Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winstgroei Holland Colours ondanks margedruk

Gepubliceerd op 31 mei 2018 19:13 | Views: 4.810

Holland Colours 11:04

105,00 +1,00 (+0,96%)

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft in het afgelopen boekjaar last gehad van hogere grondstofkosten. De brutomarge van de producent van verfpigmenten stond daardoor onder druk. Maar omdat het bedrijf onder meer de operationele kosten omlaag bracht, werd toch een hogere winst geboekt.

De winst in het boekjaar 2017/2018 kwam uit op 5,9 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 5,2 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 1 miljoen euro naar 8,2 miljoen euro. De omzet van Holland Colours steeg met 8 procent tot 83,5 miljoen euro. Die groei kwam vooral uit Europa en Azië, waarbij de zwakke dollar de resultaten op de Amerikaanse markt drukte.

Ook voor dit boekjaar, dat bij Holland Colours van april tot en met maart loopt, verwacht de onderneming dat de hoge grondstofprijzen aanhouden. Dat probleem speelt vooral in Europa en zal de marges onder druk zetten. Holland Colours denkt verder te kunnen profiteren van de versterking van de wereldeconomie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord