de sterke vraag naar A-merken. In Vietnam, een van de belangrijkste markten van de brouwer, stuwde het Heineken-merk Tiger de verkopen.

In Europa, de grootste markt voor Heineken, was er ook meer dorst naar bieren van de brouwer, geholpen door het warme zomerweer in de regio en de lancering van Heineken 0.0. Maar ook in de andere regio's was voor Heineken sprake van groei. Daarbij profiteerde het concern ook van prijsstijgingen in landen die te boek staan als grote afnemers als Mexico en Nigeria.

Ivoorkust

Heineken opende onlangs in Ivoorkust een nieuwe brouwerij. Volgens topman Jean-François van Boxmeer is Afrika de komende twintig tot dertig jaar een groeimarkt voor bierverkopen. Hij denkt dat de recente overname van SABMiller door AB InBev ook vooral door Afrika is ingegeven. ,,Wij hadden dat al langer door", aldus Van Boxmeer. De topman is ook niet bang voor concurrentie.

De omzet van de brouwer steeg in de eerste zes maanden van het jaar naar bijna 10,5 miljard euro, tegen 10,1 miljard een jaar eerder. De operationele winst steeg van 1,7 miljard naar 1,8 miljard euro. De nettowinst (beia) kwam uit op iets meer dan 1 miljard euro. Dat bedrag viel op autonome basis 10,5 procent hoger uit dan een jaar eerder.

Sterke resultaten

Van Boxmeer sprak van sterke resultaten waarbij hij vasthield aan de eerder uitgesproken verwachtingen van groei van de winst en de omzet ten opzichte van een jaar eerder. Wel hield hij een slag om de arm vanwege de economische omstandigheden die volgens hem onzeker blijven.

De overname van de Britse pubs van Punch Taverns ligt volgens Van Boxmeer op schema. Heineken wacht op de goedkeuring van de Britse concurrentiewaakhond. Verder voert Heineken nog altijd gesprekken over het afwikkelen van distributiecontracten in Brazilië.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19:02 Aandeelhoudersvergadering Heineken keurt alle agendapunten goed
  2. 15:05 Heineken: eindelijk weer volumestijging

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

92,800 17:35
+0,340 +0,37%
Premium

Heineken: eindelijk weer volumestijging

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links