Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU komt met tegenmaatregelen tegen VS

EU komt met tegenmaatregelen tegen VS

BRUSSEL (AFN) - De Europese Unie komt zoals aangekondigd onmiddellijk met tegenmaatregelen op het besluit van de Verenigde Staten om alsnog heffingen op Europees staal en aluminium in te voeren. Jean-Claude-Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, noemde de heffingen ,,ongerechtvaardigd en onaanvaardbaar’’.

De VS laat ons geen keus om naar de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te stappen en extra heffingen in te voeren op geïmporteerde producten uit de VS, aldus Juncker. ,,We zullen de belangen van de EU verdedigen. Dit is puur protectionisme, een slechte dag voor de wereldhandel.’'

Brussel had eerder aangekondigd Amerikaanse producten als jeans, Harley Davidson-motoren en pindakaas extra te zullen belasten. De lijsten liggen al een tijd klaar. Volgens de WTO-regels mogen die heffingen pas vanaf 17 juni worden ingevoerd.

Schade

De tegenheffingen vertegenwoordigen een kleine 3 miljard euro. De schade van de Amerikaanse maatregelen bedraagt volgens Brussel zo'n 6,4 miljard euro. Volgens ingewijden kan de schade voor Nederland richting de 600 miljoen euro gaan.

EU-handelscommissaris Cecilia Malmström heeft de afgelopen maanden tevergeefs geprobeerd de maatregel van de regering-Trump af te wenden. ,,We hebben er alles aan gedaan deze uitkomst te vermijden.'' Trump heeft onder dreiging van handelsbeperkingen concessies van de EU willen krijgen. ,,Dat is niet hoe wij zaken doen.’’

De EU-reactie zal proportioneel en in lijn met de WTO-regels zijn, aldus Malmström. Volgens haar zijn de heffingen daar duidelijk een inbreuk op. De procedure bij de WTO wordt vrijdag gestart.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 moneypocket 31 mei 2018 16:55
    quote:

    kamakifrans schreef op 31 mei 2018 16:45:

    Arbeidsintensieve produkten moeten worden aangepakt. Waardoor er in Amerika miljoenen arbeidsplaatsen verloren gaan. Dat is het enige waar vriend Trump gevoelig voor is.
    Precies, verder ook als burger zoveel mogelijk Amerika en gerelateerde producten mijden!
  2. Mick75 31 mei 2018 17:23
    Bedrijven als Apple, Google, Amazon, Facebook, Microsoft, Intel, Nvidia halen samen meer als 350 miljard omzet weg uit Europa en dan zwijgen we over de Amerikaanse zakenbanken (die de Europese beurzen bestelen en manipuleren) Coca Cola, McDonalds, Nike, etc. Het totaal van wat de Duitse autobouwers in de VS aan omzet genereren is minder dan 70 miljard. De winstmarges van techbedrijven liggen rond de 20%, terwijl die van de autobouwers op nog geen 7% ligt. Als daarbij optelt, dat de Amerikaanse techbedrijven via belastingconstructies hun winsten wegsluizen uit Europa zonder er belasting over te betalen terwijl de Duitse autobouwers dat niet doen in de VS, dan is de hypocricy van Trump overduidelijk.
    Europa moet de Amerikaanse techbedrijven 25% importduties opleggen en daarvan elke cent investeren in de Europese techsector. Dan is Trump meteen genezen.
  3. taurus86 31 mei 2018 18:05
    De EU moet Trump prijzen voor de achterliggende wijsheid. Stel zijn beslissingen op één lijn, met die van Roosevelt of Jan Tinbergen (nobelprijs winnaar)
    Heersers moet je overladen met zoveel eer en onderdanigheid, dat ze op termijn aspecten in hun gedrag vertonen die wijzen in de richting van achtervolgingswaanzin.
    En dan moet de EU wachten op het moment, dat de Amerikanen met een probleem komen te zitten dat ze zonder Europa niet kunnen oplossen.
    Machiavelli heeft ons de weg al lang geleden gewezen.
    En als dit alles niet lukt, dan serveren we geen koffie aan ze, als ze hier op het terras zitten. (negeren, 'Ik ben zo bij U.......' en wachten totdat ze hun stem gaan verheffen. Het werkt.
  4. forum rang 7 Kaviaar 31 mei 2018 18:56
    Ik zou Melanie stiekem wegkapen als ik in de EU commissie zat. Dan doen ze tenminste nog iets voor hun riante salaris, dan heffingen bedenken op pindakaas. Hoe zot zijn ze daar in Brusselke, aleé Mannake, zeg het es.

    Melanie in ruil voor afschaffing heffingen Trump, daar ben ik voor.

    Dan kan hij niet meer pronken en geeft hij gauw toe.

    Je ziet dat er een pure zakenman aan de tafel zit en geen president, want geld is voor D'n Donald belangrijker dan de bevolking. En niet te vergeten eer. Daar is D'n Donald gevoelig voor.

  5. De Buurman 31 mei 2018 19:47
    quote:

    eu-forist schreef op 31 mei 2018 16:34:

    pindakaas wat een lachertje.
    Pak dan b.v.: Graan, Soya , Computers, Software en Printers
    De achterliggende gedachte is niet zozeer met gelijke munt betalen, maar Trump raken waar het hem pijn doet; zijn achterban. Hoe?

    De importheffingen van de EU richten zich geheel op producten die geproduceerd worden in de staten met overwegend Republikeinse stemmers. De senatoren van die staten zullen, zo is de gedachte, druk uitoefenen op Trump, omdat de staat in het economische hart geraakt wordt. Senatoren moeten kiezers aan zich binden en dat lukt niet als 'hun baas' indirect zorgt voor een economische tegenwind.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links