Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reorganiserend TMG voorziet verlies

Reorganiserend TMG voorziet verlies

AMSTERDAM (AFN) - Telegraaf Media Groep (TMG) heeft in de eerste helft van 2015 een nettoverlies van 2 miljoen euro geboekt en verwacht het hele jaar eveneens in de rode cijfers te eindigen. Het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf en Sky Radio werkt aan een forse reorganisatie, maar die kan de dalende inkomsten uit advertenties en de afnemende verkoop van kranten nog niet compenseren.

TMG zag de omzet in het tweede kwartaal met 10 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder, naar 119,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met ruim een vijfde naar 11,3 miljoen euro.

Het mediabedrijf liet vrijdag weten dat de afvloeiing van personeel in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk zorgt voor een eenmalige kostenpost van 22 miljoen euro. De reorganisaties moeten leiden tot jaarlijkse besparingen van 10 tot 12 miljoen euro. In de eerste helft van dit jaar slonk het personeelsbestand van TMG met 10 procent naar 2122 medewerkers (fte).

Internet

,,De onderneming is volop in verbouwing'', zei bestuursvoorzitter Geert-Jan van der Snoek in een toelichting. ,,We hebben in het eerste halfjaar flink tempo gemaakt, waarbij geen heilige huisjes zijn gespaard.''

TMG voegt internetactiviteiten die niet samenhangen met een van de hoofdtitels van het bedrijf, zoals De Telegraaf, Metro en Telesport, bij elkaar in één divisie. Hierbij gaat het om activiteiten als Geenstijl, huizensite Jaap en Relatieplanet.nl. Die datingsite stond in de etalage, maar wordt toch niet verkocht.

Niet voorspellen

Verdere concrete plannen om de dalende opbrengsten te bestrijden werden niet aangekondigd. Van der Snoek benadrukte dat het nu vooral belangrijk is de bestaande plannen zo goed mogelijk uit te voeren. Het valt volgens hem echter niet te voorspellen wanneer dit voor betere resultaten en een hogere omzet zal zorgen.

Het mediabedrijf kondigde eind vorig jaar aan zich te richten op hoofdmerken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Privé, Sky Radio en Vrouw. Van der Snoek ontkende nogmaals dat er ooit plannen zijn geweest om deelredacties los te koppelen van de krant.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. orap 1 augustus 2015 08:08
    voedt eerst je journalisten op om eens onafhankelijke teksten te publiceren en niet te chargeren, liegen, mensen onderuit halen, vriendjespolitiek (bij het voetbal). In de tijd van Ben de Graaf had je prima journalistiek, nu is het heel slecht. Reden waarom de TMG kapot gaat; eigen schuld, dikke bult
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links